اینجا یکی از دروازه های تبریز قدیم هست که داخل یه بازار قدیمی به اسم "رهلی بازار" قرار گرفته. این دروازه مسیر ورود به تبریز از سمت تهران بوده و مسیرش از چهار راه منصور فعلی بوده که از پشت مسجد کبود و بازاری که اسمش کهنه بازار بوده میگذشته و ادامهاش به مقابل استانداری فعلی از مسیر بازار کره نی خانا میرسیده. این دروازه در قیاس با درب باغمیشه وضعیت بهتری داره و هر دو لنگه در هنوز هست و قسمت های سنگی اون هم که نقش یه شبر ایستاده داره هنوز باقی مونده. اما زیاد تلاشی برای نگهداری وضعیت موجودش نمیشه و مثلا در زمان بازدید ما روی سنگ هاش اعلامیه ترحیم چسبونده بودند. یه معرفی نامه رنگ و رو رفته که اصلا زیاد هم دیده نمیشد در کناری بود که یه جور معرفی اثر بود. اگه از برج یانقین بازدید کردید این دروازه تقریبا در بازار روبرویی اون در سمت دیگه ی خیابون هست و باید برید داخل بازار تا در بخش میانی این دروازه رو ببینید. #گلفام_سفر
تبریز قدیم دارای دروازههایی بود که محل ورود مسافران و کاروانها و آمد و شد به تبریز بود. امروز محل این دربها بین تبریزیها شناخته شده است.
گجیل قاپیسی، استانبول قاپیسی، میارمیار قاپسی، سرخاب قاپسی، باغمیشه قاپسی، خیابان قاپسی، دوهچی قاپسی، نوبار قاپسی. اما تنها در بازاری بین خیابان ارتش شمالی و خیابان خاقانی در بازاری به نام رَهْلی بازار هنوز بقایای این دربها باقی مانده است که دیدن آنها خالی از لطف نیست. سنگتراشهایی با نشان شیر در اطراف در قدیمی دیده میشود.
البته در محل این دربها شهرداری اقدام به احداث بناهای نمادینی با الگو گرفتن از درب موجود و نقاشیهای تبریز قدیم کرده است که یکی در ابتدای خیابان تربیت کنونی به عنوان درب نوبر و دیگری در محل درب گجیل. گفته میشود لنگهای از درب باغمیشه هم باقی مانده است که فرصت بازدید از محل این درب را نداشتهام.