احتمالاً شما در مورد سیشل (Seychelles) شنیدهاید، تصاویر آن معمولاً بر روی کارتپستالها بهعنوان بهشتی در اقیانوس هند که در قسمت شرقی ساحل آفریقا قرار گرفته است چاپ میشود. همچنین جزیره موریس (Mauritius) نیز که سواحلی سفیدرنگ و صخرههای مرجانی دارد، به همین اندازه مشهور است؛ اما ما میخواهیم در این منطقه از جهان کشور دیگری را به شما معرفی کنیم که معمولاً بهعنوان یک مقصد گردشگری شناخته نمیشود، از این کشور با لقب جزایر معطر یاد میشود. با ما در لست سکند همراه باشید تا باهم ببینیم این کشور زیبا و معطر کجاست؟!
این کشور نیز مانند همسایگانش ماسههایی سفیدرنگ و صخرههایی مرجانی را در کنار تنوع بینظیر حیاتوحش در خود جای داده است. لمورها (Lemurs) نیز در این منطقه زندگی میکنند و این محل تنها منطقه خارج از ماداگاسکار برای زندگی لمورها است. خب حتماً کنجکاو شدهاید که در مورد کجا صحبت میکنیم، مقصد مدنظر ما، مجمعالجزایر قمر (Comoros Islands، کشور کومور نیز گفته میشود) است که به دلیل کشت بالای گیاهان معطر در آن به جزایر معطر نیز مشهور شدهاند.
این کشور بین موزامبیک و ماداگاسکار واقع شده است و یکی از کشورهایی است که کمترین میزان گردشگر را دارد، درواقع تقریباً سالانه چیزی بیش از 3000 بازدیدکننده دارد. البته این نکته را نیز باید در نظر داشته باشیم که سفر به این منطقه کار آسانی نیست، ولی خب در هر صورت یک ماجراجویی واقعی محسوب میشود. بهترین راه برای رفتن به مجمعالجزایر قمر از طریق پرواز از مبدأ کنیا یا اتیوپی است. در بدو ورود نیز کوه آتشفشانی کارتالا را میبینید که آخرین بار در سال 2007 فوران کرده است.
ساحل این منطقه بسیار بکر و زیبا است و احتمالاً در صورت حضور در آنجا یا با تعداد کمی گردشگر روبهرو میشوید یا بهتنهایی تمام ساحل را در اختیار دارید. همچنین تعداد کمی خانه ییلاقی کوچک در نزدیکی ساحل و در دل جنگل وجود دارد.
لمورهای محلی هرروز و در نزدیکی غروب آفتاب در کنار درختان بامبو دیده میشوند و اگر موزی توسط مردم محلی یا گردشگران به آنها داده شود مطمئنا استقبال میکنند. همچنین خفاشهای غولپیکری در این منطقه زندگی میکنند که معمولاً از شاخه درختان آویزان هستند. در ساحل نیز لاکپشتها معمولاً حضور دارند و لانههای آنها همه جای ساحل وجود دارد.
ازجمله دیگر تفریحاتی که در مجمعالجزایر قمر وجود دارد، غواصی است و معمولاً بیشتر گردشگرانی که به جزایر قمر سفر میکنند از این تفریح هیجانانگیز لذت میبرند و حتی بعضی از آنها فقط برای غواصی به آنجا سفر میکنند.
البته زندگی روزمره در این منطقه با سختیهایی نیز همراه است، مشکلات اقتصادی و سیاسی بسیاری در مجمعالجزایر قمر وجود دارد که شاید مهمترین آنها اشتغال پایین است و خدمات ابتدایی و اساسی مثل برق معمولاً پایداری کافی را ندارند، آنها امیدوارند که از طریق توسعه گردشگری بتوانند تا حدودی بر این مشکلات فائق آیند.
تغذیه مردم مجمعالجزایر قمر معمولاً بر پایه آبزیان و بخصوص ماهی است، آنها از طریق صید ماهی بهصورت روزانه انواع و اقسام غذاهای محلی را سرو میکنند و معمولاً در غذاهای خود ادویه فراوان در کنار شیرینیجات استفاده میکنند. علاوه بر ماهی، خورشت هشتپا و گوشت کباب شده نیز غذای محبوب آنها محسوب میشود.
مردم این منطقه معمولاً علاوه بر گوشت و ماهی، از سبزیجات، سیبزمینی، برنج، میوههای تازه و بستنی خانگی نیز در کنار غذا استفاده میکنند. صبحانه محلی مردم مجمعالجزایر قمر نیز از پنکیک و مربای خانگی، تخممرغ و قهوه محلی تشکیل شده است که میتواند بسیار لذیذ و خوشمزه باشد.
اقتصاد اهالی مجمعالجزایر قمر علاوه بر صید، از طریق کشاورزی میگذرد، آنها محصولاتی شامل؛ برنج، سیبزمینی، موز، آناناس، نارگیل و گیاهان معطر را کشت میکنند. البته گیاهان معطر این جزایر بازمانده زمانی هستند که جزایر قمر بهعنوان مستعمره زیر نظر فرانسه اداره میشده است و گیاهان معطر برای استفاده در عطرهای فرانسوی در این مجمعالجزایر کشت میشده است و آنقدر سطح زیر کشت این گیاهان زیاد است که تقریباً در همهجای مجمعالجزایر بوی عطر به مشام میرسد. در بین گیاهان معطر نیز، میخک بهعنوان منبع اصلی درآمد محسوب میشود.
مجمعالجزایر قمر از لحاظ امکانات اقامتی و بخصوص هتل کمی ضعیف است و گزینههای زیادی برای اقامت در اختیار گردشگران نمیگذارد، ولی خب با توجه به اینکه هنوز صنعت گردشگری در این منطقه رشد چندانی نکرده است، این امکانات فعلاً میتواند پاسخگوی نیاز گردشگران باشد. بعضی از هتلها نیز تورهای گردش روزانه شامل؛ بازدید از دریاچه اسرارآمیز، کاخِ سلطانِ سابقِ مجمعالجزایر قمر، بازدید از دهکده ماهیگیری و بعضی از بناهای باستانی مثل مساجد را در برنامه خود قرار میدهند.
همانطور که باهم دیدیم این مجمعالجزایر زیبا باوجود زیرساختهای محدودی که دارد به دلیل جاذبههای طبیعی خود میتواند صنعت گردشگری پررونقی را برای ایجاد سطح درآمد بالا و پایدار برای مردم خود ایجاد کند، درواقع میتوان گفت درهای مجمعالجزایر قمر به روی گردشگری باز است. نظر شما درباره بازدید از چنین مناطق بکر و خوش آبوهوایی چیست؟
منبع: boredpanda.com