راهنمای کامل سفر به تبریز به سبک حرفه‌ای‌ها + عکس

4
از 16 رای
چطور تبریز را بگردیم که خوش بگذرد؟
06 اسفند 1401 08:00
4

سفر به تبریز می‌تواند تجربه‌های متفاوت و جذابی را برای گرشگران بسازد. غذاهای خوش‌مزه، جاذبه‌های گردشگری دیدنی، سوغات متنوع و خیلی موارد دیگر، همگی سفر به شهر تبریز را هیجان‌انگیزتر می‌کنند. در این مطلب از مجله لست‌سکند، راهنمای سفر به تبریز را با نکات مختلفی مثل حمل‌ونقل، بهترین زمان سفر، مراکز خرید و دانستنی‌های دیگر آورده‌ایم تا شهر را بیشتر بشناسیم.

تبریز دقیقا کجاست؟

همان‌طور که می‌دانید، تبریز همه آذربایجان نیست. شاید این صرفاً یک اشتباه مرسوم باشد که به محض برخورد فردی آذری زبان از او بپرسیم شما تبریزی هستید؟ تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی و سومین شهر صنعتی ایران است. ازنظر جمعیت و وسعت هم، جزو 10 شهر بزرگ ایران محسوب می‌شود و به‌این‌ترتیب باید بدانیم که با شهری بزرگ، پرجمعیت و مدرن طرف هستیم.

اگر به نقشه استان آذربایجان شرقی نگاهی بیندازیم، می‌بینیم که این شهر تقریباً در مرکز نقشه قرار گرفته؛ اما اگر از سفر به تبریز انتظار دیدن کوچه باغ‌ها یا ییلاقات زیبا را دارید، باید گفت که سخت در اشتباهید. اولین چیزی که در سفر تبریز نظر شما را جلب خواهد کرد، وجود تعداد زیاد کارخانه در ابتدای مسیرهای ورودی شهر و بزرگ‌راه‌ها و پل‌های متعددی در شهر و صد البته ترافیک و شلوغی در تمام سطح شهر است. از این لحاظ، تفاوت چندان با تهران یا دیگر شهرهای شلوغ کشور ندارد و چهره‌ای مدرن و صنعتی از آن خواهید دید!

تورهای متنوع تبریز همراه با قیمت

lastsecond-tabriz.png
محل قرارگیری تبریز در نقشه آذربایجان شرقی

تاریخ تبریز؛ شهری 5 هزار ساله، پر از التهابات سیاسی

نمی‌شود به سراغ تجربه سفر به تبریز رفت و از تاریخ این شهر که نشان آن را در نقطه به نقطه تبریز می‌بینید، حرفی نزد. تبریز خواستگاه مبارزان مشروطه، اقامتگاه شاهزادگان قاجاری و پایتخت اولیه صفویان بوده است؛ اما تصور می‌کنید تاریخ این شهر در همین جا متوقف می‌شود؟ بد نیست بدانید که به گفته برخی، تبریز شهری با قدمت نزدیک به 5 هزار است! در دهه 80 خورشیدی، اکتشافاتی در سایت عصر آهن (محدوده چهارراه منصور یا میدان شهید بهشتی کنونی) انجام شد که از وجود تمدنی در تبریز مربوط به هزاره اول یا دوم پیش از میلاد خبر می‌دهد.

تبریز در مسیر جاده ابریشم قرار داشته و  همین هم به ارزش فرهنگی و تاریخی آن اضافه کرده؛ اما شاید عمده شهرت این شهر به تاریخ معاصر بازگردد. شاخص‌ترین نام‌هایی که نهضت مشروطه در ایران با آن‌ها شناخته می‌شوند، سرداران ملی، ستارخان و باقرخان هستند و شاید حتی اگر بگوییم که تبریز قلب تپنده انقلاب مشروطه ایران بود، اشتباه نکرده باشیم.

qadim_Tabriz_wikilinks_30_.jpg
شهر تبریز در زمان قاجار
637321537066393191.jpg
تصویری از سرداران نهضت مشروطه 

زبان ترکی و آداب و رسوم و فرهنگ تبریز

آذری‌ها بیش از 15 درصد جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند و جزو اقوام پرجمعیت ایران هستند. احتمالاً اولین چیزی که در سفر به تبریز برای شما جالب خواهد بود، تفاوت زبان آن‌هاست. شنیدن زبان ترکی یک تجربه جدید و خاص برای گردشگران محسوب می‌شود. خوب است بدانید که ترکی یک خانواده زبانی است و در حدود 35 کشور جهان نوعی از این زبان رایج است. از این‌ها بگذریم، تفاوت زبانی تنها تفاوت شما و تبریزی‌ها نخواهد بود! مردم تبریز آداب رسوم خاص خودشان را دارند که بعضی از آن‌ها برای شما آشنا خواهد بود، مثل میهمان‌نوازی‌شان. اما تعجب نکنید اگر در اولین وعده‌غذایی‌تان در کنار برنج و مرغ و کباب در سفره مربا بگذارند!

به‌طور کلی، رسوم ازدواج و نوروز در تبریز کمی متفاوت‌تر برگزار می‌شوند. این تفاوت‌ها از تنوع خوراکی‌ها برای پذیرایی در این روزهای خاص گرفته تا شکل برگزاری رسوم مختلف مانند بستن کمر عروس، برای همه جالب توجه هستند. هرچند باید توجه داشته باشید که این شهر مدرن و صنعتی هم مانند بسیاری از دیگر شهرها، خیلی حالت سنتی ندارد و احتمالاً برای دیدن سنت‌ها و رسوم کهن این مردم، مجبور باشید کمی جست‌وجو کنید یا به روستاهای اطرافش بروید.

شاید شاخص‌ترین مورد که از فرهنگ مردم تبریز و دیگر اقوام آذری در ایران دیده می‌شود، رقص سنتی و آوازهای فولکلور باشد. امکان ندارد در رستورانی غذا بخورید یا به محله‌های قدیمی و بازار بروید و صدای آهنگ ترکی را نشنوید. حتی اگر کمی جست‌وجوگر باشید، ممکن است فروشنده‌ای دوچرخه‌سوار را ببینید که درحال آواز خواندن از کنار شما رد می‌شوند.

بعضی از مدل‌های آواز، مختص آذربایجان است، مانند عاشیق خوانی. عاشیق فردی است که حکایتی را با آواز و شعر و صدای تارش برای شما تعریف می‌کند. یا مورد دیگری که در تبریز و سایر شهرهای آذربایجان درخور توجه است، رقص سنتی آذری است. این رقص هم انواع مختلفی دارد؛ اما مشهورترین شکل آن، رقص لزگی است که به‌واسطه حرکات پای پیچیده و دشوارش میان مردم شهرت دارد.

3309887834_d41d220198_b.jpg
رقص سنتی آذری

تبریز، شهر اولین‌ها

یکی از القاب تبریز، شهر اولین‌هاست. خیلی هم نباید باعث تعجب شود شهری که در طول تاریخ همیشه جایگاه نسبتاً مهم و خوبی در کشور داشته است، بسیاری از اولین‌های کشور را هم به خودش اختصاص می‌دهد. در این قسمت از راهنمای سفر به تبریز، 5 مورد از مهم‌ترین یا شاید جالب‌ترین اولین‌های ایران در تبریز را بر می‌شماریم:

  • اولین سینما در ایران

  • اولین شهرداری ایران

  • اولین آتش نشانی ایران

  • اولین کودکستان ایران

  • اولین مدرسه ناشنوایان ایران

yanqin.jpeg
برج یانقین تبریز، از اولین های این شهر

چطور به تبریز برویم؟

طبق روال همیشگی، حالا که بیشتر با زندگی و مردم این شهر آشنا شدیم، در این بخش از راهنمای سفر به تبریز، به سراغ چگونگی این سفر می‌رویم. همیشه مبدأ سفر ما تهران نیست، به همین دلیل ممکن است که از مسیرهای گوناگون به شکل‌های مختلفی به این شهر برویم. یکی از نکاتی که مسافران در تجربه سفر به تبریز خود به آن اشاره می‌کنند، تنوع انتخاب‌ها در وسایل حمل‌و‌نقل است. به همین دلیل هم ما در ادامه به سراغ انواع روش‌های حمل و نقل برای رسیدن به تبریز می‌رویم.

سفر هوایی به تبریز

تبریز شهر بزرگی است و به‌دلیل اهمیتی که دارد، تقریباً هر روز پروازها از بیشتر شهرهای بزرگ ایران به مقصد این شهر برقرار است. فرودگاه بین‌المللی شهید مدنی در فاصله کمی از مرکز شهر (درصورتی‌که ترافیک کم باشد حداکثر 20 دقیقه) قرار دارد. در این فرودگاه، غیر از پروازهای داخلی‌، پرواز حجاج و همین‌طور پروازهایی به مقصد کشورهای عراق، ترکیه، آذربایجان و حتی آلمان انجام می‌شود.

موقعیت دقیق فرودگاه بین‌المللی تبریز

shahid madani.jpg
فرودگاه شهید مدنی تبریز

سفر به تبریز با قطار

یکی از امن‌ترین راه‌های سفر به این شهر، سفر ریلی است. خط آهن تبریز جزو خطوط ریلی پرسابقه ایران است، به‌طوری که حتی ایستگاه راه‌آهن تبریز به‌دلیل سابقه تاریخی‌اش، ثبت ملی شده است. هرچند که اگر از مبدأیی مانند تهران تصمیم دارید با قطار به تبریز بروید، باید بدانید که به نسبت دیگر وسایل نقلیه، زمان طولانی‌تری را در راه خواهید بود.

tabriz railways.jpg
ورودی ایستگاه راه آهن تبریز

سفر به تبریز با اتوبوس

در بین وسایل نقلیه عمومی، اتوبوس احتمالاً محبوب‌ترین وسیله برای رفتن به تبریز است. راحتی در هنگام سفر، هزینه معقول و مدت زمان کوتاه‌تری که نسبت به قطار در مسیر خواهید بود، این وسیله نقلیه را به یکی از محبوب‌ترین وسایل نقلیه تبدیل کرده است. ترمینال اتوبوس‌رانی تبریز، مجموعه‌ای بزرگ و نوساز است که در زمان رسیدن به مقصد، نیازی نیست نگران پیدا کردن خودروی سواری برای رسیدن به مرکز شهر باشید؛ چراکه به سادگی می توانید به سراغ تاکسی‌های محوطه بروید یا از دیگر امکانات پایانه استفاده کنید.

موقعیت دقیق پایانه اتوبوسرانی تبریز

اتوبوسرانی.jpg
پایانه اتوبوسرانی تبریز 

سفر به تبریز با ماشین شخصی

سفر به تبریز با ماشین شخصی، مزیت‌های خاص خودش را دارد. شاید اولین و مهم‌ترینش این باشد که به شما فرصت گشت‌وگذار در جاهایی به غیر محدوده شهری را می‌دهد و شما می‌توانید به اطراف شهر هم به راحتی سر بزنید. اما اگر قصد سفر به تبریز با ماشین شخصی را دارید، چند نکته را باید در نظر بگیرید. هرچند که اغلب راه‌های منتهی به تبریز، به‌صورت اتوبان هستند و برای رانندگی شما را دچار مشکل نمی‌کنند؛ اما باید به یاد داشته باشید که شما به یکی از مقاصد سردسیر ایران سفر می‌کنید، بنابراین پیش از حرکت حتماً ازطریق مرکز مدیریت راه های کشور از وضعیت جاده‌ها مطلع شوید و تجهیزات لازم را همراه خود ببرید.

آب و هوای تبریز چطور است؟

یکی از مهم‌ترین بخش‌های راهنمای سفر به تبریز، راهنمایی درباره آب و هوای این شهر است. احتمالاً همه به خوبی می‌دانیم که تبریز جزو اقلیم‌های سردسیر کشور است؛ اما تصور می‌کنید که در همه فصل‌های سال هوایی خنک در انتظار شماست؟ تبریز آب و هوایی نسبتاً خشک دارد و وقتی به سراغ نظرات درباره سفر به تبریز می‌روید، متوجه می‌شوید که بیشتر افراد از گرمای ظهر در تابستان‌ها گفته‌اند. گرچه همچنان به نسبت دیگر نقاط ایران هوایی مطبوع دارد؛ اما در زمان اوج گرما، ممکن است دمای هوا کمی آزاردهنده باشد. به‌طور کلی اگر در این راهنمای سفر به تبریز بخواهیم نگاهی به حداقل و حداکثر دما بیندازیم، در زمستان دما می‌تواند تا حداقل 5- درجه و در تابستان تا حداکثر 32 درجه هم برسد.

tabriz-lastsecond.jpg
نمای ائل گلی در برف زمستانی تبریز

بهترین زمان سفر به تبریز چه زمانی است؟

اگر سرما و یخبندان را دوست ندارید، به‌هیچ‌وجه در زمستان به تبریز نروید! تبریزی‌ها برای تعریف زمستان سرد این شهر از واژه «شخته» استفاده می‌کنند. اگر سری به لغت‌نامه دهخدا بزنید، می‌بینید که این واژه به معنی حدی از سرما است که هر مایع یخ زدنی، یخ می‌بندد. اگرچه ممکن است کمی اغراق در این تعریف باشد؛ اما سرمای تبریز برای هر گردشگری در زمستان، می‌تواند آزاردهنده باشد. بهترین زمان سفر به تبریز در نیمه اول سال است که شما می‌توانید از هوای لطیف و روبه خنکای این شهر لذت ببرید.

نکته دومی که در این قسمت از راهنمای سفر به تبریز باید به آن اشاره کنیم، تعداد روزهایی است که شما برای دیدن جاذبه‌های این شهر نیاز دارید. خوشبختانه اغلب جاهای دیدنی تبریز در یک منطقه قرار گرفته‌اند و با یک برنامه‌ریزی خوب شاید در یک پیاده‌روی نیم‌روزه تعداد درخور توجهی از آن‌ها را بتوانید ببینید. با در نظر گرفتن زمانی برای خرید، در یک سفر 3 تا 5 روزه می‌توانید به خوبی از تبریز لذت ببرید.

تبریز-بهار.jpg
یکی از خانه های تاریخی تبریز در فصل بهار

حمل و نقل در تبریز

در ادامه راهنمای سفر به تبریز، باید از چگونگی گشت‌وگذار در این شهر بگوییم. تجربه سفر به تبریز شما در مسئله حمل و نقل به مشکل نمی‌خورد. این شهر مدرن، صاحب خطوط مترو، بی‌آرتی و اتوبوس و تاکسی است. البته چندین سال است که تاکسی‌های اینترنتی هم در تبریز فعالیت می‌کنند. اگر هم سفر به تبریز با ماشین شخصی را انتخاب کرده‌اید، باید کمی احتیاط کنید. با توجه به نظرات درباره سفر به تبریز، به‌دلیل شلوغی و ترافیک و همین‌طور وجود محدوده‌های طرح ترافیک، ممکن است هنگام گردش کمی با مشکل مواجه شوید.

metro.jpg
یکی از ایستگاه‌های مترو تبریز

جاذبه‌های دیدنی شهر تبریز

تبریز یکی از شهرهایی است که جاذبه‌های متعددی را در خودش جای داده و شما می‌توانید با هر سلیقه‌ای که دارید، از جاهای دیدنی تبریز بازدید کنید و از آن‌ها لذت ببرید. این جاذبه‌ها، شامل بناهای تاریخی با معماری‌های منحصربه‌فرد، موزه‌های مختلف، خانه‌های مشاهیر، بازار و خیلی جاهای دیگر می‌شوند. در ادامه، دو تا از جذاب‌ترین دیدنی‌های این شهر را آورده‌ایم.

مسجد کبود تبریز

این مسجد، با اینکه دچار آسیب‌های بسیاری شده و بیشتر این آسیب‌ها هم بر اثر زلزله ایجاد شده‌اند، همچنان زیبایی خودش را حفظ کرده و گردشگران زیادی از دیدن آن لذت می‌برند. مسجد کبود تبریز، بخشی از یک مجموعه بزرگ بوده که این مجموعه شامل خانقاه، حمام، کتابخانه و قسمت‌های دیگر بوده است. معماری مسجد کبود، به‌صورت چهار ایوانی است و با سبک آذری پیاده شده است. براساس منابع تاریخی، مقبره جهانشاه، یکی از فرمانروایان قراقویونلوها هم در این‌جا قرار دارد.

lastsecond.ir-travel-guide-to-tabriz-attractions.jpg
نمایی از مسجد کبود تبریز، عکس از Amin Rahmani

خانه مشروطه تبریز

این خانه به خانه کوزه‌کنانی هم مشهور است. این‌جا متعلق به شخصی بوده که یکی از رهبران مشروطه محسوب می‌شد. این خانه اتفافات مهمی را به خود دیده است که حاصل یکی از آن اتفاق‌ها، تشکیل مجلس شورای ملی بوده است. امروزه در این خانه می‌توانید سردیس‌ها و تندیس‌های مشاهیر را در کنار اسناد و مدارک مربوط به آن زمان مشاهده کنید.

lastsecond.ir-travel-guide-to-tabriz-attractions-mashroote.jpg
خانه مشروطه تبریز، عکس از Mohsen Shekarrizi

فاصله تبریز تا شهرها و مراکز مهم

در این قسمت، فاصله تبریز تا شهرها و مراکز مهم را آورده‌ایم. این فاصله‌ها، مسیرهای جاده‌ای هستند و ازآنجایی‌که ممکن است بین یک مبدأ و مقصد، چند مسیر مختلف وجود داشته باشد، برای بعضی از این مسیرها، یک بازه قرار داده‌ایم. اینکه شما از کدام مسیر بروید، فاصله و مدت‌زمان در مسیر بودنتان را مشخص می‌کند.

  • فاصله تبریز تا اردبیل: حدوداً بین 220 تا 275 کیلومتر

  • فاصله تبریز تا کرمانشاه: حدوداً بین 580 تا 695 کیلومتر

  • فاصله تبریز تا تهران: حدوداً بین 615 تا 630 کیلومتر

  • فاصله تبریز تا ارومیه: حدوداً 145 کیلومتر

  • فاصله تبریز تا همدان: حدوداً بین 570 تا 600 کیلومتر

  • فاصله تبریز تا شیراز: حدوداً بین 1300 تا 1430 کیلومتر

  • فاصله تبریز تا ایروان ارمنستان: حدوداً 515 کیلومتر

  • فاصله تبریز تا وان ترکیه: حدوداً بین 330 تا 415 کیلومتر

خورد و خوراک در تبریز

بدون اغراق تبریز شهری برای شکم‌گردان است. انواع و اقسام شیرینی‌ها را می‌توانید در این شهر پیدا کنید. غذاهایی که با یک بار خوردنشان احتمالاً مشتری پای ثابت آن‌ها برای همیشه می‌شوید و حتی خوراکی‌های عجیبی که دست‌فروش‌های تبریز می‌فروشند از یرالمایومورتا گرفته، تا چغندرهایی با ابعاد بسیار بزرگ‌تر از تصور ما که همه‌وهمه این‌ها، شهر را به یک مقصد فوق‌العاده برای شکموها تبدیل کرده است. در ادامه توضیحی درباره خوراکی‌های تبریز می‌دهیم که هنگام سفر، تجربه‌شان کنید.

بهترین رستوران‌های تبریز کجاست؟

غذاهای تبریزی

در تبریز به‌راحتی می‌توانید چند کیلویی وزن اضافه کنید. غذاهای خوش‌طعم و مناسب برای هر سلیقه‌ای در این شهر پیدا می‌شود، از کباب‌هایی با کره حیوانی گرفته تا دلمه‌های برگ کوچک و بقچه‌ای! اما اگر قرار باشد چند غذای اختصاصی این شهر را نام ببریم بد نیست در ابتدای این لیست نام کوفته تبریزی را هم بیاوریم. به‌جز آن در تجربه سفر به تبریز شما می‌توانید غذاهایی از جمله آش کلم قمری (داش کلم بورانیسی)، کوکوی لوبیا سبز، هویج پلو، قیقاناخ (نوعی خاگینه) را هم امتحان کنید.

کوفته.jpg
کوفته تبریزی از مشهوترین خوراک های تبریز

شیرینی‌های تبریز

از راهنمای سفر به تبریز که بگوییم، باید به شیرینی‌های مشهورش هم اشاره کنیم. شیرینی‌های تبریزی، فارغ از طعم و مزه‌ای که دارند، با خود بخشی از فرهنگ این شهر را به دنبال می‌کشند. بعضی از شیرینی‌ها در مراسم خاصی استفاده می‌شوند و بودنشان آن مراسم را رسمی می‌کند. اگر به تبریز سر زدید، حتماً سری به قنادی‌های آن بزنید و از آن همه جذابیت در ویترین‌ها لذت ببرید. در ادامه، برخی از شیرینی‌ها را برمی‌شماریم:

  • لوز

  • قرابیه

  • لطیفه

  • حلوای زنجبیلی

  • لوکوم

  • باقلوا

  • شکرپنیر (چای شیرینیسی)

  • نوقا

  • تسبیحی

  • لوکا

  • ریس

loz.jpeg
لوز از شیرینی های مخصوص تبریز

خرید در تبریز چگونه است؟

در این راهنمای سفر به تبریز، خوب است کمی از هزینه سفر به تبریز بگذرید و با دست بازتری پول‌هایتان را در این شهر خرج کنید. برای بسیاری از افراد به‌خصوص اگر از ساکنان غرب ایران باشند، تبریز جزو مقاصد مهم خرید است. ما در اینجا به دو سبک از خرید خواهیم پرداخت. اول مراکز و پاساژها برای خریدهای شخصی و دوم سوغاتی که می‌توانید از این شهر با خودتان به همراه بیاورید.

مراکز خرید تبریز

اولین چیزی که درباره خرید در تبریز باید بدانید، این است که به‌هیچ‌وجه نباید انتظار کم‌هزینه‌بودن اجناس را داشته باشید. گاهی حتی در مقایسه با تهران ممکن است قیمت کالاهایی مانند پوشاک حتی گران‌تر هم باشند؛ اما اگر قرار باشد به‌صورت کلی با خرید در این شهر آشنا شویم، باید گفت که تبریز چندین پاساژ مدرن و به‌روز دارد که این روزها حتی به شکلی تبدیل به جاذبه‌های دیدنی و تفریحی این شهر شده‌اند. ازجمله پاساژ لاله پارک و پاساژ اطلس، مناطق دیگری هم برای خرید در تبریز هستند که سال‌هاست در دایره توجه افراد قرار گرفته‌اند؛ ازجمله میدان ولیعصر، خیابان تربیت، خیابان شهناز و صدالبته بازار سنتی تبریز.

tarbiat.jpeg
پیاده راه تربیت تبریز

اقامت در تبریز

ازآنجایی‌که این شهر، معمولاً گردشگران زیادی دارد، پیشنهاد می‌کنیم که پیش از سفر به تبریز، چند اقامتگاه را در نظر بگیرید. البته خالی یا اشغال بودن اقامتگاه‌ها و هتل‌ها، بستگی به زمان سفر شما هم دارد. در این شهر، هم می‌توانید هتل‌های لوکس رزرو کنید و هم می‌توانید اقامتگاه‌هایی با قیمت‌های مناسب را انتخاب کنید. در تابستان 1404، باید بگوییم که قیمت رزرو هتل و اقامتگاه برای یک شب، از حدود 450 هزار تومان شروع می‌شود.

lastsecond.ir-travel-guide-to-tabriz-attractions-hotel.jpg
هتل ارسی تبریز

از تبریز چه سوغات بیاوریم؟

بخش دیگری که در راهنمای سفر به تبریز نباید از قلم انداخت، سوغات این شهر است. تبریز شهری با سوغاتی‌های نه‌چندان ارزان‌قیمت است؛ البته اگر قصد داشته باشید که چیزی به غیر از خوراکی از این شهر سوغات بیاورید. اگر محدودیت زیادی برای هزینه سفر به تبریز ندارید، بهترین چیزی که می‌توانید از این شهر همراه خودتان بیاورید، یک فرش یا حتی تابلوفرش نفیس است. چرم تبریز هم جزو کالاهایی است که در تمام ایران شهرت دارد و شما این شانس را دارید تا در راسته کفاشان بازار تبریز، چرم‌هایی با قیمت معقول پیدا کنید. البته نقره هم سوغاتی خوبی است که می‌تواند نامش را در راهنمای سفر به تبریز آورد.

farsh.jpg
فرش تبریز با شهرت جهانی

هزینه سفر به تبریز

درباره سفر به تبریز نباید از لفظ گران قیمت استفاده کرده، هرچند که تبریز به هیچ وجه شهر خیلی ارزانی هم نیست. با توجه به بزرگ بودن شهر، تنوع اقامتگاه و رستوران در آن زیاد است و به همین دلیل شما می‌توانید انتخاب‌هایی متناسب با بودجه‌تان داشته باشید. تنوع خوراکی هم در تبریز زیاد است با این حساب می‌توانید این بخش سفر را هم به نوعی مدیریت کنید.

با بررسی کلی قیمت‌های بلیط از تهران به تبریز، به اعدادی رسیدیم که در ادامه می‌آوریم. ذکر این نکته هم ضروری است که این اعداد مربوط به اوایل تابستان 1404 هستند. قیمت بلیط قطار تهران به تبریز از حدود 400 هزار تومان، قیمت اتوبوس از 500 هزار تومان و قیمت بلیط هواپیما از 2 میلیون 400 هزار تومان آغاز می‌شود.

سفر به تبریز با تور

اگر به صفحه تور تبریز نگاه کنید، با کمی جست‌وجو می‌توانید تور دل‌خواهتان را بیابید. شما می‌توانید نوع سفرتان را با استفاده از فیلترها مشخص کنید و یک سفر قطاری به تبریز را تجربه کنید. همچنین می‌توانید مدت‌زمان سفرتان را معین و در نهایت سفری را انتخاب کنید که به خواسته‌تان نزدیک‌تر است.

سخن پایانی

غرض از نوشتن راهنمای سفر تبریز فقط معرفی جاهای دیدنی تبریز یا معرفی تاریخچه این شهر نیست؛ بلکه تلاش کردیم تا مجموعه‌ای از اطلاعات کاربردی و مختصر را برای کسانی که قصد دارند در آینده نزدیک به این شهر سفر کنند، جمع‌آوری کنیم. کافی است نظرات درباره سفر به تبریز را یک بار بخوانید تا به سادگی متوجه شوید که داشتن اطلاعات پایه‌ای تا چه اندازه می‌تواند در شناخت شما از تبریز و تصمیماتی که در طول سفر می‌گیرید، تأثیرگذار باشد. هرچند پیشنهاد ما به شما این است که تنها به اطلاعاتی که در سایت‌ها و کتاب‌ها پیدا می‌شوند، بسنده نکنید و خودتان دست به کار شوید.

بخش مهمی از هر سفر کشف شخصی شماست. در کنار بازدید از جاهای دیدنی این شهر می‌توانید به سراغ افراد محلی هم بروید. ساعتی در بازار یا مناطق سنتی‌تر با آن‌ها گپ بزنید و از تجربه و قصه زندگی‌شان بشنوید. راستی، اگر پیش از این به تبریز سفر کرده‌اید فکر می‌کنید جای چه نکته‌ای در راهنمای سفر به تبریز خالی است؟

پوپک کفیلی
پوپک کفیلی

دانش آموخته خبرنگاری و عاشق ماجراجویی‌ام. کشف دنیای جدید، وسوسه همیشگی من است و دوست دارم قبل از اینکه بمیرم، به‌اندازه کافی دنیای اطراف را دیده باشم. فکر می‌کنم بهترین راه کشف دنیا، سفرکردن و خواندن و نوشتن است، برای همین هم سعی می‌کنم دنیای اطراف را بهتر ببینم، بیشتر بخوانم و حتی بیشتر از آن بگویم.