وقتی در خیابان های توریستی استانبول قدم میزنید تعداد زیادی از شعبه های کافه و قنادی حافظ مصطفی رو میبینید که انواع شیرینی و باقوا و دسرهای خوش رنگ و لعاب رو زیر لامپ های پر نور قرار دادن و حتی اگر مثل من اهل شیرینی نباشید هم باز ترغیب میشید که ازشون خرید کنید.
ما به کافه حافظ مصطفی شعبه میدان تکسیم رفتیم. تعدادی میز و صندلی تو بالکن قرار داده بودن و ما چای و باقلوا سفارش دادیم. واقعا باقلواش در برابر باقلوایی که تو ایران خورده بودیم خوب نبود و من باقلواهای بهتری که سوغات تبریز بود رو چشیده بودم. اما به هر حال تجربه خوبی بود و من برای یک بار توصیه میکنم.
کافه و شیرینی فروشی حافظ مصطفی یکی از بهترین و قدیمی ترین شیرینی فروشی های شهر استانبول است که در چند قطه شهر از جمله خیابان استقلال و سیرکجی شعبه دارد. شعبه خیابان استقلال شامل دو طبقه هست که طبقه اول شیرینی فروشی و بیرون بر هستش و طبقه دومش کافه هست. من کنافه سفارش دادم که مزه اش خیلی خوب بود و قیمتش هم نسبت به مادو مناسب تر بود.
کافه حافظ مصطفی در استانبول دارای چند شعبه است. من از شعبه خیابان استقلال کنافه سفارش دادم. در طبقه همکف ویترین کیک و دسر ها و فضای فروش بیرون بر قرار دارد که بسیار شلوغ بود. طبقه ی دوم محل نشستن مشتریان است. کنافه بسیار خوشمزه بود و حجم مناسبی داشت. قیمت ها هم به نسبت مناسب بود.
قنادی حافظ مصطفی معروف ترین قنادی استانبول با پیشینه تاریخی است. این قنادی در سال ۱۸۶۴ توسط اسماعیل حکی زاده در خیابان حمیدیه در محله سیرکچی تاسیس شد. او که به استانبول مهاجرت کرده بود تا طلا فروش و جواهرساز شود در نهایت با تولید آب نبات در استانبول کارش را شروع کرد. پسرش، حافظ مصطفی، که موذن مسجد نزدیک مغازه بود در کار فروش شیرینی به او کمک می کرد و در نهایت صاحب مغازه پدر شد و در اوایل قرن بیستم چندین مدال جهانی قنادی را بدست آورد. این قنادی معروف نسل به نسل توسط خانواده اداره شده و مغازه اصلی و قدیمی آن در همچنان در سیرکچی و کافه های دیگری در سطح شهر دارد از جمله خیابان استقلال و نزدیک میدان تکسیم. در استانبول یکی از کارهایی که باید انجام داد، خوردن چای و باقلوا در کافه حافظ مصطفی است ! باقلوا، مسقطی، راحت الحلقوم، آبنبات، شکلات، تارت و شیرینی های میوه ای و چند دسر دیگر از معروف ترین محصولات حافظ مصطفی استانبول است. لوگوی طلایی آن روی فنجان، بشقاب و استکان ها دیده می شود. همچنین کلمه استانبول به رسم الخط قدیمی ترکی روی استکان چای دیگر نماد آن است.
یکی از بزرگترین تفریحات استانبول خوردن باقلوا است، حالا اگر این باقلوا رو بتونی با یه چایکمرباریک همراه کنی و بشینی به رفت و آمد مردم تو خیابان استقلال و اطراف میدان تاکسیم نگاه کنی، چه شود. اگه دلتون اینارو خواست میتونید برید کافه حافظ مصطفی که حاشیه میدان تکسیم شعبه داره ...جای من رو هم خالی کنید ...
تو اکثر خیابونای مرکزی شهر استانبول شما میتونین شعبه های حافظ مصطفی رو ببینید.از سیرکجی و امین اونو گرفته تا اسکودار و ... علامتشم یه آقای سبیلو با کلاه قرمز عثمانی هست.
اینجا میتونید ازشکلات گرفته تا کیک و دسر و موهالبه و انواع باقلوا و مسقطی و هر چیزی که راجع به شیرینیجات هس بخورید و بخرید.
اما میتونم خیلی مطمئن بگم که قیمتاشون غوغا میکنه:))
مثلا یه کیلو باقلوا براتون راحت 80/100 لیر آب میخوره.
به شدت شلوغ هست همه ی شعبه هاش.ما شعبه تکسیم رفتیم.جلوی مغازه میز و صندلی داره برای مشتری ها.شعبه ی استقلال یه بالکن دلباز داره که میتونید بشیتید و چای و باقلوا بخورید و شلوغیِ استقلال رو تماشا کنید.