گفته می شه که قدمت این بنا به هفتصد سال پیش بر می گرده و در ضمن مرقد فرزندان حمزه بن موسی ابن جعفر تو این بناست و یکی از جاذبه های زیارتی شهر کاشان هست.
در کنار مسجد آقا بزرگ کاشان این بنای تاریخی قرار دارد. مرد میانسالی که گویا متولی بقعه است دوست دارد حتی بدون سوال اطلاعاتی را از این محل در اختیار بازدید کننده قرار دهد. بنا به گفتهی این فرد، این بنا همسن و سال با مسجد کبود تبریز است و تنها بنایی است که از زلزلهی بزرگ کاشان در امان مانده است، هر چند به نظر میرسد تنها بنا نبوده باشد.
این بنا به صورت تقریبا قرینه با دو گنبد است. یکی امامزاده است و دیگری آرامگاهی خانوادگی و مزاری که گفته میشود نوه ملا احمد نراقی معروف است.
هر دو گنبد در سقف دارای تزیینات معماری است ولی چندان شاخص و ویژه نیستند. در دالان یا راهرویی که این دو محوطه را به هم وصل میکند بر روی دیوار نقاشیهایی هم دیده میشود که در مورد تاریخ و اصالت آنها منبع دقیقی نیست.
اینجا در کنار مسجد آقا بزرگ ارزش بازدید دارد و بازدید آن به تنهایی چندان ارزش وقت گذاشتن ندارد.
بقعه خواجه تاج الدین در همسایگی مسجد آقابزرگ قرار دارد و شامل دو بخش است: امامزاده و خانقاه. امامزاده، مدفن دو تن از امامزدگان به نام های اسحاق و ابی طالب از نوادگان حضرت امام کاظم هستند. گنبد شرقی مربوط به خانقاه و محل دفن حاج ملا محمد حسن قطبی است. گنبد زیبای خانقاه دارای تزئینات از نوع گچبری و مقرنس کاری است که اگر به سقف نگاه کنید سه ردیف نوشته دورتادور گنبد به رنگ های مشکی، سبز و آبی دیده می شود. در راستای درب ورودی در امتداد عکس قطب به طرف سقف از دو مشبک نورگیر عبور کرده و در ادامه به نوار سیاه می رسیم که بسم الله الرحمن الرحیم در آن گچ بری شده است، خواندن خانه ها را به طرف دست چپ ادامه می دهید تا به نام امام زمان (ع) برسید؛ در دور سبز اشعار قطب از زیر نام پیامبر اسلام شروع می شود و بیت دهم درزیر نام امام زمان به اتمام می رسد. دور آبی مدح و ثنا به عربی درباره قطب است.
همچنین نقاشی دیواری بزرگی بر دیوار اتاق امامزاده وجود دارد که منسوب به دوره صفویه یا قاجاریه است و اصحاب پیامبر اسلام را نشان می دهد.
یکی از جاذبه های تاریخی شهر کاشان بقعه خواجه تاج الدین است که در خیابان فاضل نراقی و جنب مسجد آقا بزرگ قرار داره، این بنا متعلق به دوران سلجوقیه اما با گذشت زمان بخش های مختلفی به آن اضافه شد که هر کدام مربوط به دوره ی خاصی می باشد. تاج الدین اهل خراسان و وزیر جهانشاه بن قراقویونلو بوده و در سفر حج با امام جمعه کاشان آشنا می شود و بعد از پایان حج تصمیم می گیرد از وزارت کناره گیری کند و به دنبال امام جمعه به شهر کاشان بیاید پس از آن تاج الدین در کاروانسرایی گنجی پیدا می کند و اقدام به ساخت این بنا می کند. البته به نظر من کناره گیری از مقام وزارتش بخاطر این گنجه بوده و این بقعه هم پولشوییه ? نقاشی هم بر دیوار اتاق مقبره ی این دو امام زاده هست که دیدنش خالی از لطف نیست ضمنا زمان بازدید از این جاذبه حداکثر ۲۰ دقیقه و رایگان می باشد.
کاشان شهری تاریخی که دارای تعداد بسیاری اثر مهم و جاذبه می باشد. این بقعه درست در کنار مسجد و مدرسه آقا بزرگ واقع شده. اینجا محل دفن "شاهزاده اسحاق و شاهزاده ابیطالب" می باشد. این مجموعه زیبا دارای کاشی کاری و سقفی زیبا می باشد و در بدو ورود احساس خوبی به شما منتقل میکند. در صورتی قصد بازدید از مدرسه و مسجد آقا بزرگ دارید سری هم به اینجا بزنید. برای بازدید حدود ۱ ساعت زمان نیاز دارید و برای پارک خودرو هم پارکینگی در بیرون اینجا در نظر گرفته شده است.
#تایسیز