با سلام
راستش اوایل اسفند ماه بود که خواستم سفرنامه ایی رو در مورد استان آذربایجان غربی و شهرستان هایش و مخصوصا ارومیه تهیه کنم. ولی در نهایت به ارومیه بسنده کردم. منتها نمی خواستم این سفرنامه رو در عرض یک هفته بنویسم. واسه همین برنامه ام این بود که شهر ارومیه رو در طول یک فصل به رشته تحریر در بیارم. واسه همینم نوشتن سفرنامه و گرفتن عکس رو از یکم فروردین و نوروز 94 شروع کردم و در نهایت اواخر خرداد ماه بود که به نوشتن این سفرنامه پایان دادم و سعی کردم تغییرات و موارد رو در طی یک فصل نشون بدم که دوستان و مسافرای عزیز بتونن یک دید کلی از فروردین تا خرداد در مورد شهر ارومیه داشته باشن. واسه همین یک سفرنامه ی پنج شش روزه رو برای مسافران ارومیه در نظر گرفتم. در طی پنج یا شش روز با هم خواهیم بود تا ببینیم چیکار میتونیم تو ارومیه بکنیم و از کجا شروع کنیم.
ابتدا بگم که ارومیه شمال غربی ترین مرکز استان ایرانه و به همین دلیل، بهارش بسیار دلپذیره و زمستانش سرد. تو فصل تابستان نسبتا گرم . اما، اطلاعات کلی که میشه داد اینه که این شهر رو به عنوان پاریس ایران قبلا میشناختن، مخصوصا وقتی که دریاچه پرآبی داشتیم، ولی الان دیگه از اون دریاچه پر آب خبری نیست. پایتخت والیبال ایران هم یکی دیگه از القاب این شهر والیبال دوسته. از نظر ترافیکی نیز جزء شهرهای پرترافیک ایرانه. نقشه ی استان آذربایجان غربی رو توتصویر زیر می تونین ببینین
نقشه شهرستان های استان آذربایجان غربی
نقشه ماهواره ای ارومیه
اگر از تهران حرکت کنین، فاصله زمانی بین 8 الی 10 ساعت در راه خواهید بود تا مسافت حدود 800 کیلومتری رو طی کنین.
فاصله برخی از مرکز استان ها با ارومیه
اما ادامه سفرنامه...
ارومیه از بعد آب و هوایی شاید جز یکی از خوش آب و هواترین مناطق ایران باشه. بهارش فوق العادس. تابستونش با وجود گرمی، از خیلی جاهای ایران خنک تر هستش و پاییزش هم زیبایی های خاص خودش رو داره و زمستوناش یه سردی خاص تر.
خوب تو این سفرنامه میخوایم همه جارو با هم بریم و آنالیزش کنیم. اول اینکه در مورد محل اقامتتون باید تصمیم بگیرین. اگر بخواین تو هتل بمونین، ارومیه دارای یک هتل پنج ستاره واقعا خوب به اسم آناست. توی یک منطقه خوش آب و هوا. هتل ساحل تو خیابان ساحلی و هتل پارک تو خیابان امام، از هتل های خوب این شهر هستند.
لیست تعدادی از هتل های خوب ارومیه
هتل 5 ستاره تازه ساخت آنا – منطقه گلشهر ارومیه
هتل ساحل یک هتل چهار ستاره است که تو خیابان والفجر ارومیه واقع شده و منطقه و دسترسی به نقاطش خوبه. و درکل محوطه ش قابل قبوله و روبروش، پارک های ساحلی هستش که در موردشون توضیح خواهم داد.
هتل پارک با توجه به اینکه یک کافی شاپ دنج با غذاهای عالی داره و اتاق هاش خوبن، در شلوغ ترین و مرکزی ترین خیابان ارومیه واقع شده که مشمول طرح زوج و فرد ترافیک هم هست و دسترسی به اونجا واقعا مشکله. این هتل جنب بازارهای مرکزی ارومیه واقع شده است. دسترسی این هتل به مساجد سردار، و اعظم و مسجد جامع راحت تر از بقیه هتل هاست. (عکس های هتل و اتاق ها از سایت این هتل برداشته شده است و شخصی نیست.)
هتل 4 ستاره پارک
هتل 4 ستاره پارک
هتل آریا، در خیابان طالقانی ارومیه واقع شده است. این هتل واقعا تازه ساخت بوده و فقط حدود 4 سال از تاریخ افتتاحش می گذرد. هتلی سه ستاره ولی مافوق تصورتون می باشد. هتلی هست که شما را از نظر امکانات قطعا راضی خواهد ولی توی منطقه پایین شهر قرار گرفته که اگر این براتون مهم نباشه، یک انتخاب خوب محسوب میشه برای مسافران. (عکس های هتل و اتاق ها از سایت این هتل برداشته شده است و شخصی نیست.)
هتل 3 ستاره |آریا
هتل جهانگردی ارومیه واقع در خیابان کاشانی، یکی از شلوغترین خیابان های ارومیه است. ولی از هر لحاظ میشه گفت که یه هتل خوبه. این هتل بیشتر به پذیرایی از مقاماتی که از شهر ها و کشورهای دیگه میاد، مشهور است. (عکس های هتل و اتاق ها از سایت این هتل برداشته شده است و شخصی نیست.)
هتل 4 ستاره جهانگردی
فیمت اتاق های هتل 4 ستاره جهانگردی برای اردیبهشت 94 – منبع : وبسایت این هتل
خوب البته باید این نکته رو هم بگم که هتل های دیگری هم تو ارومیه وجود دارند که هم از لحاظ قیمتی ارزونترن و هم تعداد ستاره هاشون کمتر. واسه همین من سعی کردم که هتل های سه ستاره تاپ به بالا رو نام ببرم و امیدوارم که به دردتون بخوره.
هزینه های سفر به ارومیه
در صورتیکه مبدا رو تهران و مقصد رو ارومیه قرار بدیم، هزینه سفر به ارومیه با هواپیما و اتوبوس برای خرداد 94، به شرح زیر می باشد. فقط دوستان عزیز، دقت کنید که این قیمت ها فقط واسه خرداد ماه 94 هستند.
هزینه بلیط هواپیما برای سفر به ارومیه در خرداد 94
هزینه بلیط اتوبوس برای سفر به ارومیه در خرداد 94
اما بعد از اقامت، میرسیم به شروع گشت و گذار در ارومیه.
برنامه ی سفر ما پنج روزه است. ولی خوب با توجه به محدودیت های زمانی و شاید مالی، و در کنار آنها علاقه، می توانید تعداد و مکان های مورد نظر خود رو کم و زیاد بکنین. در روز آخر سعی می کنم که در مورد سوغاتی ها و مکان های خوب خرید سوغاتی ارومیه نیز اشاره کنم.
برنامه های روز اول
بازدید از موزه تاریخ طبیعی ارومیه، مجموعه پارک های ساحلی، بند، سد و دریاچه ی شهرچایی خوب گردش روز اول رو از میدان آذربایجان ارومیه که موزه تاریخ طبیعی اونجاس، شروع می کنیم. اول بگم که ارومیه دارای سه موزه می باشد. درسته که موزه های بزرگی نیستند ولی خوب طرفداران خاص خودش را هم دارند. متاسفانه این موزه ها در سه نقطه مختلف از شهر هستند و باید جداگانه به آنها رفت.
موزه ارومیه در خیابان دانشکده ، بالاتر از کنسولگری ترکیه می باشد.
موزه مردم شناسی ارومیه واقع در میدان انقلاب (ایالت)
موزه تاریخ طبیعی واقع در میدان آذربایجان- بلوار والفجر
امروز، مثل نقشه زیر در امتداد رودخانه شهرچایی، گردشمون رو ادامه خواهیم داد
برنامه روز اول با استفاده از نقشه –بخش اول
از طرف میدان آذربایجان تا شهرچایی (پارک شهر)
برنامه روز اول با استفاده از نقشه –بخش دوم
از شهر چایی (پارک شهر) تا پل امامت و در نهایت پل امام علی
با نگاه کردن به نقشه ها و خط آبی رنگ رودخانه، متوجه خواهید شد که در این امتداد حرکت خواهیم کرد. ابتدا موزه تاریخ طبیعی رو خواهیم گشت، سپس در امتداد آن، پارک ساحلی اللرباغی یا والفجر و خیابان ملل رو که پرچم همه ی کشور ها رو داره، ادامه خواهیم داد تا برسیم به پارک شهر. وقتی واردپارک اللرباغی از فلکه میثم میشوید، سنگفرش پارک، شما رو یاد پارک جمشیدیه تهران می اندازد. اکثر درخت های کاشته شده این پارک ، کاج می باشند. این پارک یک محیط مناسب ولی نه چندان بزرگ برای قایقرانی تفریحی پدالی دارد که می توان از آن استفاده کرد. همچنین آمفی تئاتر سنگی نیز در این پارک می باشد. ادامه مسیر رو در بلوار والفجر در امتداد آن یعنی بلوار امامت در کنار پارک ساحلی الغدیر ادامه خواهیم داد و در نهایت با عبور از پل امامت در بلوار امام علی، به پارک دانشجو یا همان گوللر باغی می رسیم
موزه تاریخ طبیعی ارومیه
پارک اللر باغی – آمفی تئاتر
اما توضیح بیشتری اگر بخوام در مورد این پارک ها بدم باید بگم که:
پارک های ساحلی ارومیه متشکل از پارکهای والفجر یا اللرباغی، شهر، الغدیر، و گوللرباغی می باشد. موقعیت این پارک ها، یک شرایط بی نظیری را در ارومیه فراهم کرده اند. این پارک ها در ساحل رودخانه شهرچایی بنا شده اند و حدود 4 کیلومتر طول دارند.
وقتی این پارک رو به سمت بالا، شهرچایی ادامه میدیم، میرسیم به پارک ساحلی. پارک رو باز ادامه میدیم تا برسیم به پارک الغدیر با درختان مختلف و طرح جالب در کنار ساحل رودخانه. محیطی خنک در کنار آب. یک نکته منفی که در مورد رودخانه شهرچایی وجود دارد این است که آب آن را همیشه باز نمی کنند و کف آن در اکثر نقاط لایروبی نشده است. و گاها به خاطر کم لطفی بازدیدکنندگان، سطح رودخانه پر می شود از آشغال. و صحنه ناراحت کننده ای را به وجود می آورد.
و اما اگر همین پارک رو قدم زنان در امتداد بلوار امامت ادامه دهیم، به پارک گوللرباغی می رسیم. این پارک در سال 92 افتتاح شده است و بهترین موقع بازدید از این پارک اردیبهشت ماه می باشد. چون به عنوان باغ لاله ها مشهور است. در این پارک در اردیبهشت ماه، هر نوع لاله ای رو میشه پیدا کرد و محیط فوق العاده دل انگیزی برای گرفتن عکس می باشد.
پارک گوللرباغی (دانشجو
ادامه گردش روز اولمون رو به طرف تفرجگاه بند در امتداد پارک های ساحلی پی می گیریم. بلوار امام علی رو ادامه میدیم تا برسیم به پل غیر همسطح شهید بهشتی یا پل قویون. و از آنجا به سمت بند حرکت می کنیم
به طرف بند
از گلشهر و روبروی رستوران دیاکو می گذریم. از بلواری که پر است از خانه های بزرگ که بیشتر شبیه کاخ هستند تا خانه. از روبروی رستوران دیاکو و هتل 5 ستاره آنا گذشته و بعد از 5 دقیقه به بند می رسیم.
بند ارومیه یکی از مناطقی هست که امکان ندارد یک توریست آن را از دست بدهد. بند ارومیه یک دهکده زیبا با طبیعتی بکر می باشد. معمولا اکثر ارومیه ایی ها، هر هفته و یا نهایتا هر دو هفته یکبار به بند میرن. این دهکده پر شده است از انواع و اقسام رستوارن های مختلف. این رستوران ها به صورت آلاچیق وار چیده شده اند که داخل باغ بودن این آلاچیق ها، دل هر مسافری را با خود می برد. برای رفتن به بند باید خیابان شهید بهشتی ارومیه رو ادامه بدیم تا برسیم به پل قویون. بعد از عبور از گلشهر وارد روستای بند میشیم. کلا ده دقیقه وقت برای رفتن به بند لازمه. اما در کنار این رستوران های قشنگ، یک ویژگی بند برای جوانتر ها، بسیار خوشایند می باشد. و آن وجود مغازه ها و فروشگاه هی مخصوص ترشک و لواشک های محلی ارومیه است که واقعا مشتری مخصوص خودشونو دارن و پیشنهاد میکنم که در صورتی که به بند رفتین، اصلا این ها رو از دست ندین.
بند
معروف ترین و گرونترین رستوران بند، تاج محل می باشد که واقعا محل بکری برای مسافران عزیز می باشد.
رستوران تاج محل
در صورتی که وقت آزاد داشته باشین، پیشنهاد میکنم که روستای بند رو ادامه بدین تا برسین به سد شهرچایی. اینجا هم جای جالبی و در اواخر هفته امکان بازدید ازش وجود داره. دریاچه زیبایی هم پشت این سد به وجود آمده.
به طرف سد شهید رجایی
سد شهید رجایی
محوطه سد شهید رجایی
برنامه های روز دوم
بازدید از مسجد جامع، مجتمع نارون، مسجد اعظم، مسجد لطفعلی خان، کلیسای ننه مریم، موزه مردم شناسی ارومیه، خانه صنایع دستی، خیابان خیام و مرکز خرید صدر
برای روز دوم برنامه ی فشرده ایی داریم، ولی خوب با وجود تنوع زیاد، می توان آنها را در یک روز تمام کرد. مطابق نقشه زیر امروز بیشتر حوالی خیابان امام ارومیه خواهیم بود.
نقشه ی مناطقی که امروز قراره ببینیم
تور روز دومم رو از مسجد جامع ارومیه و مجتمع نارون در نزدیکی میدان ولایت فقیه شروع می کنیم.مسجد جامع، مجتمع نارون، مسجد اعظم و بازار تاریخی ارومیه دقیقا در کنار هم واقع شده اند. برای بازدید و عکس گرفتن از این مکان ها زمانی بین 1 تا 2 ساعت مورد نیاز است.
مسجد جامع ارومیه
مجتمع تجاری نارون
مجتمع تجاری نارون
عکس پاناروما از مجتمع تجاری نارون
مسجد اعظم ارومیه
محوطه مسجد اعظم ارومیه
دوستان عزیز توجه کنید که کنار مجتمع نارون پر است از پارکینگ. پس بهتره که ماشینتون رو همون جا واسه یکی دو ساعت پارک کنین و پیاده گردش کنین و از این مکان های دیدن کنید.
یکی از ویژگی های ارومیه داشتن مسجدهایی با نما های زیباست. چه بیرون مسجد و چه درون آن، زیبایی خاصی رو دارن. و محیطی عرفانی، نوازش بخش روح شماست. یکی از این مساجد زیبا، مسجد لطفعلی خان واقع در خیابان سرداران ارومیه می باشد. که نمای بسیار زیبایی را دارد. پس از گشتن محوطه مسجد جامع و اعظم و بازار و مجتمع نارون، باید سوار ماشینتون بشین. پس از خروج از پارکینگ، از میدان ولایت فقیه (مرکز) وارد خیابان امام میشین. خیابان امام، مرکزی ترین و مهم ترین خیابان ارومیه است. خیابان امام رو ادامه میدین تا برسین به خیابان سرداران برای دیدن مسجد لطفعلی خان. پیشنهاد می کنم که ماشین رو توی پارکینگ های خیابان سرداران و یا فلکه گول اوسوتی پارک کنید
مسجد لطفعلی خان
مسجد لطفعلی خان
بعد از بازدید از این مسجد می توانید به دیدن کلیسای ننه مریم واقع در خیابان خیام ارومیه بروید. این دو مکان به هم بسیار نزدیک هستند بهتره که پیاده بگردین. در مورد این کلیسا باید گفت که تا جنگ جهانی اول دو طبقه بوده. طبقه ی اول مال عاشوریان و طبقه ی دوم مال روس ها بوده. ولی کلیسای روس ها توسط عثمانی ها نابود شده است.
کلیسای ننه مریم
خیابان خیام هم یکی از خیابان های سنگفرش ارومیه است که مشتاقان خاص خود را دارد. یکی از پاساژ های خوبی که در این خیابان وجود دارد، پاساژ صدر می باشد و پر است از جنس های ترک. این خیابان مخصوص عابرین پیاده است و ماشین نمی توانید به آن ببرید. بعد از کلیسا می توانید چرخی در این خیابان بزنید و در صورتی که مشتاق باشید، از مرکز خرید صدر خرید هم بکنید. اما بعد از این قسمت، پیاده مسیرمون رو به طرف میدان انقلاب یا همان ایالات ادامه میدیم. در مسیرمون خانه صنایع دستی، حدود 50 متر بالاتر از خیابان خیام هست که میتونین یه نگاهی بهش بندازین.
همون مسیر بین خیام جنوبی تا میدان انقلاب رو اگر ادامه بدین (فاصله این دو حدود 150 متره) میرسین به موزه مردم شناسی ارومیه و ساختمان قدیمی شهرداری. میتونین یه نگاهی هم به این نقاط داشته باشته و بعدش برگردین به هتل تون.
موزه مردم شناسی ارومیه
ساختمان شهرداری ارومیه
محوطه ساختمان شهرداری
محوطه ی ساختمان شهرداری ارومیه – نماد الله اکبر که اذان گو می باشد
میدان انقلاب (ایالت) ارومیه
محوطه ساختمان شهرداری
هر ساله تو نوروز جلوی شهرداری تزیینات جالبی رو در رابطه با سال جدید دارن که من چند نمونه از عکس های نوروز 94 رو میزارم براتون.
تزیینات و خوش آمد گویی سال جدید
برنامه های روز سوم
بازدید از پارک جنگلی، تاناکورا، مرکز خرید پردیس، استادان، موزه ارومیه روز سوم، بیشتر روز خرید خواهد بود تا چیز دیگر.واسه همین من یک توضیح در مورد مراکز خریدی که امروز بهشون سر خواهیم زد میدم و بعد ادامه خواهیم داد به سوی مقاصد دیگر. قبلش این رو بگم که امروز بیشتر حول این نقشه می چرخیم
نقشه روز سوم
ارومیه میتونه مکانی مناسبی برای پوشاک ترک باشه. و پاساژهایی رو داره که خوب میشه گفت لباس ترک به وفور در آنها یافت میشود.
مرکز خریدی که معمولا برای مسافران جذاب است، تاناکورای ارومیه واقع در خیابان ساوالان می باشد. برای رفتن به تاناکورا با توجه به محل اقامت شما، می توانید از آدرس های زیر استفاده نمایید.
راه اول: در صورتیکه ساکن هتل ساحل و یا مهمانسرای جهانگردی و یا هتل آنا هستین، بهترین راه استفاده از بزرگراه والفجر است. این بزرگراه را تا میدان آذربایجان ادامه میدین. در میدان آذربایجان باید به سمت خیابان ساوالان بپیچین. حدود یک کیلومتر بالاتر، تاناکورا را در سمت چپ خودتون خواهید یافت.
راه دوم: در صورتیکه از ساکن هتل آریا هستین و یا نقاط مرکزی شهر و یا پایین شهر، میتونین از بزرگراه کلانتری استفاده کنین. این بزرگراه رو ادامه میدین تا برسین به میدان آذربایجان. در اینجا هم باید به خیابان ساوالان بپیچین و در نهایت یک کیلومتر بالاتر، تاناکورا را در سمت چپ تون خواهید یافت.
تاناکورا دارای سه راسته اصلی می باشد. اینکه چقدر شما صرف خرید خواهید کرد و اینکه چقدر وقت خواهید گذاشت امری است شخصی و بستگی به خودتان دارد. بعد از دیدن تاناکورا، نوبت به پارک جنگلی ارومیه میرسه که تقریبا از همه جای ارومیه قابل دیدنه. این پارک در بالای تپه ای در وسط شهر واقع شده است. مسیر رو از طریق بلوار والفجر و سپس خیابان شیخ تپه (نبوت) ادامه میدیم. از خیابان شیخ تپه، تابلوهای راهنما مسیر رو به راحتی نشون میدن. مسیر رو طی کرده و سربالایی رو ادامه میدیم. در مسیر رفتن به بالا که کلا 5 دقیقه طول میکشه، ارومیه رو میتونین به طور دقیق ببینین. منظره دلنواز از پارک جنگلی واقعا خوشایند است. در نهایت وقتی به بالای کوه رسیدین، میتونین در اواخر هفته از آَش دوغ های محلی استفاده کنید. بستنی سنتی هم اونجا هست. اگر شانس با شما یار باشه، با توجه به اینکه مرکز نمایشگاه های بین المللی ارومیه در این محل واقع شده است، میتونین از نمایشگاه نیز دیدن کنین. یک شهربازی بسیار کوچک نیز برای کودکان فراهم شده است. اما بهترین تجربه ای که شما اینجا میتونین داشته باشین، نوشیدن چایی در آلاچیق های این پارکه که به دلیل خنکی هوا، واقعا دلپذیر می باشد.
ارومیه از نگاه پارک جنگلی ارومیه
پارک جنگلی ارومیه
اما محلی برای خرید خانم ها رو بلافاصله بعد از پارک جنگلی خواهیم داشت. بعد از اینکه بازدید رو از پارک جنگلی تموم کردیم، در همون مسیر برگشت دوباره وارد خیابان شیخ تپه (نبوت) میشیم.
خیابان شیخ تپه ارومیه، محلی است برای خانم ها و به جرات می توان گفت که آقایان راهی در آن ندارند. چون سرتاسر این خیابان، پر است از مغازه هایی که پوشاک زنانه، پارچه، روسری، و کیف و کفش زنانه می فروشند. برای رفتن به این خیابان، می تونین از خیابان کاشانی، و امتداد آن به این خیابان رسید. اینجا باید آقایان تسلیم خانم ها شون بشن و فقط نظاره گر باشند.
به هر حال واسه خرید هنوز عجله نکنید، چون یکی دو جای دیگه هم داریم که امروز سر بزنیم بهشون. پس خیابان شیخ تپه رو میایم پایین به طرف خیابان کاشانی، و از آنجا از طریق زیرگذر وارد خیابان دانشکده (شهید بهشتی) میشیم. حدود 300 متر که پیشروی کردیم، موزه ارومیه رو میتونیم اونجا ببینیم.
در ادامه، باز میرسیم به بحث خرید. خیابان دانشکده رو ادامه میدیم تا برسیم به خیابان استادان و خرید از مراکز خریدی که تو این خیابان وجود دارند. پاساژ پردیس یکی از مراکز خریدی هست که میتونین ازش برای خرید استفاده کنین. برای رفتن به این پاساژ میتونین از دو مسیر برین.
راه اول: خیابان دانشکده، خیابان استادن و درست در وسط این خیابان این مرکز خرید رو میتونین ببینین. راه دوم: خیابان برق، بالاتر از چهارراه مخابرات، خیابان استادان
مرکز خرید پردیس در خیابان استادان
لازم به ذکر است که خود خیابان استادان پر است از مغازه های لوکس و پوشاک برند. و به همین دلیل جز مناطق گرون قیمت ارومیه محسوب میشه. چون اکثر لباس ها و کالا ها برند هستند.
تو این خیابان، دو مرکز خرید دیگر نیز وجود دارند. مرکز خرید عازمی، و مرکز خرید دنیای نور. در خلاصه اگر دنبال لباس لوکس و البته گرون قیمت می گردید، خیابان استادان و مراکز خرید، پردیس، عازمی و دنیای نور، می توانند نیاز شما رو برآورده نمایند.
و در نهایت تور روز سوم ما هم به این صورت پایان یافت.
خوب دوستان در ادامه سفرنامه، چون میدونم که شاید انقدر فرصت موندن تو ارومیه رو نداشته باشین، سعی میکنم که چند جای دیگه رو هم که رفتیم رو هم واسه شما توضیح بدم که در صورتی که علاقه مند بودین، برین. هزینه و موارد دیگه رو اشاره خواهم کرد.
اگر سفرتون به روزهای چهارم و پنجم هم کشید، با ما همراه باشید.
این روز رو به طبیعت مارمیشوی ارومیه و سرو اختصاص بدین.
برای روز 25 اردیبهشت، یه روز ماقبل عید مبعث، برناممون به همراه خانواده، سفر به مارمیشو بود. مارمیشو منطقه ای سرسبز در جوار کوه های مرزی ایران با ترکیه است. و یک منطقه مرزی ولی زیبا تلقی می شود و یک دریاچه زیبا هم دارد که می توان ماهیگیری نیز کرد.
برای رفتن به مارمیشو از مسیر جاده انهر گذشتیم و بعد از حدود یک ساعت و طی مسافت 70 کیلومتر به این منطقه سر سبز و زیبا رسیدیم. در صورتی که برنامه رفتن به این منطقه رو داشته باشین، باید حدود 6 ساعتی رو برای این منطقه در نظر بگیرین. توصیه که برای دوستان و مسافران عزیز دارم اینه که عصر ها سعی کنید که از هفت به بعد دیر نکنید. تا حالا مشکلی پیش نیومده ولی خوب منطقه مرزیه دیگه و احتیاط شرط عقله البته هیچ مشکل امنیتی وجود ندارد چون مرزبانان دلاور همگی اونجان و مواظب همه چی.
دریاچه مارمیشو – عکس شخصی نیست
سرو هم یک بازارچه مرزی با ترکیه هست که علاوه بر گذرگاه مرزی، کم کم بازارچه های تجاری هم توش ساخته شده. اگر بخواین از سرو وارد ترکیه بشین، اولین شهری که میرسین یو کسوکاوا هست. حدود 25 دقیقه با سرو فاصله داره. وان هم حدود 4 ساعت از ارومیه فاصله داره که پیشنهادم اینه که وان رو از مرز رازی خوی برین.
برنامه های روز پنجم
بازدید از باری، سه گنبد، جاده دریا و پل میان گذر، باغ وحش ابتدا از سه گنبد شروع میکنیم. این مقبره در خیابان استاد برزگر ارومیه واقع شده است و مقبره ایی تاریخی محسوب می شود.
سه گنبد
بعدش میریم به طرف باغ وحش ارومیه در جاده ارومیه. راستش من خودم وقتی که وارد این باغ وحش میشم ناراحتی تمام وجودم رو فرا میگیره. چون به نظرم حیوانات زندانی هستن و شرایط خوبی ندارن.
باغ وحش ارومیه
راستش خیلی دلم میخواست که عکس هایی از دریاچه ارومیه رو بزارم. ولی واقعا به عنوان یک ارومیه ایی نتونستم برم دریاچه. یعنی دلم تاب نیاورد تا دریاچه ایی که در حال مرگ هست رو به تصویر بکشم. کارهایی رو دارن انجام میدن که دریاچه جان بگیره و من هم امیدوارم که این اتفاق زود بیوفته. و بتونم عکس های پرآبی این دریاچه رو به تصویر بکشم. منو به خاطر این امر ببخشین عزیزان.
بعدش میتونین برین به منطقه قوشچی ارومیه برای دیدن منطقه باری. دیدن این مکان نیز خالی از لطف نیست. منطقه ی توریستی باری یکی از زیباترین مناطقی هست که در ارومیه وجود دارد. البته زیبایی این منطقه بیشتر به خاطر وجود دریاچه ارومیه می باشد. این منطقه داری یک پارک زیبا، باغ وحش و یک هتل 5 ستاره می باشد. از دیگر مناطق سر سبز ارومیه میشه به منطقه قاسملو اشاره کرد. این منطقه نیز حدود 40 دقیقه با ارومیه فاصله دارد و برای رفتن به آنجا باید از جاده اشنویه برین. منطقه سر سبزیه و قشنگ. کلیسای دیگه ایی نیز در کوه سیر وجود دارد که هم میتونین از این کلیسا دیدن کنین و هم از کوه سیر.
امیدوارم که مطالب این سفرنامه مورد توجه دوستان قرار گرفته باشه و اطلاعاتی رو از ارومیه براشون به ارمغان بیاره