از مقبرهی حافظ که خارج شویم و خیایان چهلمقام را کمی بالاتر برویم، به کوهپایهی کوه چهلمقام و بلوار هفتتنان میرسیم. درست آنسوی بلوار تکیهی هفتتنان هم دیده میشود.
تکیه یا موزهی هفتتنان یکی از بناهای دوره زندیه است که در باغ سرسبزی جای گرفته.
اینکه چرا اینجا را هفتتنان مینامند به وجود قبر هفت عارف گمنام مربوط میشود که به دستور کریمخان روی هر کدام از این قبرها سنگی بزرگ بدون نوشته نصب میکنند.
در عمارت دیدنی این باغ، هنرهای فراوانی به کار رفته از جمله طاقبندی و مقرنس، کاشیکاری، نقاشی و خطاطی که کار بزرگان هنر اعصار مختلف میباشد.
در اینجا هم مثل باقی باغهای شیراز حوض بزرگ و آبیرنگ خودنمایی میکند که در گذشته از آب رکنی سیراب میشده!
در حال حاضر از این مکان به عنوان موزهی مجسمههای تاریخی سنگی هم استفاده میشود.
موزه از محوطه قبلی که آرامگاه هفت تن بود و ایوان کاشی کاری زیبایی هم داشت به محوطه ای در همسایگی منتقل شده و با 2000 تومان می توانیم از مجموعه جذاب سنگهایش دیدن کنیم. از صفای محل قبلی خبری نیست و فضا کمی خشن به نظر می آید. بیشتر سنگها سنگ قبر هستند اما نقش برجسته ها و کتیبه های صرفا تزئینی هم کم نیستند. محدوده های سرپوشیده موزه خیلی کوچک هستند و در این حیاطِ بی سایه اگر مثل من 12 ظهر را برای بازدید انتخاب کرده باشید کمی با آفتاب اختلاف پیدا می کنید! فکر می کنم توضیحاتی خیلی بیشتر از محل کشف و قدمت سنگ ها می توان به مجموعه اضافه کرد که امیدوارم هرچه سریع تر این اتفاق بیفتد حتی به قیمت چند برابر شدن مبلغ ورودی!