در نوروز یک روز روبه تهران گردی اختصاص داده بودم و چون هیچوقت به موزه ی زمان نرفته بودم تهرانگردیم رو از زعفرانیه شروع کردم. این عمارت تاریخی با مساحت ۵۰۰۰ متر مربع و ۷۰۰ متر مربع زیربنا، قدمتی بالغ بر ۸۰ سال دارد. با این حال، پیشینه این باغ به دوره قاجار برمیگردد؛ زمانی که باغ یادشده بهعنوان بخشی از اراضی باغ فردوس به معیرالممالک، داماد ناصرالدین شاه، تعلق داشت.پس از مرگ وی، این باغ به پسرش رسید که او درختان آن را برای استفاده در کورههای تهران قطع کرد. تا اینکه عبدالله خان منصور در سال ۱۳۰۴ اقدام به خرید این ملک کرد و تا سال ۱۳۴۶ در دست وراث او بود. در ادامه شخصی به نام حسین خداداد، ملک مذکور را در حالی خریداری کرد که عمارتی یک طبقه از خشت و گل در آن وجود داشت. این بنا گچ بری های کم نظیری و متنوعی دارد که از استادان ماهر و بسیاری در گچ بری ها و طرح ها ونقوش این بنا کمک گرفته شد. حسین خداداد فقط برای یک سال در این خانه زندگی کرد و پیش از انقلاب، به آمریکا رفت. پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ این ساختمان توسط بنیاد مستضعفان مصادره شد تا اینکه در سال ۱۳۷۸ به همت موسسه فرهنگی موزههای بنیاد، عنوان موزه زمان را از آن خود کرد و در معرض بازدید عموم قرار گرفت. این موزه با نام «تماشاگه زمان» و «موزه ساعت» نیز شناخته میشود. موزه زمان یا موزه تماشاگه زمان، اولین موزه ابزار سنجش و نمایش زمان در ایران است که انواع و اقسام ساعتهای قدیمی ایرانی و خارجی از کشورهای فرانسه، سوئیس، انگلیس و آلمان آشنا خواهید شد. ساعتهای اهدایی، ساعت رجل سیاسی، ساعتهای لوکس و دکوری قدیمی، ساعتهای مکانیکی دیواری، رومیزی، جیبی و مچی و غیره در این موزه حسابی خودنمایی میکنند.ساعت افراد مشهوری مثل ناصر الدین شاه، دکتر حسابی، چند تن از بازیگران و افراد دیگر در این موزه نگهداری میشد. همچنین ابزارهای تعمیر ساعت، ابزار و اسناد گاهشماری و تقویمهای ایرانی در معرض دید عموم قرار دارند.
ورودی این موزه نفری 10000 تومان بود و در ایام نوروز به شدت شلوغ بود و به درستی نمیشد از باغ عکس گرفت. در گوشه ای از موزه هم کافه ای بود که از ویوی باغ هم لذت برد.
موزه زمان در خیابان زعفرانیه تهران واقع شده است. یک عمارت بسیار زیبا با گچبری های چشم نواز داخل باغی کوچک بهمراه حوض بسیار زیبا به تنهایی شما رو به سمت خودش جذب میکند. داخل حیاط کافه ایی نیز وجود دارد و برای وقت گذارانی عالیه.
طبقه همکف ساختمان ساعت های بسیار زیبای قدیمی برای نمایش گذاشته شده، طبقه فوقانی نیز بیشتر شامل ساعت های مچی و آویز می باشد. در بخشی از موزه نیز ساعت های اهدائی اشخاص برجسته به همراه بیوگرافی شان گذاشته شده است. علاوه بر ساعت فسیل ، تقویم ، ابزارهای ساخت و تعمیر ساعت نیز به نمایش در آمده است.
بلیط ورودی این مجموعه ۱۰ هزار تومان است.
موزه زمان یکی از موزه های تخصصی پایتخت است که همانطور که از اسمش برمی آید مربوط به ساعت و ادوات سنجش زمان است. این موزه در یک خانه قدیمی و زیبا که متعلق به حسین خداداد، کارآفرین و صنعتگر ایرانی بوده است برپا شده و نامش تماشاگه زمان است. خانه در دو طبقه و با نمای آبی آسمانی و البته گچبرهای فراوان و ظریفش ارزش تماشا و عکاسی دارد. ساعت های قدیمی به نمایش درآمده اکثرا مربوط به دوره قاجار و پهلوی است و برخی از آنها اهدایی اروپایی ها به دربار ایران بوده است. همچنین نکاتی در مورد سنجش زمان و ابزارهای مربوط به آن می توانید ببینید. خود خانه هم بسیار زیبا و محو گچبرهای آن می شوید! بلیت ورودی به مجموعه 10 هزار تومان است و حتی اگه شما قصد بازدید موزه را هم نداشته باشید باید این مبلغ را پرداخت کنید تا از محوطه باغ و البته کافه استفاده کنید.
خيابان زعفرانيه ى تهران را كه دو كوچه بالا برويد باغ و عمارتى شگفت انگيز نظرتان را جلب ميكند به نام موزه زمان. همان سردر ورودىِ باشكوه موزه چنان گيرايى دارد كه ناخوداگاه هر ببيننده اى را كنجكاوِ بازديد ميكند و به داخل ميشكاند.
بعد از طىِ حياط سرسبز و مشجر، عمارتى باشكوه نمايان ميشود كه ساختمان موزه است.
اين بنا از كاخهاى به جا مانده از دوران قاجار است و معمارى بسيار زيبايى دارد كه با هنر گچكاران و آيينه كاران مزين شده و زيبايى فوق العاده اى دارد.
داخل عمارت هم به همين ترتيب پر از هنر و لطافت است و ساختمان دو طبقه ى بنا ميتواند به تنهايى جاذبه اى ديدنى باشد.
تعداد زيادى ساعت قديمى و لوكس نمايش داده شده و اينجا را تبديل به اولين موزه ى ساعت در ايران كرده و هدايايى از افراد معروف هم ديده ميشود.
خلاصه كه اگر فكر ميكنيد تهران ديدنى كم دارد همين محله ى شميران نافى اين نكته است و به تنهايى كلى جاذبه ى گردشگرى دارد.
موزه زمان ابتدا بخشی از ارااضی باغ فردوس بوده که در اختیار داماد ناصرالدین شاه معیرالممالک قرار داشت. پس از مرگ او پسرش دوستعلی خان معیرالممالک که به باغ علاقه ای نداشت درختانش روقطع کرده وبه عنوان هیزن به کوره های تهران میفرستاده.پس از گذشت سالها که او وارث این باغ بود باغ روبه حسین خداداد مردی بازرگان ، صنعتگر وکارآفرین میفروشه و به مدت ۱۰ سال تغییراتی را درون بنا میدهد وبا ترکیب تزئینات سبک ایرانی وفرنگی خانه ای ماندگار و رویائی میسازد وامروزه هم تبدیل به موزه زمان شده وانواع ساعت های قدیمی داخلش وجود دارد .آدرس موزه نزدیکترین ایستگاه مترو تجریش ، درواقع به طرف شمال تهران نرسیده به میدان تجریش خ فلاحی بلیط موزه ۶ هزار تومن ساعت بازدیدش همه روزه به خاطر بیماری کرونا تا ساعت ۲ هست ولی قبلا تا ۵ عصر بود و توایام کرونا اگه برای بازدید به موزه رفتید حتما دستکش وماسک فراموش نشه.
این موزه در شمال تهران واقع در خیابان زعفرانیه مستقر هست این بنا در دو طبقه هست در ان انواع ساعتهای قدیمی جدید تا الان به نمایش گداشته سده هست در این موزه یک کتیبه که مربوط به تقویم و تاریخ هست وجود دارد که یکی از مجموعه کتیبهای بیستون هست این مکان دسترسی اسانی با وسائل نقلیه عمومی دارد و با ماشین شخصی جای پارک سخت پیدا می شود وروریه این موزه ۶ تومان هست ساختمان این موزه جدابیت خاصی دارد
ساختمان آبی رنگ خانه خداداد به تنهایی یک جاذبه است و جالب این که برای تماشای آن هیچ بهایی هم پرداخت نمی کنید یعنی گشت زدن توی باغ و تماشای خانه و نمونه هایی از ساعتهای باستانی توی محوطه باز و استفاده از کافه مجموعه بدون پرداخت ورودی انجام می شود. اما برای دیدن ساعتهای جدیدتر باید ورودی 6000 تومانی پرداخت کنید و بعد هم از گچ بریهای داخلی لذت ببرید و هم از تماشای آن همه ساعت! بیشتر ساعتها ساخت فرانسه و ساعتهای رو میزیِ عظیمی هستند با کلی مخلفات و معمولا با پیکره های اساطیری یونانی. اما مثلا بینشان ساعتی به شکل فشنگ و با تصویر رضا شاه هم دیده می شود که در قورخانه تهران ساخته شده نه در فرانسه! یا ساعت آفتابیِ سفریِ ناصرالدین شاه قاجار! هیچ وقت حتی خیال نکرده بودم که ساعت آفتابیِ سفری وجود داشته باشد! بخشی از موزه هم معرفیِ مشاهیر است به بهانه ساعتی از اموال شخصیشان که به موزه هدیه کرده اند افرادی مثل ژاله آموزگار، هوشنگ مرادی کرمانی و .... اطلاعات جالبی هم درباره انواع تقویم های وجود در جهان در یکی از اتاقها به دست می آوریم. اما اگر فکر کنیم وقتی از موزه ای به اسم "زمان" بیرون می آییم واقعا چیزهای تازه ای درباره زمان می دانیم اشتباه می کنیم. اینجا فقط تماشا کرده ایم و بس.
از میدان تجریش و در امتداد خیابان ولیعصر با کمی پیاده روی به این موزه میرسید. خیابانی که موزه در آن قرار دارد، نیم تنهی تیمسار فلاحی نصب شده است. این خیابان البته کمی سربالایی تند دارد.
ورود به محوطه این خانه موزه رایگان است و بلیت فروشی تنها برای ورود به خانه انجام میگیرد.
خود نمای بیرونی با تزیینات گچ بریاش و رنگ آبی زیبایش بیسار چشم نواز است. استاد هنرمند هر چه ذوق و قریحه داشته به کار بسته است.
در داخل خانه و در دو طبقه انواع ساعتها به نمایش درآمده است. اما برای من جدای از ساعتهایی گاها بسیار خاص و زیبا، تزیینات داخلی بنا ارزشمند بود. در گوشه شرقی بنا در طبقه.ی پایین یک اتاق بسیار زیبا و خاص قرار دارد. نام این اتاق، اتا۳ اصفهانیها گذاشته شده است. هر چند ابعاد اتاث چندان بزرگ نیست ولی در این فضای محدود استاد هنرمند، هر چه فن معماری بلد بوده، رو کرده است. داستان این خانه و طرحهای اتاق اصفهانیها با تابلوهای راهنمای مفصلی بیان شده است.
موزه زمان موزه بسیار دیدنی است كه در محله زعفرانیه قرار دارد. ورودی موزه شش هزار تومان است. حیاط موزه نسبتا بزرگ است و درون ان یک کافه و همچنین سرویس بهداشتی قرار دارد. حوض زیبایی در حیاط قرار دارد و فضای بسیار مناسبی برای عکاسی است. تعدادی ساعت مانند ساعت شنی، مکانیکی، خورشیدی و غیره در حیاط قرار دارد و کارکرد هرکدام توضیح داده شده. خود ساختمان هم بسیار زیباست و گچبری های آبی رنگ زیبایی دارد. ساعتها و گنجینه های داخل ساختمان هم بسیار زیبا هستند. انواع ساعت دیواری، ایستاده، رومیزی، مچی، جیبی، تقویم و... در معرض نمایش است. این موزه انتخاب خوبی برای یک روز تعطیل است و بسیار دیدنی است.
موزه زمان در واقع منزل شخصی اقای حسین خداداد بوده که پس از انقلاب به موزه تبدیل شده است. محوطه شامل باغ زیبا و کوچکی است که در ان یک کافه رستوران نیز قرار دارد. بلیت ورودی موزه 6هزار تومان است. ساختمان در دو طبقه شامل انواع ساعتهای دیواری، ایستاده، مچی، جیبی و ... است. در بیرون بنا هم انواع ساعتهای شنی، خورشیدی، شمعی، مکانیکی و... توضیح داده شده است. در بخشی نیز ساعتهای اهدایی برخی از افراد سرشناس معاصر از جمله جمشیدمشایخی، محمد علی کشاورز، دکتر محمود حسابی و... قرار دارد. در کنار مجموعه ساعتها، معماری و گچبری های زیبای خود بنا بسیار دیدنی و جذاب هستند. ریزه کاریها از گچبری سقف گرفته تا طرح کلیدوپریزها همگی این موزه را به یک مکان ارزشمند تبدیل کرده اند. بازدید از این موزه همه روزه از ساعت 10 الی 18:30 ممکن است.
موزه زمان یا خانه حسین خداداد یک موزه منحصر بفرد در نوع خود در خیابان زعفرانیه است. در این خانه تاریخی دو طبقه که چند سالی است به موزه تبدیل شده می توانید انواع ساعتهای رومیزی ، آونگی ، دیواری و... مربوط به دوره های مختلف را ببینید. در حیاط موزه هم ساعتهای شنی ، آفتابی، آبی و.. وجود دارد. همینطور چندین تقویم مختلف هم در این موزه به نمایش گذاشته شده. در زمانی که ما از موزه بازدید داشتیم در طبقه دوم تابلوهای جالبی از قطعات ساعتهای خراب شده وجود داشت که خلاقیت زیادی در بوجود اومدنشون دیده میشد. معماری این عمارت خیلی زیباست و توجه زیادی به تلفیق معماریهای مختلف شده متاسفانه زمانی که ما اونجا بودیم قسمتی از بالکن تبدیل به نمایشگاه و فروشگاه نقاشی شده بود و با اینکه تابلوهای زیبایی در اون وجود داشت اما با کلیت عمارت همخوانی نداشت و بالکن را وصله ناجوری بر خانه کرده بود.
خانه حسین خداداد که در حال حاضر موزه زمان تهران هست، یکی از خانههای قدیمی مربوط به دوران قاجار است که در آن همه چيزهايي كه به زمان ارتباط دارن، به نمايش گذاشته شده مثلا انواع ساعتهای مختلف مثل ساعت پروفسور محمود حسابی و ساعتهای تاریخی و قدیمیمثل ساعت آفتابی ناصرالدینشاه، ساعت احمد شاه و سران مختلف، ساعتهای لوکس و دکوری و قدیمیاز قرن 17 تا 20.
بنای بسیار زیبای موزه عمری حدود ۸۰ سال داره و قدمتش به زمان محمدشاه و ناصرالدین شاه برمیگرده وخیلی خوب و سالم نگهداری شده. گچ بریهای اطراف پنجرهها بی نهایت زیبا و جذاب و ترکیبی از سبک فرنگی وایرانی و قاجاری هستند.
یکی از اتاقهای معروف این خونه به اتاق اصفهانیها معروفه و برگرفته از اتاق موسیقی کاخ عالی قاپو اصفهان و مربوط به دورهی صفویه است.
داخل حیاطاین خانه کافهای وجود دارد که برای صبحانه هم باز است.