معمولا تیمﭺه مظفریه تبریز تا ساعت 2 بعد از ظهر باز هست و امروز فرصتی شد تا همراه همسرم که خیلی مشتاق بود انجا رو ببینه سری به این مکان بی نظیر بزنیم
تیمﭺه مظفریه جزعی از مجموعه بازار تاریخی تبریز هست که در واقع مرکز خرید و فروش قالی های دست باف و تابلو فرش هست. همﭺنین تیمﭺه مظفریه کانون دستجات و هیئت های حسینی در ایام محرم می باشد.
در ابتدا و انتهای تیمﭺه مکان های خیلی کوﭺکی هستند که در ان ﭺای فروخته میشود خوردن ﭺایی در این مکان خالی از لطف نیست .#گلفام_سفر
تیمچه مظفریه تبریز،یکی از تیمچههای بازار تبریز، بزرگترین بازار سرپوشیده جهان است.
این تیمچه محل فروش فرشهای تبریز،شامل فرشهای دست باف،فرش کرک ابریشمی،تابلو فرشهای ابریشمی و اعلا و اصیل با طرح های بسیار زیبا و خاص است.
از بین تیمچه های مختلف بازار سرپوشیده تبریز بدون شک زیباترینش تیمچه مطفریه هست ؛ معماری بسیار عالی در کنار فرش های ابریشمی دستباف جذاب و مسحور کنندست ؛ اینجا خبری از فرش های ماشینی نیست . قیمت فرش ها هم به تناسب کیفیت و رج و اندازه متفاوته . این تیمچه به مناسبت حضور مظفرالدین شاه نامگذاری شده و در ضمن یکی از اصلی ترین و با اصالت ترین کانون های عزاداری محرم در تبریز می باشد. فقط یادتون باشه بین ساعات ده صبح تا دو ظهر برید وگرنه غیر از این ساعات من دوبار رفتم بسته بوده
تیمچهی مظفریه با سقف بلند، آجرکاری زیبا،درب و پنجرههای چوبی و فضایی متقارن یکی از زیباترین بخشهای بازار تبریزه که میشه گفت یکی از پربازدیدترطن مکانهای توریستی بازار به حساب میاد.. این تیمچه دارای دو طبقه است که در طبقه اول حجرههای فروش فرش و تابلوی دستبافه و در حجرههای طبقهی بالا حجرههای رفوگران و طراحان فرش قرار داره. پیشنهاد میکنم اگه قصد خرید هم ندارید حتما این تیمچه ی زیبا رو از نزدیک ببینید، در یکی از ورودیهای این تیمچه هم یه نفر روی گاری داره چای میفروشه که بنظرم نوشیدن چایی تو اون فضای زیبا خیلی میچسبه.
فرش یکی از مهم ترین کالاهای اساسی زندگی ایرانی هاست و بدون شک یکی از زیبا ترین بخش های بازار تبریز تیمچه ی مظفریه (بازار فرش فروشان )است . در این بخش از بازار میتوان اصالت و زیبایی فرش های دستبافت ایرانی را به خوبی مشاهده کرد و یکی از مکان های مورد علاقه ی توریست های خارجی برای خرید و گرفتن عکس میباشد
بازار تبریز یکی از بزرگترین و قدیمی ترین بازار سرپوشیده است که دارای سقف های به هم پیوسته که از آجر ساخته شده است یکی از معروف ترین قسمت بازار تیمچه مظفریه است که دور تا دور تیمچه حجره های فرش فروشی قرار گرفته که اغلب آنها فرش فروش و بعضی هم طراحی قالی و رفو گری می کردند در این قسمت بازار تابلو فرش های زیبای را می بینیدو به دلیل معروف بودن تیمچه مظفریه مردم زیادی برای دیدن این قسمت می آمدند.
این تیمچه در بازار بزرگ تبریز قرار گرفته است که یکی از مهمترین و به نظر من زیباترین بناهای بازار تبریز میباشد که بیشتر گردشگران با ورود به تبریز از این قسمت حتما دیدن میکنن ؛ از ویژگی های معماری آن می توان به سقف بلند، پنجره های کوچک و بزرگ سفید و رنگی در حاشیه ها و وسط سقف و همچنین ردیف های منظم حجره ها در کنار هم اشاره کرد؛ این مکان در ۲ طبقه ساخته شده است که در هر سوی تیمچه تعدادی حجره قرار گرفته اند. راه ورودی طبقه همکف به طبقه بالا از طریق پلهای کناری تیمچه است که کمی جلوتر از درب های اصلی قرار دارد. در طبقه همکف اغلب فرش فروشان حجره دارند و حجره های طبقه بالا بیشتر به کارهای جانبی مانند طراحی قالی و رفوگری اختصاص داده شده است. در این طبقه می توانید ماهرترین رفوگران قالی و تابلو فرش، رنگ شناسان، رنگرزان و طراحان قالی را پیدا کنید
تیمچه مظفریه معروف ترین بخش بازار بزرگ تبریز است اگرچه به نظر من بخش های زیباتری از مظفریه نیز وجود دارد. طبق کتیبه سردر، اینجا در سال ۱۳۰۵ قمری بدست شیخ محمدجعفر قزوینی بنا شده است. دلیل نامگذاری آن به مظفریه نیز به خاطر حضور مظفرالدین میرزای ولیعهد در تبریز بوده است که درباره آن نیز داستانی بین بازاریان شایع است. اینجا متشکل از ۲۶ حجره در دو طبقه است که من جایی خواندم همگی آنها وقف شده از طرف محمد علی تاجر اسلامبولچی هستند که نمی دانم چقدر درست است. اکنون تیمچه مظفریه مرکز خرید و فروش فرش دستباف است.
بانی تیمچه مظفریه،حاج شیخ جعفر قزوینی، هنگام بازدیدمظفرالدین میرزا(ولیعهد)ازبنای نوسازتیمچه،نام مظفریه را برآن برگزید.مظفرالدین میرزا در هنگام بازدید از تیمچه، از زیبائی بنا تعریف کرد.تاریخ اتمام تیمچه ،سال ۱۳۰۵ هجری قمری است.
تیمچه مظفریه در محدوده مرکزی بازار،بین راسته بازارقدیم و عباچی بازار قراردارد.این تیمچه از شمال به راسته بازار کاغذفروشان،از شرق به راسته بازار قندفروشان، از جنوب به راسته بازار قیز بستی و از غرب،به دالان عباچی محدود است.
این تیمچه زیباترین و معروفترین الگوی فضائی در کالبد بازارتبریزاست.ساختارمعماری و هندسه کشیده آن در راستای شمالی-جنوبی، تیمچه مظفریه را به الگوی دالان شبیه می کند.ورودی جنوبی تیمچه،به دلیل اهمیت اقتصادی عملکردی بالای راسته بازار قیز بستی درکالبدبازار و تردد بازاریان و خریداران،از اهمیت زیادی برخورداراست.شکل و قاعده تیمچه در حالت کلی از یک مستطیل کشیده با گوشه های پخ متشکل است که نیم طاقهای ورودی به دوسر آن پیوند می خورد.قاعده منظم،هندسه کاملا متقارن تیمچه و نظام حاکم بر حجره بندی بر اساس فواصل متناسب ساختار طاقها، از طراحی برمبنای اندیشه قبلی حکایت دارد.تیمچه در راستای شمالی-جنوبی بالغ بر شصت متر و عرض آن حدود ده متر است.۲۶ حجره در طبقه همکف و ۲۶ حجره در طبقه فوقانی عینا روی هم ، بایک ضرب آهنگ منتظم و متناوب قرار گرفته اند.شیوه حجره بندی منظم در طبقه زیرزمین نیز تا حدی تکرار شده است.پوشش سقف تیمچه ، از یک فضای میانی و دو نیم طاق با قاعده نیم شش در آغاز و پایان تشکیل می شود.فضای میانی یازده طاق آجری دارد که تقارن را بر اساس محور شرقی-غربی در ساختار آن رعایت کرده اند.آجرچینی دیوارها و جرزهای سنگین و استوار به روش راسته نما و بدون ازاره سنگی است.نصب چراغهای یکدست روی دیوارها با نقوش اسلیمی در بدنه آنها از ویژگیهای این تیمچه است.کف تیمچه سطح یکنواخت و همواری دارد که آنرا با ترکیبی از آجرقرمز و سنگ اسپراخون پوشانده اند.تیمچه مظفریه،مرکز خرید و فروش فرشهای دستباف و تابلو فرش دربازارتبریز بوده و همه حجره های تیمچه به این شغل اختصاص دارد.نام تعدادی از تجار قدیمی این تیمچه عبارتند از:حاج عباسعلی اعلاباف،حاج علی کناره چی،حاج جواد رزاقی،حاج کریم دیلمقانی و حاج عباسقلی ابراهیم زاده.
۱۴ روز از آغاز ماه محرم در این تیمچه مراسم روضه خوانی برگزار می شود.بعد از روضه خوانی،دسته های عزاداری به تیمچه می آیند و تا شب ، دسته های مختلف از تیمچه عبور می کنند.