در روستای زنگیآباد از شهرستان مرودشت و در حدود ۵ کیلومتری شهر پارسه یا همان تختجمشید، در محدوده نقش رستم، بنایی به یادگار مانده است که بعد از گذران سالیان طولانی هنوز کاربرد آن بصورت دقیق مشخص نیست، بنایی که حدسهای بسیاری درمورد آن زده شده ولی تاکنون نتوانستهاند کاربرد آن را مشخص کنند. در بخش ایرانگردی امروز قصد داریم تا شما را به کعبه زرتشت ببریم و از راز آن پرده برداریم، پس همراهمان باشید.
در محوطه نقش رستم بناهای یادبودی از دوره عیلامیان، هخامنشیان و ساسانیان به چشم می خورد که از سال ۱۲۰۰ پیش از میلاد تا ۶۲۵ میلادی همیشه مورد توجه بوده است. رو به روی کوه، بنایی سنگی وجود دارد که به کعبه زرتشت معروف است. جالب اینجاست که این محل در هیچ یک از اسناد تاریخی بهعنوان مکانی جهت نیایش مردم شناخته نشده است.
نام محلی این بنا، کُرنای خانه یا نقاره خانه است. بخاطر بخشی از داخل بنا که از دود پوشیده شده، مورخان آن را مکانی برای پرستش آتش میدانند و از آنجایی که به اشتباه زرتشتیان را آتشپرست میدانستند و محل عبادت مسلمانان نیز ساختار مکبی و نسبتا مشابهی دارد، این بنا را کعبه زرتشت نامیدهاند. اما مسئله دیگری که باعث شده این اسم را برای این بنا در نظر بگیرند، سنگهای سیاهی است که در زمینه سفید این بنا قرار گرفته است و یادآور حجرالاسود در کعبه مسلمانان است. امیدواریم اگر این بنای زیبای تاریخی را تا به امروز ندیدهاید، حتما برای دیدنش به این منطقه سفر کنید. در ادامه، تصاویر دیگری از کعبه زرتشت را باهم تماشا میکنیم: