در سال ۱۹۹۵، شهر کوبه (Kobe) با یکی از مخربترین زمینلرزههای تاریخ ژاپن آسیب شدید دید. در میان شهرهای بزرگ، کوبه نزدیکترین شهر به مرکز زلزله بود، برای همین بیشترین آسیب را هم از نظر زیرساختها و هم از نظر تلفات انسانی تجربه کرد. برای ادای احترام به هزاران نفری که در این زلزله کشته شدند و به منظور امید دادن به شهروندانی که از زلزله جان سالم به در بردند، جشنواره نوری به نام Kobe Luminarie در آن سال در ماه دسامبر برگزار شد. بعد از زلزله، کوبه برق نداشت و در تاریکی فرو رفته بود. بنابراین اولین جشنواره لومیناری (Luminarie) برای روشن کردن شهر و امید دادن به مردم کوبه بود که شهرشان به زودی بازسازی خواهد شد.
این چراغها توسط دولت ایتالیا به مردم کوبه اهدا و تاسیسات نیز توسط یک طراح ایتالیایی به نام والریو فستی (Valerio Festi) و یک طراح بومی به نام هیروکازو ایمائوکا (Hirokazu Imaoka) ساخته شدند. اگرچه در ابتدا هدف این نبود که جشنواره لومیناری یک رویداد سالانه شود اما در اولین اجرا، این جشنواره بسیار محبوب شد و شهر چاره نداشت جز اینکه آن را هر ساله برگزار کند.
در این روزها بیش از سه میلیون نفر از مکانهای مختلف به شهر کوبه میآیند تا شاهد برگزاری بزرگترین جشنواره نور این کشور باشند که تقریبا به مدت دو هفته در ماه دسامبر برگزار میگردد که البته امسال به دلیل بیماری کرونا معلق مانده است.
موضوع جالب دیگر اینکه هر کدام از این چراغها به صورت جداگانه با دست نقاشی شدهاند.سال پیش این رویداد به مدت ۱۲ سال از ۶ دسامبر تا ۱۷ دسامبر برگزار شد. در این جشنواره تونلهای چراغی شبیه تونلهای شکوفههای گیلاس مشهور ژاپن ساخته شده بود که جزو هیجانانگیزترین بخش جشنواره میباشد.
در زیر برخی از زیباترین طراحیهای ایجاد شده در طول این سالها آورده شدهاست.
منبع: mymodernmet