سرخه، رنگ خوش میزبانی

4.4
از 18 رای
آگهی الفبای سفر - جایگاه K - دسکتاپ
سرخه رنگ خوش میزبانی

شهرستان سرخه در یک روز 

مقدمات سفر

مدتی بود  فکرم مشغول نظرهای دو نفر از دوستان عزیز لست سکندی  به نام های  " نیک ماجراجو "  و " م  ر  ا  "  که در زیر سفرنامه  " سرخه سرزمین آفتاب و امید  " منتشر نموده بودند  دور می زد . دوست داشتم  امسال به گونه ای  سفری داخلی داشته باشم و ضمن فرار از هیاهوی شهری به مکانی آرام  سفر کرده وهم چنین  سفرنامه قبلی خود را به گونه ای کاملتر کنم تا  نظر های این دو دوست مهربان  نیزتامین شده باشد.  لذا پس از مشورت با دوستان  قرار شد در تعطیلات مهرماه  به تور داخلی و استان سمنان برویم و یک روز از سفر را به شهرستان سرخه اختصاص دهیم.  در روز موعود من و همراهانم با اتومبیل شخصی از اصفهان به سوی سمنان حرکت کردیم.  مسیر ما از اتوبان اصفهان،  کاشان ، قم ، گرمسار، آرادان، سرخه ، سمنان بود.  در سمنان میهمان یکی از اقوام بودیم.  پس از استراحت شبانه  صبح روز بعد پس از صرف صبحانه  عازم شهرستان سرخه شدیم.

عکس 1.jpg
 نقشه شهرستان سرخه  -  عکس از اینترنت

 

با توجه به برنامه ای که چیده بودیم،  ساعت ۸ صبح وارد شهرستان سرخه شده تا از جاذبه های گردشگری آن شهرستان دیدن کنیم.  گردشگران باید توجه داشته باشند ،  که بدلیل نا شناخته بودن  جاذبه های  گردشگری این شهرستان ، نداشتن گردشگر کافی  همواره مکان های تاریخی شهر بسته می باشد. اما  اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرخه  ترتیبی داده تا گردشگران بتوانند در طول روز با هماهنگی و در معیت یک کارشناس با تجربه از جاذبه های  درون شهر بازدید نمایند. ما هم با توجه به زمان  توقف  از سه مجموعه  تاریخی داخل شهر بازدید کردیم.

خانه حشمت اللشکر

این بنای تاریخی  در مجاورت اداره میراث فرهنگی بود ، که قدمتی بیش از 150  سال دارد .  ساختمان دارای جلوه های متعدد از هنر معماری  بوده و  نماد معماری مناطق کویری  است و متعلق به دوره قاجاریه می باشد، که در مرکز شهر سرخه واقع گردیده است. حاج محمد ابراهیم خان پیوندی ملقب به حشمت اللشکر  (حاکم وقت منطقه )  آن را احداث کرده ، به همین جهت به خانه حاج حشمت  نیزمعروف شده است.  

 

عکس ۲.jpg
ساختمان اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرخه  در مجاورت خانه حشمت اللشکر

 

عکس ۳.jpg
 سر درب خانه تاریخی حشمت اللشکر پس از مرمت

 

اهالی نقل می کنند ، خانه حشمت اللشکر شامل چهار منزل مسکونی ، دارالحکومه، باغ، حمام، مدرسه و .... بوده، که  بخش عمده دارالحکومه تاریخی و ارزشمند حشمت اللشکر بویژه سردرب آن  تخریب گردیده است. آخرین بادگیرهای به جا مانده در شهر سرخه با تزئیناتی ناب در این بنای زیبا دیده می شود. در سال 1389 خورشیدی در فهرست آثار ملی کشوربه ثبت رسیده است. علیرغم آن که این اثر در تملک اداره میراث فرهنگی می باشد به جهت کمبود اعتبارات  اندک اندک  در حال فرسوده شدن می باشد.

عکس ۴.jpg
 تابلو معرفی خانه تاریخی حشمت اللشکر
عکس ۵.jpg
 نمایی از خانه حشمت اللشکر و انار تولیدی در حیاط خانه
عکس ۶.jpg
 آشپزخانه  بنای تاریخی حشمت اللشکر در حال  مرمت

 

 

سپس به ساختمان تاریخی مسجد چهلستون رفته  تا  موزه سرخه را بازدید نماییم . مسجد چهلستون در بافت تاریخی شهر قرار داشته که با همت میراث فرهنگی  پس از بازسازی به موزه تبدیل شده است.

مسجد جامع و چهلستون

مسجد چهلستون سرخه متعلق به قرن اول هجری است ، که در بافت قدیم و مرگز شهر در محله آقا علی حوض (خیابان محرم)  قرار گرفته است. ساختمان آن حدود ۲ متر از سطح خیابان پایین تر می باشد. ستونهای ظریف هشت ضلعی آجری و طاق های جناقی تند این اثر تاریخی  شباهت زیادی به بناهای دوره زندیه دارد. از 40 ستون این بنا هم  اکنون 32 ستون آن پا برجا باقی مانده است. برابراظهار کارشناس محترم میراث فرهنگی کاربری مسجد چهلستون سرخه از سال 1393 خورشیدی برای مدت 15 سال جهت ایجاد موزه دائمی مردم شناسی و یا برحسب ضرورت  برای ایجاد سایر موزه های موقت به میراث فرهنگی شهرستان سرخه واگذار گردید.

عکس ۷.jpg
نقشه مسجد چهلستون  و موزه  سرخه
عکس ۸.JPG
 نمای داخلی مسجد چهلستون سرخه پس از مرمت

 

عکس ۹.jpg
 بنر موزه میراث دینی شهرستان سرخه
عکس ۱۰.jpg
نمایی از داخل  موزه  میراث دینی سرخه
عکس ۱۱.jpg
نمایی دیگر از موزه میراث دینی شهرستان سرخه
عکس ۱۲.jpg
نمونه ای از معرفی بزرگان دینی شهرستان سرخه  در  موزه

 

 

آب انبار بزرگ سرخه در محله بیرون دژ داخل خیابان عاشورا و در کنار مصلی نماز جمعه(حسینیه شهدا) شهر سرخه  آب انبار بزرگی از دوران قاجاریه قرار گرفته ، که مدخل ورودی  آن  در داخل تکیه مسجد ومنبع بزرگ آن به فاصله حدود 30 متری در انتهای خیابان واقع شده است. این بنای تاریخی  بر اساس معماری سنتی خاص ناحیه کویری در دوره قاجاریه  توسط حشمت اللشکر  (حاکم وقت منطقه )  برای استفاده عموم ساخته شده  و هم اکنون نماد شهر می باشد. متاسفانه به دلیل بی مهری مسئولان و مردم  در گذشته سردرب زیبای آب انبار تخریب  و به ساختمان حسینیه الحاق گردیده،  اما  برای ورود به این مجموعه تاریخی  با ساخت یک پلکان مارپیچ و نصب درب فلزی بسیار زشت  معبری برای ورود به آب انبار باز کرده اند.

عکس ۱۳.jpg
 درب ورودی نا موزون آب انبار تاریخی شهرستان سرخه

 

عکس ۱۴.jpg
نمایی از پلکان آب انبار از پایین  به بالا
عکس ۱۵.jpg
 نمایی از پلکان آب انبار تاریخی شهرستان سرخه  از بالا به پایین
عکس ۱۶.jpg
 نمایی از گنبد آب انبار تاریخی شهرستان سرخه

 

در سال های اخیر در انتهای راه پله آب انبار، مکانی که شیر آب وجود داشته، معبری برای ورود به  داخل مخزن آب انبار باز کرده اند، تا گردشگران دقیقا بتوانند با سازه آب انبارهای منطقه کویر ایران آشنا شوند.  در این جا لازم است از کارشناس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرخه  که  با  صبر و حوصله اطلاعات جامعی از آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری شهرستان سرخه  در اختیار ما گذاشته اند سپاسگزاری نمايیم.  

عکس ۱۷.jpg

 عکس یادبود با کارشناس میراث فرهنگی در انتهای آب انبار  سرخه

 

از دیگر بناهای ارزشمند سرخه می توان به  "  خانه عزیزی ها در جنوب شهر سرخه "،  " مساجد آقاعلی چال و کالان با بیش از ۲۰۰ سال قدمت  "،  "  مسجد  جامع  و همچنین گرمابه بیرون دژ در خیابان محرم "،" بقعه پير غريب در حاشیه شهر  "،  "  قلعه تاریخی جهان آباد در جنوب شرقی شهر سرخه  " و ...  اشاره نمود که بدلیل کمبود وقت بازدید از آن ها میسر نبود. ناگفته نماند که سفرنامه نسبتا کاملی پیرامون شهرستان سرخه در سال ۱۴۰۲ خورشیدی تحت عنوان "  سرخه سرزمین آفتاب و امید "  در سایت لست سکند منتشر گردیده است.

عکس ۱۸.jpg
بقایای قلعه جهان آباد- عکس از روح الله اشرف ارسالی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرخه

 

لاسگرد ( لاسجرد ) 

حوالی ظهر  از شهر سرخه عازم دهستان لاسجرد ( لاسگرد )  در ۱۲ کیلومتری غرب  شهر سرخه شدیم. قدمت این روستا به دوران باستان  قبل از تمدن های اولیه و شهر نشینی انسانها و قبل از تسلط تازیان بر ایران، بر می گردد.  ساکنین می گویند اینجا در دوران کهن یک قلعه بوده، که به صورت عمارتی بلند و گرد و بدست شخصی به نام "  بلاش " ساخته شده ، در آن دوران  این مکان را " بلاش گرد " می گفتند، با گذشت زمان به " لاسگرد "  تفییر یافت. با ورود اعراب به ایران  به دلیل آن که اعراب حرف " گ " را نمی توانستند تلفظ کنند، آن را " لاسجرد "  نامیدند . چنانچه اکنون می شنویم عده ای این مکان را  لاسگرد و برخی آن را " لاسجرد "  می نامند. 

لاسجرد

لاسجرد یکی از بزرگترین بخشهای شهرستان و استان بوده، و در دشت های پایکوهی استان و در کنار جاده تهران - مشهد، که ادامه همان جاده ابریشم می باشد، قرار گرفته است. مسافت آن با مرکز  شهرستان سرخه  12 کیلومتر است. قدمت این روستا به دوران باستان  قبل از تمدن های اولیه و شهر نشینی انسانها و قبل از تسلط تازیان بر ایران، بر می گردد. 

مراکز دیدنی و گردشگری بخش لاسجرد 

کاروانسرای لاسجرد این کاروانسرای از کاروانسراهای دوره عباسی بوده ، که در کتب تاریخی از آن به عنوان " کاروانسرای شاه عباسی لاسگرد " نام برده شده است . این بنای تاریخی  به عنوان نماد اصلی بخش لاسجرد شناخته می شود .اين كاروانسرا در ۱۳ کیلومتری شمال غربی شهر سرخه واقع گردیده و از نوع كاروانسراهاي دو ايواني ( دو پلانی ) و شامل حیاطی وسیع به مساحتی حدود 1150 متر مربع با 24 حجره قرینه  پیرامون آن و دو ایوان زیبای غربی و شرقی بالاتر از سطح زمین با سقف های ضربی و تزئیناتی که براساس معماری صفویه احداث گردیده است.

در تمامی اضلاع کاروانسرا به  استثنای دالان و هشتی ورودی برای عبور و مرور داخلی دالانی سرتاسری و وسیع  و تعدادی اتاق با طاق های ضربی هر بیننده ای را بخود جذب می کند. فقط ضلع جنوبی کاروانسرا که در مجاورت جاده قرار گرفته از بیرون دارای نمای آجری بوده، که درب اصلی در وسط و تعداد 6 غرفه در هرطرف درب ورودی بالاتر از سطح زمین مشاهده می گردد. کاروانسرای تاریخی لاسجرد به شمارهٔ ثبت ۱۹۹۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

عکس ۱۹.jpg
 نمایی از کاروانسرای لاسجرد

 

عکس ۲۰.jpg
 نمای ورودی سمت راست  و نمای خروجی سمت چپ کاروانسرای لاسجرد

 

عکس ۲۱.jpg
ماکت کاروانسرای صفوی دهستان لاسچرد

 

به جهت رفاه حال گردشگران این کاروانسرا در اختیار بانویی به نام خانم  معبودی قرار گرفته  و به صورت مهمانسرا از آن بهره برداری می گردد. بخشی از کاروانسرا تبدیل به کافه رستوران شده و تعدادی از اتاق های آن نیز برای اجاره به گردشگران در نظر گرفته شده است . قیمت اقامت در اتاق های عادی شبی ۳۵۰۰۰۰۰ ریال و در اتاق  شاه نشین  شبی ۶۵۰۰۰۰۰ ریال است. 

عکس ۲۲.jpg
نمایی از داخل محوطه کاروانسرای تاریخی لاسجرد  و  اتاق های  اطراف  آن
عکس ۲۳.jpg
 تنور نانوایی دوران گذشته در کاروانسرای تاریخی لاسگرد

 

رستوران 

دهلیز  نیمه ضلع جنوبی کاروانسر به سمت غرب تبدیل به بخش اداری،  آشپزخانه و پذیرش  رستوران گردیده  و تمام  دهلیز ضلع غربی تبدیل غرفه هایی برای پذیرایی از مهمان ها شده است. همچنین بخش بار انداز بین دو دهلیز غربی و جنوبی  به  عنوان فروشگاه برای عرضه صنایع دستی استان  درآمده است. 

عکس ۲۴.jpg
 کانتر رسپشن  رستوران و اقامتگاه کاروانسرای تاریخی لاسگرد

 

عکس ۲۵.jpg
 نمایی از غرفه های پذیرایی  رستوران کاروانسرای صفوی دهستان لاسجرد

 

عکس ۲۶.jpg
 نمایی از بارانداز کاروانسرا که به فروشگاه صنایع دستی استان تبدیل شده است.
عکس ۲۷.jpg
نمایی دیگر از فروشگاه صنایع دستی استان در کاروانسرای تاریخی لاسگرد

 

قبل از سفر با مسولان رستوران صفوی لاسگرد تماس گرفتیم و از ایشون درخواست کردیم که غذاهای سنتی لاسجرد را  برای نهار ما  پخت نمایند . یکی از بانوان لاسگردی  " قلیه کالک  "  را  در منزل خود مهیا نموده  و در موعد تعیین شده ، آن را به رستوران آورده و تحویل ما داد.

عکس ۲۸.jpg
 منوی رستوران کاروانسرای صفوی  دهستان لاسجرد
عکس ۲۹.jpg
سرویس چای رستوران  کاروانسرای صفوی  دهستان لاسجرد
عکس ۳۰.jpg
 زرشک پلو با مرغ  رستوران صفوی کاروانسرای تاریخی دهستان لاسگرد

 

 

عکس ۳۱.jpg
دیزی رستوران صفوی کاروانسرای تاریخی دهستان لاسگرد

 

عکس ۳۲.jpg
قلیه  کالک ( آبگوشت خربزه ) با برنج غذای سنتی دهستان لاسجرد

 

بدلیل کمبود وقت  بازدید از سایر جاذبه های گردشگری لاسجرد امکان پذیر نبود،  لکن در مدخل ورودی روستا در مجاورت امامزاده  سید علی اکبر و سید رضا  با خرید "  نان شیرمال " ، که یکی از سوغاتی های پرطرفدار لاسگرد می باشد این منطقه را برای رفتن به روستای بیابانک ترک کردیم.

روستای بیابانک

روستای گردشگری  و تاریخی بیابانک با قدمتی چند هزار ساله در ۶ کیلومتری جنوب شهر سرخه  واقع شده است. این روستای کویری در مسیر جاده ابریشم  قرار گرفته  و دارای بافتی متراکم و ابنیه تاریخی با  معماری  منحصر بفرد و جاذبه های طبیعی زیادی  مانند:  آب انبار، قلعه، تکیه، قنات، یخچال، برج ها، امامزاده، ساباط و خانه هایی با معماری متنوع می باشد. اولین طاق ضربی جهان در باقرتپه این روستا زده شده است. جاده ارتباطی به این روستا آسفالته بوده و  دارای پنج باب  بومگردی به نام های " مسین بابا،  رویای کویر،  دژ گلی،  باربد و شاه نشین  " با امکانات آب، برق، تلفن و اینترنت همراه  می باشد.

 در این سفر ما فقط موفق شدیم از آب انبار و  دو بومگردی  روستا بازدید داشته باشیم. مردم این روستا بسیار خونگرم و مهمان نواز بوده و با آغوشی باز به استقبال گردشگران می آیند.  گردشگران می توانند  صنایع دستی روستای بیابانک  مانند : جاجیم، گلیم، انواع سبد و دست سازه هایی مانند پالونه  و سفال را به عنوان سوغاتی خریداری نمایند.

آب انبار 

در ورودی روستای  بیابانک   یکی دیگر از نمادهای  مناطق کویری  به نام "  آب انبار " را مشاهده می کنید.

عکس ۳۳.jpg
 نمایی از ورودی آب انبار روستای  گردشگری بیابانک
عکس ۳۴.jpg
 پلکان آب انبار تاریخی روستای گردشگری بیابانک از بالا به پایین

 

 

بوم گردی ماسین بابا

اقامتگاه مسین بابا  در بافت کهن روستا قرار داشته و دارای سه طبقه می باشد. طبقه زیرین،  که  از بقایای بناهای دست کن بوده  و بصورت غاری در زیر زمین  کنده شده است.  درب آن  ضلع جنوبی اقامتگاه  قرار دارد. این طبقه غیر مسکونی بوده و  از آن به عنوان غار نمکی استفاده می گردد.  در گذشته در انتهای غار پلکانی برای رفتن به طبقه فوقانی ساختمان وجود داشته که در حال حاصر این مسیر بسته شده است.

طبقه دوم ، که درب آن از کوچه ضلع غربی بوده و گردشگران مستقیما وارد حیاط ساختمان می گردند.  در این طبقه فقط یک اطاق ۶ نفره   معروف به " اتاق کرسی  " می باشد.  اتاق  کوچکی به صورت دست کند  در مجاورت آن وجود دارد،  که از بخش میانی  به غار  نمکی راه داشته،  اما امروزه این مسیر عبور را مسدود نموده  و اتاق را تبدیل  به موزه نموده اند. در این طبقه  سرویس بهداشتی ایرانی و فرنگی اشتراکی و حمام مشترک   وجود دارد.

طبقه سوم ،  دارای ۲ اتاق هرکدام به ظرفیت ۴ نفر بوده،  که با حیاط خلوتی  کوچک به  کوچه اصلی  راه دارد.  این طبقه  مجهز به  سرویس بهداشتی ایرانی و حمام مشترک می باشد. چون فقط دوطبقه  از این بومگردی قابل سکونت بوده ، لذا به آن ، عمارت دوطبقه مسین بابا  می گویند. نکته دیگر این که کوچه های اطراف ساختمان اقامتگاه ماشین رو نمی باشد . آشپزخانه ای با تمامی امکانات آشپزی نیز در این مجموعه  مشاهده گردیده است. 

در حال حاضر هزینه اقامت هر نفر در این اقامتگاه  با صبحانه   3.500.000 ریال می باشد.

عکس ۳۵.jpg
 درب های ورودی بومگردی مسین بابا ،  سمت راست درب ورودی طبقه دوم و  سمت چپ  درب ورودی طبقه اول
عکس ۳۶.jpg
کارت ویزیت  بومگردی مسین بابا  روستای گردشگری بیابانک

 

عکس ۳۷.jpg
 نمایی از اتاق های بومگردی مسین بابا  روستای گردشگری بیابانک

 

عکس ۳۸.jpg
 منوی غذای بومگردی مسین بابا  در روستای گردشگری بیابانک
عکس ۳۹.jpg
چای آتیشی  بومگردی مسین بابا در روستای گردشگری بیابانک

 

موزه 

مالک خوش  سلیقه  مسین بابا   علاوه بر  داخل اتاق دستکند  درطبقه پایین  در تمامی اتاق ها تعدادی  وسایل و اسناد دوران گذشته را در معرض دید عموم قرار داده و به نوعی  یک موزه جذاب بوجود آورده است.

عکس ۴۰.jpg
قسمتی از اشیای دوران کهن در اتاق  بومگردی مسین بابا
عکس ۴۱.jpg
نمایی از یکی از اتاق های بومگردی با اشیای عتیقه

 

عکس ۴۲.jpg
گوشه ای از موزه بومگردی مسین بابا
عکس ۴۳.jpg
  اسناد تاریخی  موزه بومگردی مسین بابا

 

غار نمکی

ساختمان  دستکند  و تاریخی  طبقه زیرین اقامتگاه مسین بابا  که همانند غاری تودرتو احداث شده و در گذشته های دور محل اقامت   بوده است.  در کف آن  لایه ضخیمی از پودر درشت نمک ریخته  اند و  دیوارهای غار نیز با ملات نمک پوشیده شده  است.  مالک بومگردی  قصد دارد از این مکان به عنوان غار نمکی برای درمان برخی از بیماری ها استفاده نماید. برای این منظور بایستی تجهیزات دیگری به آن بیافزاید. در حال حاضر بلیط ورود به این غار  برای بازدید هر نفر 200.000  ریال می باشد.

عکس ۴۴.jpg
مجوز احداث غار نمکی در بومگردی مسین بابا در روستای گردشگری بیابانک
عکس ۴۵.jpg
نمایی از داخل غار نمکی  روستای گردشگری بیابانک

 

بوم گردی رویای کویر

اقامتگاه بوم گردی رویای کویر شامل دو قسمت بنای کهن و بنای جدید می باشد. بنای کهن این خانه کویری با خشت خام و گل ساخته شده  و قدمت آن  به ۱۵۰ سال می رسد. این بنا دارای حیاط و حوضی کوچک  می باشد. بخش نوساز این اقامتگاه  نیز دارای حیاطی  وسیع با حوضی بزرگ برای طراوت بخشیدن به آب و هوای اقامتگاه بوده،  که  در بخشی از حیاط تخت هایی برای دورهمی های شبانه و در ضلع دیگر آن غرفه هایی برای فروش صنایع دستی  ایجاد شده است. اقامتگاه بوم گردی رویای کویر دارای ۴  اتاق  با ظرفیت پذیرش ۲۰ گردشگر بوده، که تمامی اتاق ها به صورت سنتی و فاقد تختخواب است.   در حال حضر هزینه اقامت در این اقامتگاه  به همراه صبحانه  هر نفر اتاق عادی 2.500.000  ریال و اتاق ویژه  3.500.000  ریال می باشد.

عکس ۴۶.jpg
نمایی از حیاط و ساختمان  سنتی بومگردی رویای کویر روستای گردشگری بیابانک
عکس ۴۷.jpg
نمایی از ساختمان های نوساز به سبک سنتی در بوم گردی  رویای کویر

وقتی در حیاط این بوم گردی  رویای کویر اطراف حوض در حال استراحت می باشید . همراه نوشیدن چای آتشی،  گولاچ مخصوص روستای بیابانک را از دست ندهید. توجه داشته باشید که در منطقه سمنان  دو نوع گولاچ تهیه می شود. 

نوع اول که همانند نان پیتزا نازک و برشته بوده و مخصوص شهر سمنان می باشد.

نوع دوم  که به صورت کلوچه ضخیم بوده و مخصوص روستای بیابانک است.

عکس ۴۸.jpg
چای  با گولاچ سنتی بیابانک - عصرانه بومگردی رویای کویر

 

عکس ۴۹.jpg
 نمایی از بیرون ساختمان های نوساز

 

عکس ۵۰.jpg
نمایی از داخل اتاق های بومگردی مسین بابا

 

 

در محدوده روستای بیابانک  جاذبه های گردشگری زیادی وجود دارد که بدلیل وقت اندک قادر به بازدید تمامی آن ها نشدیم.  مهمترین جاذبه ها عبارتند از :  " امامزاده علی ابن جعفر(بیابانک) "  در فاصله  ۷۰۰ متری ، " قلعه خندق  " در فاصله  ۸۰۰ متری روستا ، " چشمه معدنی نمک دره "  واقع در   ۵ کیلومتری روستا،  "  قلعه جهان آباد " واقع در ۱۱ کیلومتری روستا، " چشمه آب معدنی و درمانی شورآب"  واقع در ۱۹ کیلومتری روستا، " آرامگاه  شیخ علاالدوله " واقع در  ۲۴ کیلومتری روستا ،  "همای سعادت "  و قنات ها  و .... 

پس از اتمام بازدید روستای بیابانک،  به سرخه باز گشته  و در انتهای بلوار خروجی به سوی سمنان  وارد مزرعه ای بزرگ به نام" رزدشت " شدیم . بنا به گفته اهالی این مزرعه در روزگار نه چندان دور  به عنوان  یک " کشت و صنعت  بزرگ " توسط  فردی به نام شیخ یوسف پیوندی احداث و بهره برداری می گردیده است.  اما در حال حاضر در مالکیت آقای عباس شاهی  می باشد. با کمی استراحت و خوردن انجیر و انار  سرخه  گردش روزانه خود را پایان داده و عازم  اقامتگاه خود شدیم.

عکس ۵۱.jpg
 انار  محصول  باغ های شهرستان سرخه
عکس ۵۲.jpg
 آخرین انجیرهای سرخه در فصل پاییز

 

 

عکس ۵۳.jpg
 غروب آفتاب  در شهرستان سرخه

 

این سفرنامه برداشت و تجربیات نویسنده است و لست‌سکند، فقط منتشر کننده متن است. برای اطمینان از درستی محتوا، حتما پرس‌وجو کنید.

اطلاعات بیشتر