یکی از بناهای بافت قدیم اهواز سرای معین التجار است که متعلق به بازرگان سر شناس بوشهری حاج محمد تقی معین التجار بوده . این بنا که متعلق به دوره قاجار است، کنار رودخانه کارون ساخته شده. معین التجار وقتی بندر ناصریه ساخته شده بود به اهواز آمد و دفتر کاری اش را به همراه حمام، بازار ، باغ و مسجدی در کنار رودخانه ساخت. تا چند سال قبل این سرا به صورت غرفه- غرفه یا به عنوان انبار مورد استفاده قرار می گرفت. این بازار که به ساباط معروف است مثل بازارهای سنتی شهرهای دیگر مسقف و گنبدی شکله. ساختمان این بنا از خشت ساخته شده و نمای بیرونی آن آجریه و هیچ تزئیناتی هم نداره. حدود ۱۷ سال پیش بیشتر قسمت های این مجموعه به علت آنش سوزی از بین رفت.
شاید اهواز برای دوستداران آثار تاریخی شهر چندان مناسبی نباشد چراکه بناهای چندان سالمی از گذشته این شهر به یادگار نمانده است. اهواز جذابیتش را بیشتر مدیون پل های زیبا، مردم خونگرم، هوای مطبوع در زمستان (فرض می کنیم گرد و خاک نیست!) و البته راسته معروف فلافل فروش ها است.
اما اگر گذرتان به اهواز افتاد می توانید به دیدن سرای معین التجار نیز بروید. این بنا در بافت قدیم اهواز، خیابان 24 متری، خیابان کاوه غربی و در حقیقت کنار کارون بنا شده است.
این جاذبه به خانه شیخ خزعل نیز معروف است و سرای بازرگان بوشهری حاج محمد تقی معین التجار بوده است که در زمان ناصرالدین شاه قاجار و رونق کشتی رانی تجاری در بندر ناصریه (اهواز قدیم) ساخته شد.
بنایی دوطبقه با آجر کاری های ساده و زیبا که از ایوان طبقه دوم نمایی دلپذیر رو به کارون دارد. مزیت اصلی بازدید از این بنا نزدیکی آن به بازار مسقف و معروف امام خمینی و پل محبوب اهواز یعنی پل سفید و واقع شدن در بافت قدیم اهواز است.
اما نقطه ضعف آن این است که هنوز به طور کامل مرمت نشده است و متاسفانه به جز ایام نوروز در اکثر مواقع سال تعطیل است. در کوچه کناری چسبیده به آن ساباط زیبایی قرار دارد که همراه با این بنا ثبت ملی شده است.
نمای شب این بنا را نیز از دست ندهید چرا که به جز نورپردازی های زیبای پل های اهواز اخیرا نیز نورپردازی بر روی این بنا انجام شده است که زیبایی آن را دو برابر کرده است. پر بیراه نیست که اهواز شهر شب هاست!