در روزهای پایانی سال ٢٠١٠، سایت«ورد تراول»، ١٠ کشور برتر جهان در جذب گردشگر را معرفی کرد که عبارتند از:
١- فرانسه :
فرانسه در سال 2010 نیز همانند سال قبل عنوان مقصد گردشگری شماره یک جهان را به خود اختصاص داده است. این کشور از جاذبه های گردشگری متنوعی بهره می برد، هرچند که مقصد بخش اعظم گردشگران این کشور، شهر زیبای «پاریس» است. برج ایفل، موزه لوور و کاخ ورسای، سه جاذبه اصلی گردشگری پاریس به شمار می روند.
٢- آمریکا :
صنعت گردشگری یکی از ارکان اقتصاد آمریکا بوده و چندین میلیون نفر از نیروی کار این کشور در صنعت گردشگری و یا صنایع مرتبط به کار اشتغال دارند. مقصد بخش اعظم گردشگران این کشور، شهرهای زیبای «واشنگتن»، «نیویورک» و دو ایالت «کالیفرنیا» و «فلوریدا» است. این در حالی است که با گذشت چندین ماه از پایان نشت نفت از سکوی نفتی «خلیج مکزیک»، صنعت گردشگری ایالت فلوریدا هنوز به روزهای خوب خود بازنگشته است.
٣- چین :
با توجه به عملکرد موفق این کشور در طول سالهای اخیر، این کشور رتبه سومین مقصد گردشگری جهان را که در اختیار «اسپانیا» بود، به خود اختصاص داده است. این در حالی است که پیش بینی میشود با توجه به عملکرد موفق این کشور در طول دو هفته برگزاری مسابقات آسیایی در شهر «گوآنگژو» با جذب نزدیک به نیم میلیون گردشگر و جذب بیش از یک میلیون گردشگر در زمان برگزاری المپیک پکن در سال ٢٠٠٨، دولت چین به هدف خود در جذب ١٠٠ میلیون گردشگر در سال ٢٠٢٠ و تبدیل شدن به مقصد نخست گردشگری جهان دست یابد. دولت چین همچنین برنامههای زیادی نیز برای جذب گردشگر به واسطه حضور پررنگ در نمایشگاههای بینالمللی صنعت گردشگری دارد.
٤- اسپانیا :
صنعت گردشگری یکی از ارکان اقتصاد اسپانیا بوده و به تازگی از شرایط رکود خارج شده که حاصل آن رشد هفت درصدی گردشگران این کشور در ماه جولای در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال ٢٠٠٩ بود و رشد چشمگیر گردشگران در دو شهر «مادرید» و «بارسلون» بوده است. اسپانیا همچنین از اول ژانویه تا پایان ماه آگوست، میزبان ٣٧ میلیون گردشگر بوده که از رشد نیم درصدی نسبت به زمان مشابه در سال ٢٠٠٩ حکایت دارد، با این وجود اسپانیا هنوز با ثبت رکورد درآمد ٤٧ میلیارد یورویی از صنعت گردشگری که در سال ٢٠٠٢ به دست آمد، فاصله دارد. اسپانیا در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا بیشترین شاغلین را در صنعت گردشگری داشته و به عنوان یکی از مقاصد برتر گردشگری جهان هر ساله میزبان میلیونها گردشگر از کشورهای مختلف به ویژه انگلیس، آلمان و فرانسه است، همچنین هفت درصد از نیروی کار این کشور در صنعت گردشگری و یا صنایع مرتبط به کار اشتغال دارند.
٥- انگلیس :
دولت انگلیس در سالهای اخیر عملکرد خوبی در زمینه جذب گردشگر داشته و قصد دارد تا در قالب برنامه ای ده ساله، درآمدهای این کشور از محل صنعت گردشگری را به ١٨٨ میلیارد پوند در سال ٢٠٢٠ رسانده و این کشور را به قطب نخست گردشگری اروپا تبدیل کند. در قالب این برنامه ده ساله که رشد ٦٠ درصدی درآمدهای انگلستان از محل صنعت گردشگری را در پی خواهد داشت، تعداد شاغلین در صنعت گردشگری انگلستان نیز از رقم فعلی ٢٦٤ هزار نفر، به سه میلیون می رسد.
٦- ایتالیا :
ایتالیا به دلیل داشتن آب وهوای مدیترانه ای و جاذبه های گردشگری متنوع از جمله آثاری تاریخی از تمدن روم باستان در شهرهای مختلف به ویژه رم، فلورانس و ونیز، یکی از کشورهای محبوب گردشگران است. ایتالیا سالانه به طور متوسط میزبان ٢٠میلیون گردشگر است. این امر صنعت گردشگری را به یکی از ارکان اقتصاد ایتالیا تبدیل کرده و پنج درصد از تولید ناخالص داخلی ایتالیا به این صنعت اختصاص یافته است. البته با وجود آن که هر سال گردشگران کشورهای زیادی به ایتالیا سفر میکنند، ولی مردم این کشور تمایل زیادی برای گذراندن تعطیلات در کشور خود ندارند و ٤٣ درصد ایتالیاییها تعطیلات خود را در خارج از این کشور سپری میکنند.
٧- ترکیه :
دولت ترکیه در سالهای اخیر عملکرد خوبی در زمینه جذب گردشگر داشته و قصد دارد این کشور را در سال ٢٠١٤ به یکی از پنج مقصد برتر گردشگری جهان تبدیل کند. در حال حاضر بخش اعظم گردشگران ترکیه از کشورهای آلمان، روسیه، انگلیس و ایران بوده و مابقی نیز از کشورهای بلغارستان، هلند، گرجستان، فرانسه، سوریه و ایتالیا بودهاند. البته سال گذشته برای صنعت گردشگری ترکیه سال خوبی بود، این در حالی است که ترکیه تنها کشور جهان در سال ٢٠٠٩ بود که با وجود وقوع بحران جهانی اقتصادی و شیوع آنفلوآنزا، همچنان شاهد افزایش تعداد گردشگرانش بوده است؛ هرچند که در سال گذشته، مدت زمان اقامت گردشگران نسبت به سالهای قبل، کاهش یافت. از سال گذشته تاکنون نیز بدلیل هزینه پایین گردشگری سلامت در ترکیه، تعداد زیادی از گردشگران آمریکایی، این کشور را بهعنوان مکانی برای گذراندن تعطیلات و افزایش سلامت روحی و جسمی خود انتخاب کردهاند.
٨- مکزیک :
با وجود تلاشهای گسترده دولت مکزیک برای مبارزه با باندهای قاچاق مواد مخدر که بروز نا امنی در برخی از نقاط این کشور را در پی داشت، تعداد گردشگران این کشور در ١٠ ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال ٢٠٠٩، هفت درصد رشد داشته و با پیشبینی رشد پنج درصدی گردشگران این کشور در سال ٢٠١٠، مکزیک در این سال، میزبان بیش از ٢٢ میلیون گردشگر خواهد بود که حاصل آن درآمد ١٠ میلیارد دلاری اقتصاد این کشور خواهد بود. پایتخت مکزیک، شهر «مکزیکوسیتی»، یکی از پرجمعیت ترین و پرگردش ترین شهرهای جهان است. مکزیک همچنین مهد سه تمدن باستانی «آزتک»، «مایا» و «اینکا» بوده و آثار ارزشمندی از این سه تمدن را در خود جای داده است.
٩- کنیا :
صنعت گردشگری یکی از ارکان اقتصاد کنیا بوده و دولت کنیا از سالها قبل برنامه های ویژهای را برای جذب گردشگران اروپایی به ویژه طبیعتگردان به مرحله اجرا درآورده که حاصل آن برقراری پروازهای مستقیم از «نایروبی» به مقصد «لندن»، «پاریس» و «آمستردام» بوده است. این در حالی است که کنیا در سال ٢٠٠٩ میزبان نزدیک به یک میلیون گردشگر بود و حالا مقامات این کشور قصد دارند تا با جذب گردشگران بیشتر اروپایی شاهد ١٠ تا ١٥ درصد گردشگران این کشور در سال جاری میلادی باشند. کنیا در سالهای اخیر از مقاصد برتر طبیعت گردی قاره آفریقا محسوب شده و هر ساله گردشگران زیادی برای دیدن جاذبه های طبیعی این کشور مانند جنگلهای بکر و دست نخورده و گونههای مختلف حیوانی مانند فیلها، شیرها و زرافه ها به این کشور سفر میکنند. دره بزرگ «ریفت» که نخستین نشانه های حیات انسان در آن یافت شده نیز یکی از جاذبههای برتر گردشگری کنیا است.
١٠- نیوزلند :
کشور نیوزلند یکی از غنی ترین کشورهای جهان از نظر داشتن جنگل و منابع طبیعی دست نخورده بوده و تا به حال فیلمهای مشهوری از جمله سه گانه «ارباب حلقهها» در مناطق مختلف آن ساخته شده اند که رشد چشمگیر صنعت گردشگری نیوزلند را به همراه داشته است. همچنین قرار است فیلم ٦٧٠ میلیون دلاری «هابیت» در نیوزلند ساخته شود که حاصل آن رشد چشم گیر صنعت گردشگری نیوزلند و درآمد ٥/١ میلیارد دلاری برای اقتصاد این کشور خواهد بود، این در حالی است که ساخت مجموعه سه گانه «ارباب حلقهها» در نیوزلند سود سرشاری برای صنعت گردشگری نیوزلند به همراه داشت و حالا پس از قطعیشدن ساخت «هابیت» در نیوزلند، دولت این کشور به دنبال ساخت ادامه پرفروش ترین فیلم تاریخ سینمای جهان، «آواتار»، در این کشور است.