محتشم کاشانی (۹۰۵ ه.ق در کاشان - ۹۹۶ ه.ق در کاشان) شاعر پارسی گوی سدهٔ دهم هجری و هم دوره با پادشاهی شاه طهماسب یکم صفوی بود. شغل اصلی محتشم بزازی و شَعربافی بود و تمام عمر خود را در کاشان زیست و در همانجا درگذشت و آرامگاه وی در این شهر - واقع در محله محتشم - زیارتگاه عموم است.
آرامگاه این شاعر کاشانی در خیابانی که به نام او، محتشم نامیدهاند قرار دارد. اما برای رسیدن به آرامگاه باید از خیابان محتشم وارد کوچه پس کوچههای بافت قدیمی کاشان بشوید. البته مسیر دسترسی از خیابان اصلی ملا حبیب الله شریف مستقیم و سر راستتر و نزدیکتر است. من از خیابان محتشم وارد شده و از مسیر دوم بازگشتم که بافت قدیمی حس و حال بهتری داشت.
وضع فعلی آرامگاه در که یک گذر کم عرض به عرض تقریبا یک ماشین، قرار گرفته است، بر روی دیوارهای بیرونی و داخل آرامگاه اشعار محتشم چه به صورت کاشیکاری و چه به صورت آثار خوسنویسی است که به نظر میرسد هنرمندان به این محل اهدا کردهاند.
در زمان بازدید من تنها یک خانم در آرامگاه بود که با قرائت فاتحهای آنجا را ترک کرد. مشخص است که بنای اصلی آرامگاه مرمت و شاید بازسازی شده است و چندان جذابیت معماری ندارد.
بازدید از این آرامگاه بیشتر به خاطر قرار گرفتن در حال و هوای کوچه پس کوچههای بافت قدیم کاشان ارزش دارد.
محتشم کاشانی شاعر قرن دهم هجری و هم عصر با شاه تهماسب صفوی بود که شغلش بزازی و شَعربافی (نوعی پارچه) بود. محتشم از برجسته ترین شاعران مرثیه سرای شیعی است که ترکیب بند معروف "باز این چه شورش است که در خلق عالم است" معروف ترین اثر اوست. این شاعر کاشانی در شهر خود درگذشت و در محله ای که امروزه محتشم نامیده می شود به خاک سپرده شد. مقبره مساحتی حدود ۸۰ متر داشته و سنگ مرمرین مزار محتشم در وسط بقعه قرار گرفته است. گنبدی فیروزهای شکل و کاشیکاری شده به ارتفاع ۱۴ متر روی بقعه قرار دارد و دور تا دور دیوار بقعه کاشیکاری شده است و شعر معروف باز این چه شورش است، روی آن نوشته شده است.