خانه طباطبایی ها در دوره قاجار توسط سید جعفر طباطبایی نطنزی بنا شده است. چون صاحب بنا تاجر فرش بوده در نقاشی ها و گچ بری ها از طرح های فرش های ایرانی استفاده شده است. این خونه ۴۰۰۰ متری دارای ۴ صحن و ۴ حیاط است که یک حیاط متعلق بر قسمت بیرونی و ۲ حیاط برای قسمت اندرونی و یک حیاط برای خدمه بوده است. قسمت اندرونی محل زندگی خانواده طباطبایی بوده و قسمت بیرونی شامل تالار بزرگ یا همون شاه نشین است که در قسمت جلوی آن، ایوانی با آینه کاری و نقاشی ها و گچ بری های زیبا و نفیس بنا شده است. در داخل حیاط بیرونی، حوض بزرگی وجود دارد که جلوه بسیار زیبایی به حیاط خانه داده است. فضای خانه سوژه بسیار زیبایی برای عکاسی است و میتوان عکس های زیبایی به یادگار گرفت، پنجره ها و درهای چوبی با شیشه های رنگی، گچ بری های هنرمندانه، آیینه کاری و نقش و نگارهای جذاب، همه و همه به جذابیت های عمارت افزوده. هزینه ورودی و بازدید از خانه طباطبایی ها ۵۰۰۰ تومان بود.
خانه طباطبائی که به عروس خانه های تاریخی لقب گرفته است در بافت تاریخی شهر کاشان قرار گرفته است.
این خانه مربوط به دوره قاجار بوده و مالک آن مرحوم طباطبائی از تجار فرش بوده.
معماری این خانه فوق العاده است و چشم و بیننده را به خودش خیره میکند. طراحی های اصولی و کاربردی این خانه رو به مکانی رویایی زندگی در فصول مختلف تبدیل کرده است. اتاق ها و ایوانهای خنک همراه با حوض جهت عصرهای تابستانی و اتاقهای آفتاب رو همراه با شومینه برای زمستان.
زیباترین بخش این خانه شاه نشین است که آئینه کاری شده می باشد.
اگر به کاشان سفر داشتید حتما دیدن از این مکان تاریخی رو از دست ندهید.
از زیباترین و فاخرترین بناهای تاریخی کشورمون خانه ی طباطبایی کاشانه که با معماری بی نظیر و فوق العاده ش هوش از سر هر بیننده ای میبره.
طراحی این ابنیه به صورت حیاط مرکزی و گودال باغچه س و برای وارد شدن به حیاط تعدادی پله رو باید پایین رفت که این سبک معماری رو در شهر دوست داشتنی کاشان زیاد شاهدیم.
مقرنس های زیبا، گچبری های هنرمندانه، ، آیینه بندی های ظریف، شیشیه های رنگی و ... از ویژگی های منحصر به فرد بنا محسوب میشه و معروفیتی جهانی بهش داده که هر موقع که به اینجا مراجعه کنید علاوه بر بازدیدکنندگان وطنی، کلی گردشگر خارجی و اروپایی هم با حسرت فراوان به در و دیوار و ظرافت و لطافت هنر معماران کشورمون خیره شدن و حظ وافر میبرن.
من چون عاشق شهر کاشان هستم سفرهای زیادی به این شهر داشتم و در هر سفرم سری هم به اینجا زدم و با حال خوب برگشتم. پس دیدنش رو به همه پیشنهاد میکنم.
خانه طباطبایی در کاشان، در یکی از محله های قدیمی شهر قرار گرفته است.
معمار این خانه، شخصی به نام علی مریمی کاشانی بوده است.
این معمار، از معمارهای مشهور شهر کاشان است که در قرن سیزدهم زندگی می کرده است و به غیر از این خانه، بناهای معروف زیاد دیگری را هم مثل خانه بروجردی ها و خانه امین الدوله را ساخته است.
این خانه مساحتی برابر ۴۷۳۰ متر مربع دارد و تاریخ آن به سال ۱۲۵۰ قمری برمی گردد. سبک معماری خاص آن و استفاده از طاق ها، ستون ها، تزیینات زیبا و دلنشین، در کنار گچبری های چشم نواز باعث مشهور شدن آن به عنوان یکی از بهترین مکان های کاشان که ارزش دیدن دارد، شده است.
این خانه در نزدیکی خانه بروجردی هاست.
#گلفام_سفر
خانه طباطبایی که در یکی از محله های قدیمی شهر کاشان قرار دارد توسط معمار معروف علی مریمی کاشانی ساخته شده که معماری بنا های معروف زیاد دیگری را هم مثل خانه بروجردی ها و خانه امین الدوله را انجام داده است. البته سنگ بنای این بنا را سید جعفر طباطبایی گذاشته است و به همین دلیل، خانه به نام او ثبت شده است. خانه طباطبایی در کاشان، مساحتی برابر ۴۷۳۰ متر مربع دارد و تاریخ آن به سال ۱۲۵۰ قمری برمی گردد. سبک معماری خاصش و استفاده از طاق ها، ستون ها و تزیینات زیبا باعث مشهور شدن آن شده است. در ابتدای هشتی خانه، چندین پله وجود داد که باید از آنها پایین بروید تا به حیاط خانه برسید، حیاطی دلنشین که استخر بزرگی درست وسط آن می باشد و اطراف این حوض هم باغچه های زیبایی هست که باعث زیباتر شدن حیاط شده است . سبک معماری خاص این خانه باعث شده است که هم مقاومت بیشتری در برابر زلزله داشته باشد هم اینکه نه زود سرد می شود و نه گرم که این یکی از ویژگی های منحصر بفرد این خانه تاریخی است. قیمت بلیط این بنای تاریخی ۳ هزار تومان به ازای هر نفر می باشد و زمان بازدید از ۸ صبح تا ۵ بعد از ظهر است مدت زمان لازم برای بازدید از این بنای تاریخی حدود ۴۵ دقیقه می باشد . #گلفام_سفر
خانه طباطبایی در کاشان قرار دارد و درسال ۱۲۵۰قمری ساخته شده و مساحت آن ۴۷۳۰ مترمربع است.معمار این بنا علی مریم کاشانی است البتهسنگ بنای این عمارت را سید جعفر طباطبایی گذاشته به همین دلیل خانه به نام او ثبت شده است.سبک معماری درونگراست وقرار گرفتن باغچه خانه در گودی باعث استحکام این بناو مقاومت آن دربرابر زلزلزست.نکته جالب حجاب دار بچدن خانه است به خاطر اعتقادات اسلامی ،خانه طوری بنا شده که فضای داخلی آن از بیرون دیده نمیشود.در ابتدا هشتی خانه ۲۰ پله وجود دارد که باید از آنها پایین بروید تا به حیاط خانه برسید که حیاط بزرگ و استخربزرگ آن را ببینید
ورودی این خانه درب کوچکی از میدان مقابل آرامگاه سلطان امیر احمد است. به نظر میرسد این درب ورودی، درب اصلی خانه و یا در حقیقت عمارت طباطبایی نباشد.
در این خانه علاوه بر هنر و معماری و مهندسی در ساخت این خانه ایرانی به کار برده شده است. زیباترین تزیینات در بخش تابستان نشین آن به کار برده شده است. حالت قرینه در محور شمالی و جنوبی به خوبی رعایت شده است. حیاطهای اندرونی که در چهار گوشهی خانه قرار دارند بسیار زیبا و دلباز هستند. به نظر من اتاقهایی که گوشواره نامیده میشوند، هر چند در قیاس با فضای خانه بسیار کوچک هستند ولی همان کوچک بودنشان و ارتباط با فضای اندرون و حیاط اصلی بسیار دلپذیر است.
بخش شمالی بنا کلیتی مشابه بخش جنوبی را دارد و همان حیاطهای اندرون به همان شکل دیده میشود ولی اتاق شاه نشین آن کمترین تزیینات معماری را دارد. سرداب خانه هم در این سمت قرار دارد که به بادگیر هم متصل است. در کنار سرداب و نزدیک دیوار کانالهایی تعبیه شده که هم نم خاک و پی بنا از آنجا تهویه میشود و هم باعث ایجاد حس خنکی مضاعف میشود.
در بخشهای جانبی بنا اتاقهای تو در تو به هم متصل است و با دربهای چوبی کم عرض به هم متصل میشوند.
خوشبختانه وضعیت عمومی خانه خوب و تمییز بود.
کاشان پر است از خانه های جذابِ قاجاری. خانه طباطباییها یکی از آنهاست که ورودی کوچکش انتهای کوچه ای باریک و بن بست قرار گرفته و به جز آن ها که چشمها و حافظه شان با خانه های قاجاری آشناست، کسی انتظار دیدن این فضای وسیع و پرنور و 4 حیاط مختلف را پشت آن در و پایین تر ازسطح زمین ندارد. گچ بری، آینه کاری، اتاقهای تو در تو و شاه نشینهای پنج دری با شیشه های رنگیشان را بگذاریم برای حظ بصر و حواسمان در عین حال به سبک زندگیِ اندرونی و بیرونی و بهارخواب و سرداب و مهتابی و حیاط خدمه و اختلاف طبقاتی و ... هم باشد تا با کلی برداشت تاریخی و فرهنگی دوباره از آن درِ کوچک بیرون بیاییم و خودمان را جلوی عطر و گلاب و سوغات فروش ها پیدا کنیم.
خانه طباطبایی های کاشان که به عروس خانه های تاریخی معروف هست در بافت قدیم کاشان در محله سلطان امیر احمد قرار دارد. این خانه یکی از شاهکارهای هنر معماری قدیم هست که به وسیله سید جعفر طباطبایی ساخته شد. مانند دیگر خانه های کاشان معماری این خانه هم به صورت درونگرا و متقارن هست. به کارگیری شیشه های ارسی، تزیینات مجلل و گچبری های هنرمندانه نشانگر اصالت معماری ایرانی در ساخت این بنای زیبا می باشد. این خانه سه بخش مستقل دارد که به هم راه دارند و چهل اتاق، چهار حیاط، چهار سرداب و سه بادگیر دارد.
خانه طباطبایی از خانه های تاریخی و زیبای کاشان است که بسیار مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی است. این خانه نیز متعلق به دوره قاجار و توسط حاج سیدجعفر طباطبایی نطنزی بنا شده و معمار آن نیز استاد علی مریم کاشانی بوده است. خانه دارای بخش اندرونی و بیرونی و بخشی نیز برای اقامت خدمه است. خانه دارای درب کوچکی است که در نگاه اول تصور یک خانه باعظمت پشت این در را نمی توان داشت اما از پله های ورودی که پایین می رویم وارد حیاط بزرگ بیرونی خانه ای با نمای سفید رنگ می شویم با یک حوض و ۶ باغچه کوچک در اطرافش. خانه دارای اتاق های متعدد ۵ دری و ۳ دری و چندین سرداب است و از نظر فنی هم سیستم تهویه و سرمایش آن هم بسیار جالب است که البته در سایر خانه های آن دوره کم و بیش دیده می شود.
خانه طباطباییهای کاشان نمونه ای عالی از تلفیق هنر، فرهنگ و معماری عصر خوداست.با اولین قدم در حیاط خانه محو زیبایی ها میشوید. درها، پنجره ها،اورسی های رنگی، گچبریها همه اینها حس بودن در فضایی خاص و آرامش بخش رو به شما میدهد. این خانه نیز مانند بقیه خانه های سنتی کاشان به صورت درونگرا باحیاطی مرکزی که فضاها دور آن چیده شده اند ساخته شده، و حیاط و حوض و آبنما علاوه برزیبایی نقش خنکسازی فضا را دارند. حیاط و گودال باغچه خانه که قسمتی هم محل اقامت خدمه بوده در دو گوشه قسمت جنوبی کاملا مستقل است. از زیرزمین خانه قناتی عبور میکند که آب مورد نیاز ساکنین را تامین میکرده و برای نگهداری مواد غذایی در سرداب از خنکای جریان قنات استفاده میشده، در طراحی خانه به تمام نکات و نیازهای ساکنین توجه خاص شده،شیشه های رنگی و گره چینی ها، گچبریهای بینظیر ایوان اصلی از زیباییهای منحصر بفرد خانه است. دیدن این خانه به همه هنردوستان توصیه میشود. عکسها برای دوره های زمانی مختلف هستند.
خانه طباطبایی یکی از قديمي ترین و زیباترین خانه های کاشان است و در مجاورت خانه بروجردي ها قرار دارد این خانه چندین بار مرمت و بازسازی شده است. حیاط های زیبا حوض های متعد و اتاق های تو در تو نشان دهنده معماري سنتی و خاص این خانه است خوشبختانه در زمان بازدید ما امکان دیدن پشت بام خانه هم وجود داشت
همیشه اسم این خونه رو شنیده بودم ولی فکر نمیکردم اینقدر بزرگ باشه، وقتی رسیدیم به این خونه و واردش شدیم مثل خونه های قدیمی در شهرهای دیگه با یک راه راه کوتاه مواجه شدیم و با عبور از اون بلافاصله چشمم به یک حیاط خیلی بزرگ خورد و عمارتی زیبا در مرکز اون، واقعا خونه زیبایی بود، دو طرف حوض به صورت متقارن باغچه های کوچک هشت ضلعی قرار گرفته بودند و تمام سقف و دیوارهای درون خونه پر از گچ بری ها و نقاشیهای بسیار زیبایی بودند، من که عاشق طرح نقش قالی روی سقفش شدم. #کاشان #خانه_طباطباییها #سفرباطلوع
در سفر به کاشان شهر زیبایی هایی تاریخی حتما به خانه طباطبایی ها سر بزنید. این خانه در بدو ورود متحیرتان می کند. خانه طباطبایی ها در در محله سلطان امیر احمد در بافت قدیم کاشان قرار دارد و به وسیله مرحوم سیدجعفر طباطبایی از تجار معروف فرش آن زمان یعنی سال ۱۲۵۰هجری قمری ساخته شده این بنا توسط معمار معروف قرن 19 علی مریم کاشانی بنا گردیده شد.
مجموعه خانه تاریخی طباطبایی ها 4700 متر است و دارای ۴۰ اتاق، ۴ حیاط، ۴ سرداب (زیرزمین)، ۳ بادگیر و ۲ رشته قنات است.وقتی وارد خانه طباطبایی ها میشید از یک هشتی رد می شید وارد قسمت بیرونی خانه می شید که حیاط بزرگی رو به روتون می بینید که با سنگ های سفید تزئیین شده و حوض بزرگی که در وسط حیاط قرار داره و می گفتن این حوض علاوه زیبایی که به حیاط داده برای آبیاری درختان و اسفتاده افراد ساکن خونه هم بوده
معماری خانه طباطبایی ها به شیوه معماری حجاب دار هستش یعنی وقتی یک غریبه میاد وارد خونه میشه نتونه همه جای خونه رو ببینه در اینجا گودال باغچه، متقارن و درون گرا ساخته شده.
قسمت بیرونی خانه شامل اتاق شاه نشین که در مرکز با نورگیرها و پنجره های مشبک رنگی و پنجره های کناری دو جداره که عمودی باز و بسته می شود و در آن تزیینات نقاشی و آیینه کاری و گچ بری های جالب از جمله پنجره های مشبک گچی وجود داره که مثل پارچه توری ظریفی به نظر میاد.
دور تا دور حياط هم اتاق هايي ساختند كه تعدادي از آنها در زمستان و تعدادي از آنها در فصل تابستان استفاده مي شده زيباترين جایی كه در خانه ي طباطبايي می توان دید اتاق شاه نشين و ايوان يا همان تالار آيينه است.
در پشت اتاق ها حیاط خلوتی قرار داره که کنار اتاق های شاه نشین می باشد و سر تا سر این حیاط با نقاشی های زیبایی تزئین شده
ما با تور اینجا رو بازدید کردیم که مستقیم خودمان پولی پرداخت نکردیم ولی ورودیه اینجا 3000 تومان بود
برای اینکه بتونید راحت اینجا رو پیدا کنید ادرس هم می نویسم براتون : اصفهان، کاشان٬ خیابان علوی٬ محله سلطان امیراحمد٬ جنب امامزاده امیراحمد.
خانه ایی تاریخی بسیار زیبا با گچبری های هنرمندانه که حدود صد سال قدمت دارد در دل کاشان جای. ارد. این خانه یکی از تجار بزرگ کاشان بوده است. ساخت این بنا حدود 10سال طول کشیده است. به شما پیشنهاد می کنم حتما به دیدن این خانه تاریخی بروید.
#تایسیز
کاشان شهر خانه های تاریخی در ایران می باشد. یکی از این خانه ها که به خانه طباطبایی شهرت دارد و در سازمان میراث فرهنگی به ثبت رسیده جزو زیباترین خانه های تاریخی ایران می باشد. این خانه در بافت قدیمی کاشان قرار گرفته و قدمتی دیرینه دارد. ورودی این خانه تاریخی به ازای هر نفر مبلغ ۲۵۰۰ تومان می باشد. این خانه با معماری بی نظیر، گچبری و آینه کاری توجه هر بازدید کننده ای را به خود جلب می کند. همچنین دور تا دور حیاط را اتاق های تابستانه و زمستانه در بر گرفته که حس و حال خوبی را به تماشاگر القا میکند.
زمان مورد نیاز برای بازدید از این خانه تاریخی حدود ۱/۵ ساعت می باشد. شما در کنار بازدید از اینجا میتوانید از خانه های تاریخی بروجردی ها، عباسیان،عامری ها،حمام سلطان امیر احمد و امامزاده سلطان امیر احمد بازدید داشته باشید.
#تایسیز