"سفری میان دو خواهر خوانده، از اصفهان تا کوآلالامپور"

4.5
از 86 رای
تقویم ۱۴۰۳ لست‌سکند - جایگاه K - دسکتاپ
سفری میان دو خواهر خوانده! +‌تصاویر
آموزش سفرنامه‌ نویسی
12 بهمن 1398 09:00
40
10.2K

bn5.jpg

پاییز 1397 بود. کمی دورتر ماشین را پارک کرده و هم چون همیشه پیاده به مقصد میرویم. در راه به کوآلالامپور رسیدیم. خیابان کوآلالامپور. خیابانی در قلب شهر گنبدهای فیروزه ای، اصفهان زیبا. خیابانی در مجاورت چهارباغ عباسی، با کمی فاصله از سی و سه پل. بارها و بارها از این خیابان گذر کرده بودیم. این بار از کوآلالامپور تا انتهای چهارباغ هزار رنگ با همنوایی خش خش برگ ها، از خواهر خوانده های اصفهان گفتیم و شنیدیم، از کوآلالامپور، فرایبورگ و لاهور که خیابان هایی به همین نام در شهرمان دارند. کار به جستجو رسید و گوگل به ما گفت که اصفهان با 15 شهر در سراسر جهان خواهر خوانده است. خواهرخواندگی قراردادی است بین سران مملکتی یا سران دو شهر که برای ایجاد همبستگی و اتحاد بیشتر انسانی و فرهنگی بسته می‌شود. از میان تمام خواهران اصفهان، هاوانا در کوبا برایمان جذاب ترین بود و کوآلالامپور سهل الوصول ترینشان. خود را در خیابان اصفهان تصور کردم، در نزدیکی مرکز شهر کوآلالامپور.

تصویر 1: خیابان کوآلالامپور در شهر اصفهان (تصویر از اینترنت)

1.jpg

دی ماه 1397 بود. ماه ها بود که فکر سفر رهایمان نمی کرد. شرایط اقتصادی انتخاب های ما را روز به روز محدودتر می کرد، اما نمی توانست تصمیم ما برای سفری دیگر و یافتن نگاهی تازه را محدود کند. به خوبی می دانستیم که سرمایه گذاری برای سفر، در حقیقت سرمایه گذاری روی خودمان است، زمان می گذرد و این هزینه به تدریج باز می گردد و از سفر تنها خاطرات را با خود برده و ردپایمان را باقی گذاشته ایم. پس کافی است با وجود همه محدودیت ها مقصدی را انتخاب کنیم و سفر کنیم، یک زیستن دوباره. لیست طول و دراز محبوب ترین هایمان را که روزگار بسیارشان را به رویا تبدیل کرده است، بارها برانداز کردیم. از بالای لیست شروع می کنیم. مورد علاقه ترین های صدر نشین را با لبخندی آکنده به اندوه بی درنگ خط می زنیم. مابقی را مورد به مورد بررسی می کنیم، برخی به دلایل خاص خود حذف شده و تعدادی را به امید فرصتی دیگر و سفری دیگر به آینده نزدیک یا دور موکول می کنیم. حال لیست ما کوچک شده بود. جستجو را در ده ها وب سایت مختلف، مطالعه سفرنامه ها، مشورت با افراد سفر کرده و تماشای ویدئوها و عکس های مرتبط دقیق تر کردیم. در آخر همان سهل الوصول ترین خواهر اصفهان را از بین گزینه های نهایی انتخاب کردیم، کوآلالامپور.

تصویر 2: خیابان اصفهان در شهر کوآلالامپور (تصویر ار اینترنت)

1200px-Isfahankualalumpur.jpg

29 بهمن 1397 سفر ما به مالزی آغاز شد. این سفرنامه حاصل سفری است 8 روزه به کوآلالامپور، پوتراجایا و ملاکا و هم چنین مطالعه دقیق و جامع پیش از سفر با تلاش برای بازتاب خوانده ها، دیده ها و تجربیات ما و با هدف همراه ساختن شما به عنوان همسفران خوبمان در لست سکند. امید است در این سفر تا پایان مرا همراهی کرده و سعادتی است برای من که در انتها نکته ای هر چند کوچک از این سفرنامه با خود به همراه ببرید.

شاید در آغاز سفر حرفی برای گفتن نداشتم، اما در پایان، سفر از من یک نویسنده ساخت. نویسنده یک سفرنامه.

به سفرنامه من خوش آمدید:

"سفری میان دو خواهر خوانده، از اصفهان تا کوآلالامپور"

*** یک نکته: تصاویر سفرنامه با توجه به محدودیت تعداد تصاویر از بین ده ها تصویر گرفته شده از هر بخش سفر و با هدف معرفی آن موقعیت انتخاب شده است. در موقعیت هایی که تصاویر عمدتا شخصی بوده یا تصویر مناسبی در دسترس نبوده است، تصاویر از اینترنت آورده شده است.

تور 7 روز و 8 شب کوآلالامپور را با جستجو در سایت "لست سکند" از آژانس زیما سفر پارس در تهران برای تاریخ 29 بهمن تا 7 اسفند ماه 1397خریداری کردیم. ساعت 3:30 بعدازظهر از اصفهان با ماشین شخصی به سمت فرودگاه حرکت کردیم. ماشین را در پارکینگ سرپوشیده فرودگاه امام برای استراحت یک هفته ای پارک کرده، و پس از ورود به سالن عوارض خروج از کشور را بدون معطلی توسط دستگاه های خودپرداز پرداخت کرده، و در صف کارت پرواز قرار گرفتیم. هواپیمای ماهان بدون تاخیر در ساعت 10:30 شب به پرواز در آمد. در طول پرواز با شام و صبحانه پذیرایی شدیم، و پتو، بالش و چشم بند برای خواب در اختیارمان قرار گرفت (من بر خلاف همسرم در تمام طول پرواز از تهران تا کوآلالامپور در خواب بودم!).

تصویر 3: پذیرایی شام در هواپیمایی ماهان از تهران تا کوآلالامپور

 

 پس از 8 ساعت هواپیما در ساعت 10:20 به وقت محلی به زمین نشست. فرودگاه بزرگ و مجهز بود. به اینترت پر سرعت فرودگاه وصل شده و از آن برای تماس استفاده کردیم. در چنین مکان هایی کافیست به تابلوهای راهنما توجه کنید، به قدری گویا طراحی و نصب می شوند، که جای سوالی را باقی نمی گذارند. با مترو به سالن تحویل بار رفته و پس از گرفتن چمدان ها از سالن خارج شدیم.

تصویر 4: فرودگاه بین المللی کوآلالامپور (عکس از اینترنت)

 

 در بیرون راهنمایان ایرانی تور از آژانس پالم بیچ به همراه همکاران افغانی فارسی زبانشان از سازمان گردشگری مالزی منتظر مسافران بودند. پس از جمع شدن همه مسافران، از آسانسورها پایین رفته و حدود ساعت 12 سوار اتوبوس برای رفتن به شهر شدیم. در مسیر اطلاعات کلی در ارتباط با مالزی را شنیدیم و کاغذی که اطلاعات و هزینه تورهای آژانس در آن نوشته شده بود، بین مسافران پخش شد. علی رغم تلاش های بسیار و اصرار از راهنما و انکار از ما هیچ یک از تورها را خریداری نکردیم. در راه به هر خانواده یک سیم کارت داده شد و جلوی یک فروشگاه برای تبدیل دلار به رینگت، برای پرداخت مالیات و دیپازیت هتل (بیعانه برای جبران خسارت احتمالی به هتل) و نیز خرید شارژ برای سیم کارت توقف کردیم. 10 رینگت شارژ خریداری کردیم.

*** توجه: برای تعویض سیم کارت بهتر است، سوزن گوشی به همراه داشته باشید.

*** توجه: سیم کارت ها 5 رینگت شارژ اولیه دارند، بسته به نیاز خود آن را مجددا شارژ کنید. اما برای گرفتن تاکسی اینترنتی Grab، جستجو در اینترنت، مسیر یابی توسط گوگل مپ بهتر است سیم کارت خود را شارژ کنید.

*** توجه: قبل از سفر بهتر است نرم افزار Grab که برای گرفتن تاکسی به صورت اینترنتی با هزینه کمتر از تاکسی های شهری و برای کشور مالزی اختصاصی شده است، را بر روی تلفن همراه خود نصب کنید. فعال سازی آن را در مالزی با سیم کارتی که به شما داده می شود، به راحتی کامل کنید. از Uber که یک اپلیکیشن بین الملی برای حمل ونقل می باشد، نیز می توان استفاده کرد، اما در مالزی Grab خدمات رسانی بسیار سریع تر و مناسب تری دارد.

تصویر 5: نرم افزار Grab برای گرفتن تاکسی به صورت اینترنتی در مالزی (عکس از اینترنت)

 

*** برای جستجو، مسیریابی و یافتن اطلاعات در مورد هر مقصدی طی سفر Google Map را بر روی تلفن همراه خود نصب کرد و از آن به عنوان راهنمایی معتبر استفاده کنید.

مسافران یک به یک در هتل ها پیاده شده، و ما به همراه چند خانواده دیگر در ساعت حدود 2 بعدازظهر به هتل پسفیک اکسپرس رسیدیم. لابی هتل کوچک و پر از مسافر بود. یک گروه مسافر چینی تازه به هتل رسیده بودند. با این حال با معطلی نه چندان زیاد اتاقی در طبقه 8 در اختیار ما قرار گرفت. 70 دلار (10 دلار به ازای هر شب اقامت) به عنوان مالیات پرداخت کردیم. هتل پسفیک اکسپرس از نظر امکانات متوسط روبه بالا و برای ما که تنها چند ساعت محدود را برای استراحت و خواب در هتل بودیم قابل قبول بود. از نظر موقعیت مکانی هتل بسیار خوش مسیر بود و دسترسی خوبی داشت. تعداد زیادی از مکان های دیدنی شهر تنها با چند دقیقه پیاده روی از هتل قابل دسترسی بودند. کارکنان هتل به زبان انگلیسی مسلط بوده و در راهنمای مسافران دریغ نمی کردند. صبحانه در کافه هتل سرو شده و از نظر تنوع معمولی بود. یک استخر روباز در طبقه بالای هتل قرار داشت که منظره ی خوبی از شهر را به نمایش می گذاشت. از نظر تمیزی و سرویس دهی روزانه منظم و خوب بود. در هر طبقه آب گرم و سرد برای نوشیدن موجود بود. نقطه قوت هتل پسفیک اکسپرس مکان آن و دسترسی سریع به خطوط مترو بود. در مجموع از انتخاب این هتل با این هزینه و با توجه به نیاز خود رضایت کامل داشتیم.

تصویر 6: نمای بیرونی هتل پسفیک اکسپرس (عکس از اینترنت)

 

تصویر 7: استخر هتل پسفیک اکسپرس در طبقه بالای آن

 

تصویر 8: کافه و محل سرو صبحانه در هتل پسفیک اکسپرس

 

پس از گذاشتن چمدان ها با پوشیدن راحت ترین کفش و خنک ترین لباس بدون از دست دادن وقت به تماشای کوآلالامپور رفتیم. شما هم با ما به تماشا بنشینید.

به کوآلالامپور خوش آمدید:

"آسمانی پوشیده شده با مناره ها، گنبدها و آسمان خراش ها.

خیابان هایی رنگارنگ پر از غذا، موسیقی و درختان استوایی.

این جا کوآلالامپور است."

تصویر 9: به کوآلالامپور خوش آمدید!

 

 

^ کوآلالامپور: همگرایی فرهنگ ها، سنت ها و مدرنیته

کوآلالامپور، پایتخت شرجی مالزی شهری ست برای تمام سلایق. بناهای تاریخی، آسمان خراش ها، پارک های سرسبز، مراکز خرید بزرگ، بازارهای خیابانی شلوغ و زندگی شبانه پرجنب و جوش همه را یک جا در کوآلالامپور می توان یافت. ترکیب جذاب مساجد تزیین شده رنگارنگ با معابد مالایی، چینی و هندی پر زرق و برق و سرشار از بوی عود به خوبی تلفیق فرهنگ های باستانی با دنیای مدرنی که تصویر آن در دو قلوهای آسمانی پتروناس منعکس شده است، را نشان می دهد.

کوآلالامپور در ایالت Selangor در مالزی غربی در محل تلاقی دو رودخانه Klang و Gombak واقع شده است . از همین رو کوآلالامپور به معنی "تلاقی گل آلود" است.

کوآلالامپور در شمال ملاکا، شرق جزیره بزرگ سوماترا در اندونزی، و در مسیر جزیره پنانگ مالزی قرار گرفته است و تنها حدود 5 ساعت با اتوبوس از سنگاپور فاصله داشته، و از طریق راهن با Hat Yai در جنوب تایلند نیز در ارتباط است.

کوآلالامپور در تمام طول سال بسیار گرم و مرطوب و دما نسبتا پایدار (بین 28 تا 32 درجه سانتی گراد) است. ماه های مارچ، اپریل و می گرم ترین، ماه های تابستان خشک ترین و اکتبر و نوامبر پر بارش ترین ماه هاست.

یکی از مهم ترین نکات در هر سفر راه های حمل و نقل قابل دسترسی در آن مقصد است. گزینه های زیادی برای حمل و نقل در کوآلالامپور در اختیار ما قرار داشت:

_قدم زدن در کوآلالامپور: سالم ترین، ارزان ترین و در عین حال دیدنی ترین راه برای تماشا قدم زدن در شهر است. برای ما این راه لذت بخش ترین بود و تا جایی که مسیرها اجازه می داد، قدم زدیم و به مقصد رسیدیم. علی رغم هوای گرم و شرجی، با پیاده روی تمام زوایا و گوشه کنارهای پنهان شهری را جستجو کردیم. قدم زدیم، بر روی نیمکت ها نشستیم و دوباره به راه افتادیم. بخش هایی از شهر را کشف کردیم که در عکس ها، فیلم ها، سفرنامه ها و اینترنت دیده نمی شود، و این بخش چیزی نیست جز مردم. تماشای ساکنان شهر، فرهنگشان در مکان های عمومی برخوردشان با یکدیگر و توریست ها، از نکات جذاب هر سفر برای ماست. درک تفاوت انسان ها در عین شباهت هایشان.

_قطارها: یکی از بهترین راه های حمل و نقل در مالزی استفاده از مترو است. مترو سریع، ارزان و خنک است. KL Sentral بزرگترین ایستگاه قطار در جنوب شرق آسیا است که سه سیستم ریلی را در شهر به هم وصل می کند. Rapid KL LRT و KTM Komutor به 100 ایستگاه سرویس دهی می کنند و KL Monorail بیش از 11 ایستگاه را در اطراف مرکز شهر به هم وصل می کند. KLIA Ekspres دو پایانه فرودگاه را به مرکز شهر ارتباط می دهد.

نقشه رنگارنگ قطارهای کوآلالامپور در نگاه اول پیچیده به نظر می رسد، اما تنها کافیست مبدا و مقصد را مشخص کرده و به راحتی از ترافیک شهر در امان بمانید. برای خرید بلیط در هر ایستگاه به دستگاه های اتومایتک خرید بلیط مراجعه کرده، مبدا و مقصد را در نقشه مشخص کرده، هزینه برای شما نمایش داده شده و کافیست با قرار دادن پول نقد در دستگاه خرید خود را تکمیل کنید. بهترین راه برای جستجوی مسیرهای مترو استفاده از گوگل و گوگل مپ است. با یک جستجوی ساده مسیرها برای شما نمایش داده می شود. در مالزی بیشتر افراد به زبان انگلیسی آشنا هستند، با پرسیدن سوال می توانید ایستگاه ها و خطوط را پیدا کنید و در هزینه های سفر خود صرفه جویی کنید.

تصویر 10: نقشه مترو شهری کوآلالامپور و ایستگاه های آن

 

تاکسی: آخرین گزینه تاکسی است، هم به دلیل هزینه و هم ترافیک. تاکسی های سفید و قرمز ارزان ترین هستند و تاکسی های آبی گران ترین. اگر تمایل به استفاده از تاکسی دارید، بهترین پیشنهاد تاکسی های اینترنتی Grab است.

---------------------------------------------------------------------------------

 

روز اول:

+ سنترال مارکت (Central Market): مرکز هنر و سوغات کوآلالامپور

پس از کمی استراحت در هتل بدون از دست دادن زمان به جستجو در شهر پرداختیم. بازدید از دیدنی های کوآلالامپور را از نزدیک ترینشان یعنی Central Market آغاز کردیم. Central Market در یک فاصله کوتاه از محله چینی ها که از آن به Pasar Seni نیز نام برده می شود، درست در چند قدمی هتل پسفیک اکسپرس قرار دارد. سنترال مارکت در ابتدا یک بازار ساده بود، اما اکنون مکانی برای تمرکز جامعه هنری کوآلالامپور است. صنایع دستی، کالاهای هنری، نقاشی در سبک ها و با ابزارهای متفاوت، چاپ باتیک، صنایع دستی چینی، سوغات کوآلا، مجسمه، کارهای دستی چوبی و منبت را در این ساختمان قدیمی که به نوعی یک گالری بزرگ هنریست، می توان پیدا کرد. مغازه ها در سنترال مارکت بر اساس گروه های نژادی و فرهنگی تقسیم شده اند. گالری های هنری مختلفی را در این بازار دیدیم که هنرمندان در حال کشیدن نقاشی ها و پرتره های زیبایی بودند. از انجا که علاقه زیادی به دیدن گالری های هنری داریم، چندین بار به سنترال مارکت آمده و زمان زیادی را برای بازدید از گالری ها و صحبت کردن با هنرمندان اونها اختصاص دادیم. سنترال مارکت برای خرید سوغات و صنایع دستی انتخاب مناسبی است.

تصویر 11: سنترال مارکت  یا Pasar Seni

 

تصویر 12: نمایی از پیاده رو و غرفه های اطراف سنترال مارکت

 

تصویر 13: نمونه ای از گالری های هنری در سنترال مارکت

 

+ مسجد جامک کوآلالامپور (Masjid Jamek): مسجدی با گنبدهای مغولی

از سنترال مارکت پیاده به سمت مسجد جامک یا جامع به راه افتادیم. مسجد جامک که در میان محلیان به مسجد جمعه نیز شناخته می شود، قدیمی ترین مسجد در کوآلالامپور است. این مسجد در محل تولد کوآلالامپور، کنار رودخانه Klang با ترکیبی از معماری باستانی اسلامی و مغولی در اوایل دهه 1900 توسط معمار انگلیسی ساخته شد. پس از افتتاح مسجد نگارا، این مسجد به جای مسجد جامک به عنوان مسجد ملی شناحته شد. در نمای بیرونی مسجد سه گنبد اصلی به سبک معماری مغولی که یکی از آنها بلندتر از مابقی است، ابتدا به چشم می خورد. دو مناره راه راه قرمز و سفید در کنار گنبدها خوش نشسته اند. برج های باریک و بلند، سقف های متحرکی که برای نماز در فضای باز هستند، و یک مرکز اسلامی برای آشنایی با دین اسلام از دیگر بخش های قابل توجه مسجد به شمار می آیند.

تصویر 14: منظره ای از مسجد جامک در نزدیکی میدان استقلال

 

تصویر 15: نمای بیرونی مسجد جامک در شب

 

--- نکاتی که در بازدید از مسجد جامک باید به آنها توجه کرد:

  • ساعات بازدید از این مسجد شنبه تا پنجشنبه 8:30 تا 12:30 و نیز 14:30 تا 16:30 است. مسجد نیم ساعت قبل و بعد از هر نماز بسته است.
  • بازدید از مسجد رایگان است.
  • پوشیدن لباس کامل برای زنان و مردان اجباری است.
  • کفش های خود را قبل از ورود به سالن اصلی نمازخانه در بیاورید.

>>> راه های دسترسی به مسجد جامک:

مسجد جامک به راحتی با چند دقیقه پیاده روی از Chinatown و Petaling و نیز سنترال مارکت قابل دسترسی است. در هر کجای کوآلالامپور که هستید کافیست خودتان را از طریق LRT به ایستگاه مسجد جامک برسانید، مسجد جامک درست در خارج از ایستگاه است.

 

+ رودخانه زندگی کوآلالامپور (The Rive of Life): زندگی زیباست!

از مسجد جامک در حال حرکت به سمت میدان مرداکا بودیم که ابرهای بزرگی از غبار مایع توجه ما را به خود جلب کرد این جا رودخانه زندگیست. آبراهی قدیمی که زادگاه کوآلالامپور است و امروزه برای احیای نقطه همگرایی دو رودخانه Gombak و Klang در مرکز شهر با ارزش اقتصادی و تجاری با هدف تمیز کردن، زیباسازی و توسعه شهری بازسازی شده است. نمایش های شبانه، مسیرهای طولانی دوچرخه سواری و پیاده روی، درختان بلند زیبا و پل چوبی محوطه اطراف رودخانه را زیبا کرده اند. UK Independent در سال 2019 رودخانه زندگی را جزو 10 آبراه برتر دنیا رده بندی کرده است. نمایش های شبانه با رقص نور و غبار که چشمه سمفونیک نامیده می شود در ساعات مختلف قطعات موسیقی را پخش می کند. تقریبا هر روز و در ساعات مختلفی از کنار این رودخانه عبور می کردیم. آهنگ Rolling in the Deep  از Adele در ساعت 10:15 شب زیباترین نمایش رودخانه زندگی بود.

تصویر 16: رودخانه زندگی در نزدیکی مسجد جامک

 

تصویر 17: نمایی از ساختمان سلطان عبدالصمد در اطراف رودخانه زندگی

 

 

+ میدان استقلال (Merdeka Dataran): نماد استقلال مالزی

پس از خوردن ناهار دیر هنگام، تنها چند دقیقه بعد در میدان استقلال قرار داشتیم. اولین بار پرچم ملی مالزی در میدان Merdeka یا استقلال به پرواز در آمده و استقلال این کشور از انگلستان را نشان داده است. میدان استقلال زمانی محل بازی کریکت باشگاه سلطنتی سلانگور بوده و امروزه میزبان جشن سالانه استقلال کشور، کنسرت ها و سایر رویدادهای مهم است.

تصویر 18: میدان مرداکا یا استقلال

 

 

+ ساختمان سلطان عبدالصمد (The Sultan Abdul Samad Building): ساختمان قرمز و سفید خون و بانداژ

از دور گنبد پیازی شکل پوشیده شده از مس ساختمان سلطان عبدالصمد را دیده بودیم و الان درست روبروی آن قرار داشتیم. از میدان به آن سمت خیابان رفتیم. ساختمانی کاملا آجری که از قدیمی ترین ساختمان های شهر است. در سال 1997 در زمان سلطان سلانگور توسط همان معمار انگلیسی مسجد جامک طراحی شده است. این ساختمان در دوران استعمار توسط انگلیسی ها و پس از آن به عنوان دادگاه های برتر فدرال مالزی قبل از انتقال به پوتراجا، کاربری داشته است. ساختمان دارای 2 طبقه است. ستون های قوسی با نوارهای سفید گچی در میان آجرهای قرمز، طراحی ساختمان را به شکل "خون و بانداژ" شبیه کرده است. یک برج ساعت 41/2 متری که به نوعی تکرار بیگ بن اما به سبک هندیست، هر نیم ساعت یک بار زنگ می خورد. یک پرچم 95 متری که یکی از بلندترین پرچم های جهان است، درست روبروی ساختمان قرار دارد.

با کمک LRT در ایستگاه LRT Pasar Seni و یا LRT Masjid Jamek پیاده شده و با حدود 10 دقیقه پیاده روی خود را به ساختمان برسانید.

تصویر 19: ساختمان سلطان عبدالصمد در میدان استقلال (عکس از نت)

5cb57785-c4ca-40a2-bcfc-260796b064a5.jpg

تصویر 20: نمای روبروی ساختمان سلطان عبدالصمد

 

 

+ موزه ملی نساجی: تماشای تکامل صنعت نساجی در مالزی

در نزدیکی ساختمان سلطان عبدالصمد موزه ملی نساجی در یک مجموعه با چهار گالری در دو طبقه قرار دارد که تاریخ، اهمیت و فن آوری های تولید پارچه در مالزی را به نمایش می گذارد. منسوجات برجسته مالزی، ابزارها و تکنیک های مورد استفاده برای تولید و چاپ و رنگ آمیزی آنها و هم چنین پارچه های طلا دوزی شده و ابریشمی و یک بخش شامل جواهرات و لوازم مرتبط با ساخت آنها را در این موزه می توان از نزدیک دید.

تصویر 21: موزه ملی نساجی

 

 

--- نکاتی که در بازدید از موزه ملی نساجی باید به آنها توجه کنید:

  • این موزه همه روزه از ساعت 9 صبح تا 6 بعدازظهر برای بازدید عموم باز است.
  • بازدید از این موزه رایگان است.
  • این موزه در فاصله 15 دقیقه تا مسجد جامک قرار دارد و به راحتی قابل دسترسی است.
  • مدت زمان بازدید از این موزه به سطح علاقه مندی مخاطب بستگی دارد.

 

+ هند کوچک (Little India): تجربه رنگ و روح هند در مالزی

بی هیچ عجله ای با قدم زدن در خیابان ها و کوچه ها شهر را تماشا می کردیم تا به هند رسیدیم. اجتماع هندی ها در قالب هند کوچک این امکان را برای گردشگران فراهم می سازد تا بتوانند بخش کوچکی از هند را در مالزی تجربه کنند. هندی ها، سریلانکایی ها و بنگلادشی ها ساکنان این محله هستند. منطقه Brickfields در نزدیکی Bangsar نام رسمی هند کوچک در کوآلالامپور است. مملو از منظره ها، بوها، صداها و عناصر هندیست. فروشگاه هایی که ادویه های معطر می فروشند، لباس های سنتی هندی، ساری های رنگارنگ، جواهرات و النگوهای هندی، خال کوبی های حنا به همراه رستوران های هندی که انواع غذاها، نان ها، شیرینی و آب نبات های سنتی را می توان در آنها تجربه کرد، همه با هم تجربه کوچکیست از رنگ و روح هند در مرکز کوآلالامپور. معبد، کلیسا و مسجد هر سه را می توان در هند کوچک با هم تماشا کرد. گل های دسته شده تزیینی و طاق هایی زیبای رنگارنگ در امتداد خیابان کشیده شده اند. این بخش از شهر، شلوغ تر و با سطح بهداشت پایین تری بود، با این حال در روزهای بعدی دو بار دیگر نیز به این محله سر زدیم و با دقت بیشتری در آن گشتیم. به راحتی می توانید از طریق مونوریل یا LRT به ایستگاه KL Sentral رفته و با قدم زدن هند کوچک را کشف کنید.

تصویر 22: طاق های رنگارنگ در محله هند کوچک در قلب کوآلالامپور

 

 

+ برج های دوقلوی پتروناس (Petronas Twin Towers): دوقلوهایی در آسمان

هوا تاریک شده بود و تماشای شهر در شب بدون خورشید سوزان و پس از خوردن شام لذت بخش تر بود. کم کم به آن روی دیگر کوالالامپور با ساختمان های بلند و مدرن، هتل های بزرگ و شیک نزدیک شدیم. از دور دوقلوهای آسمان کوآلا می درخشیدند. به برج ها رسیدیم. برج های دوقلوی پتروناس زمانی بلندترین ساختمان های جهان بودند (اکنون برج خلیفه در دبی بلندترین ساختمان جهان است) و حال بلندترین سازه های دو قلوی جهان هستند. دو قلوها نمادی از فرهنگ و پیشرفت مالزی در عرصه جهانی هستند، در واقع همانند ظهور شهاب سنگ در شهری که روزی تنها معدن قلع بوده و امروز به یک کلان شهر در قرن 21 بدل شده است، می مانند.

طراحی صفحه کف هر برج بر اساس اشکال هندسی ساده اسلامی دو مربع در هم تنیده است و شکلی از ستاره های هشت گوش را ایجاد می کنند. از نظر معماری، این اشکال اصول مهم اسلامی وحدت را توصیف می کنند. بیانگر وحدت، هماهنگی، ثبات و عقلانیت هستند. تاثیرات اسلامی در 5 ردیف هر برج نماینگر 5 ستون دین اسلام است و دکل 63 متری که آنها را تاج گذاری کرده است، یادآور مناره های یک مسجد و ستاره اسلام است.

تصویر 23: برج های دوقلوی پتروناس در آسمان کوآلالامپور

 

نقوش داخلی برج بازتابی از صنایع دستی و محلی مالزی و ترکیب فولاد ضد زنگ و شیشه در بیرون بازتاب پیشرفت این کشور است. برج دارای 29 آسانسور پر سرعت نفربر و 6 آسانسور برای حمل بار است. برج یک کاملا در اختیار شرکت نفتی Petronas و شرکت های همکار و وابسته به آن است و برج دو بیشتر شرکت های چند ملیتی هستند. سالن کنسرت، گالری هنری پتروناس، مرکز علمی Petrosains که مربوط به معرفی صنعت نفت از پیدایش نفت در عصر دایناسورها تا به امروز است، مرکز همایش های کوآلالامپور و مرکز تجاری بزرگ Suria KLCC و پارک KLCC همگی از دیدنی هایی با محوریت برج ها هستند. معمار آرژانتینی ، سزار پلی، این ساختمان را به عنوان سمبل كولاآلامپور قرن بیست و یکم طراحی كرد. ساخت و ساز از سال 1992 آغاز و در اواخر 1997 به پایان رسید. طبق مطالعه قبلی تصمیمی برای بازدید از داخل برج نداشتیم و بر روی برج KL برنامه ریزی کرده بودیم. صف طولانی انتظار برای گرفتن بلیط و بالا رفتن، زمان محدود بازدید از جمله دلایل صرف نظر کردن از پتروناس بود. و در عین حال منظره ی شهر از برج KL یا منارا و Sky box شیشه ای آن بسیار جذاب تر بود. تماشای برج ها از پایین و پارک اطراف آن خود به تنهایی کافی و لذت بخش بود.

اگر قصد بازدید از پتروناس را دارید، پس از گرفتن بلیط از طریق آسانسورها بالا رفته و به صورت گروه های چند نفره بازدید برج در دو بخش صورت می گیرد:

*1- تماشای شهر از یک پل آسمانی (Skybridge): هر دو برج در طبقه 41 و 42 توسط بلندترین پل جهان که 175 متر بالاتر از سطح زمین است و 58 متر طول دارد، به هم پیوسته شده اند. در این بخش می توان از بالا به تماشای شهر پرداخت.

*2- صفحه مشاهده (Observation deck): در طبقه 86 یک صفحه مشاهده برای بازدیدکنندگان وجود دارد. در این صفحه از ارتفاع 370 متری منظره ای متفاوتی از شهر قابل رویت است.

محوطه اطراف برج ساعت 12 شب بسته شد و ما پیاده به هتل برگشتیم تا پس از یک روز و نیم طولانی و در حال حرکت استراحت کنیم (مسیر برگشت در آن ساعت بسیار خلوت بود و شاید از نظر امنیتی پیاده طی کردن آن درست نبود، اما ما موردی را نه در آن شب و نه شب های دیگر بعد از ساعت 12 شب مشاهده نکردیم. اما رعایت احتیاط همیشه واجب است)

--- نکاتی که در بازدید از برج های دوقلوی پتروناس باید به آنها توجه کرد:

  • شما می توانید بلیط بازدید از برج را در CONCOURSE LEVEL برج خریداری کرده.فروش بلیط از ساعت 8:30 صبح آغاز می شود. تعدا بلیط های هر روز محدود است.
  • هزینه بازدید از برج 80 رینگت برای بزرگسالان (13-60 سال)، 33 رینگت برای کودکان (3-12 سال) و برای کودکان زیر 2 سال رایگان است.
  • مدت زمان بازدید از برج بین 45 دقیقه تا 1 ساعت است.
  • ساعات بازدید از برج پنجشنبه تا یکشنبه از ساعت 9 صبح تا 9 شب است و جمعه ها از 1 تا 2:30 ظهر برای اقامه نماز تعطیل است.
  • برج در روز دوشنبه تعطیل است.
  • خوردن، آشامیدن، جویدن آدامس و سیگار کشیدن در حین بازدید از برج ممنوع است.
  • استفاده از سه پایه و منوپاد عکاسی نیز ممنوع است.
  • سوغات فروشی که در محل فروش بلیط برج ها قرار داشت، نمادهای خلاقانه و با کیفیتی به عنوان یادگاری برای فروش داشت که مشابه آنها را در کمتر جایی مشاهده کردیم.

>>> راه های دسترسی به برج های دوقلوی پتروناس:

با کمک LRT و پیاده شدن در ایستگاه KLCC می توانید به تماشای برج های دوقلو بروید. برای مثال اگر در ایستگاه KL Sentral هستید، در Rapid KL LRT Platform در جهت Gombak سوار  Kelana Jaya Line LRTشده با پرداخت 2/4 رینگت در 10 دقیقه پس از گذشتن از 4 ایستگاه (KL Sentral – Pasar Seni – Masjid Jamek – Dang Wangi – Kampung Baru – KLCC) در ایستگاه KLCC پیاده شوید (بنابراین اگر نزدیک مسجد جامک یا پاسار سنی نیز هستید، می توانید دقیقا از این مسیر استفاده کنید، البته با پرداهت هزینه کمتر). ایستگاه KLCC درست در طبقه پایین برج های پتروناس و Suria KLCC قرار دارد. مسیر دسترسی به آکواریوم Aquaria، پارک KLCC و مرکز همایش ها نیز دقیقا مشابه است. این قطار بین 3 تا 15 دقیقه یک بار می آید و از 6 صبح تا 12 شب باز است (روزهای یکشنبه و تعطیلات رسمی نیم ساعت زودتر بسته می شود).

از هتل پسفیک اکسپرس، سنترال مارکت و محله چینی ها تا برج های پتروناس تنها 35 دقیقه پیاده فاصله است.

------------------------------------------------------------

 

روز دوم

+ گالری شهر کوآلالامپور (KUALA LUMPUR CITY GALLERY): روایت خلاقانه گذشته، حال و آینده کوآلالامپور

امروز برنامه گشت نیم روزی شهر با تور را داشتیم. پس از خوردن صبحانه هتل، به همراه لیدر و گروهی از مسافران گشت نیم روزی را آغاز کردیم. پس از انتظار در جلوی هتل برای سایر مسافران و تبلیغ تورها در مسیر به میدان مرداکا که دیروز به آنجا رفته بودیم، رسیدیم. در مسیر اقای نسیم همکار افغانی لیدر به خوبی در مورد کشور مالزی و شهر کوآلالامپور توضیح دادند که اطلاعات شنیدنی بود. پس از بازدید مجدد از میدان به گالری شهر کوآلالامپور رفتیم. گالری شهر کوآلالامپور روایت گر داستان کوآلالامپور از گذشته تا به امروز و نیز در آینده است. این گالری با تابلوها، عکس ها، مینیاتورها، مدل های سه بعدی چوبی دست ساز و نیز نمایش فیلم، نمای 360 درجه ای از شهر را به نمایش گذاشته است. 9 نمایشگاه نوآورانه، بازتاب کوآلالامپور جدید و قدیم است که به دهه 1850 باز می گردد و در واقع یک تور چند دقیقه ای از کل شهر را ارایه می کند. این گالری در یک ساختمان قدیمی 114 ساله که به دوران استعمار انگلیسی ها باز می گردد، مرکز راهنمای اطلاعات گردشگری شهر نیز محسوب شده و به صورت رایگان نقشه هایی از کوآلالامپور را در اختیار گردشگران قرار می دهد. تماشای کلیپ خوش ساختی از تاریخچه شهر در یک اتاق با مدل های سه بعدی ساخته شده توسط دانشجویان معماری، نمایشگاه های فصلی و سوغات فروشی، نماد I LOVE KL، تصاویری برای گرفتن سلفی و یک کافه از بخش های گالری هستند.

تصویر 24: محل نمایش کلیپ معرفی شهر کوآلالامپور و ماکت بزرگ ساخته شده از شهر

 

تصویر 25 و 26 و 27: بخش هایی از گالری شهر کوالالامپور

 

 

--- نکاتی که در بازدید از گالری شهر کوآلالامپور باید به آنها توجه کرد:

  • ساعات کار گالری 9 صبح تا 6:30 بعد ازظهر است.
  • هزینه بازدید از گالری طبق گفته سایت رسمی گالری 10 رینگت است که شما می توانید با خرید از فروشگاه سوغات این 10 رینگت را باز خرید کنید. (ما با تور گشت شهری به این گالری رفته و متاسفانه راهنما توضیحی در این مورد به ما نداد!)
  • گالری اینترنت رایگان دارد.

>>> راه های دسترسی به گالری شهری کوآلالامپور:

این گالری درست در کنار میدان استقلال (Merdeka) و در چند دقیقه ای مسجد جامع قرار دارد. تنها چند دقیقه از سنترال مارکت تا این گالری فاصله است.

اگر با LRT به این مکان می آیید، کافیست در ایستگاه مسجد جامع پیاده شوید (Masjid Jamek LRT station) و اگر از اتوبوس استفاده می کنید، کافیست از اتوبوس GO KL خط قرمز رنگ در میدان استقلال (Dataran Merdeka) پیاده شوید.

 

 + معبد تیان هو( Thean Hou): معبدی آرام و خوش رنگ

کوآلالامپور یک معدن غنی از فرهنگ های متفاوت است، به همین دلیل مکان های مذهبی متفاوتی برای بازدید دارد. از معابد هندوها و مساجد گرفته تا معابد بودایی و مالایی. حتی اگر شما چندان از دیدن چنین مکان هایی لذت نمی برید، یک معبد خاص و زیبا وجود دارد که پیشنهاد می کنم در سفر به مالزی آن را از دست ندهید و آن را در لیست مکان های بازدیدی خود قرار دهید: معبد Thean Hou یک معبد شش طبقه، رنگارنگ با معماری زیبا در جنوب شرقی شهر و در امتداد خیابان Klang Lama بر روی تپه ی رابینسون، که منظره ای زیبا از شهر را برای بازدیدکنندگان به ارمغان می آورد.

این معبد یکی از بزرگترین و قدیمی ترین معابد مالزی و جنوب شرقی آسیا است که تا سال 1987 تکمیل نشده بود، اما در سال 1989 به طور رسمی درهای خود را به روی بازدیدکنندگان و عبادت کنندگان گشود. این معبد یک بتکده ی مدرن بودایی است که گاها به معبد "الهه بهشت" هم شناخته می شود.

معبد بسیار بزرگتر و زیباتر از آنچه در تصاویر و سفرنامه ها دیده و تصور می کردم، بود. با هم گشتی در این معبد بزنیم.

از اتوبوس های تور پیاده شدیم. دروازه ورودی را دیدیم که با سبک چینی همگام بود و یک فضای بزرگ بین دروازه تا معبد اصلی وجود داشت. در قسمت بیرونی یک مجسمه بزرگ از الهه در مقابل معبد، به همراه مجموعه ای از مجسمه های بزرگ دیگر که نمایانگر دوازده حیوان اخترشناسی چینی است قرار دارند، که برجسته ترین آنها اژدها بود. شما می توانید حیوان ماه تولد خود را پیدا کنید. در خارج از معبد در ورودی، یک مجسمه بزرگتر وجود دارد، که در میان صخره ها و آب قرار گرفته است.

تصویر 28: نمای کلی معبد تیان هو (عکس از اینترنت)

 

ورودی جلوی آن دارای دروازه ای چند قوسی با ستون های قرمز است تا نمادی از سعادت و خوشبختی باشد. ستون هایی با الهام از اژدها در جای جای معبد به چشم می خورد.

از بیرون به سقف معبد نگاه کردیم. این معبد دارای چند لایه سقف است که با کاشی هایی بامبو شکل ساخته شده است. استفاده از رنگ های متعدد برای ایجاد یک فضای پرجنب و جوش و در عین حال صلح آمیز موفق بوده است.

از پله ها بالا رفتیم. فانوس های قرمز و زرد برای استقبال ورود ما به معبد، حیاط را آذین بندی کرده اند. معبد اصلی در طبقه 3 واقع شده است. بوی عود، روشنایی شمع ها، بودایانی که در حال زانو زدن در نماز و قرار دادن هدیه در پای مجسمه ها هستند به همراه موسیقی آرامی که در حال پخش شدن است، زیبایی معماری معاصر معبد و نقوش سنتی با تزئینات، حکاکی ها و نقاشی های دیواری و سقفی، آن را دو چندان می کند.

تصویر 29 و 30: حیاط معبد تیان هو

 

 وارد معبد اصلی شدیم. کافی است به بالای سر خود نگاه کنید، تا سقف های رنگارنگ و تالاری هشت ضلعی با تصاویر نقاشی شده که همگی نمازخانه ای با سه محراب را تشکیل می دهند، ببینید. این جا خانه سه الهه بودایی است. مجسمه تیان هو( الهه بهشت ) در وسط و الهه آبشار و رحمت در دو طرف قرار دارند. در این سالن چوب هایی برای گرفتن فال وجود دارد، آنها را دسته کرده، رها کردیم و چوبی که از همه بالاتر می ایستد را بیرون کشیدیم. عدد روی چوب رو خوانده و کاغذ فال مربوط به عدد آن را از کشوهایی کوچک در آورده و فال خود را خواندیم. بی اختیار به یاد فال های حافظیه شیراز می افتیم، و یا فال های دخترکان فال فروش سر چهارراه یا دیوان حافظ روی طاقچه. ابتدا نیت می کنیم. حافظ را به عزیزترین کسانش یعنی خداوند و شاخه نبات قسم می دهیم. چشم های خود را بسته و آرام کاغذی را بیرون می کشیم:

 روز هجران و شب فرقت يار آخر شد                      زدم اين فال و گذشت اختر و کار آخر شد

 از معبد اصلی بیرون می آییم. بیرون از نمازخانه در سمت راست سالن یک مجسمه کوچک در میان صخره و آب در حال ریزش قرار دارد و می توان با آدابی خاص و با زانو زدن از مجسمه نعمت آب گرفت. حیاط پشتی معبد با انواع گیاهان و گل ها تزیین شده و کل معبد در سبزی پیچیده شده بود. از پله ها بالا رفتیم تا به تراس معبد رسیدیم. تراس معبد بزرگ است و چشم انداز زیبایی از شهر را نشان می دهد. ساختمان های بلند در برابر درختان بلند و سبز اطراف معبد تصویری متضاد از کوآلالامپور را نشان می دهد. این بار از بالا به پایین نگاه کردیم. تماشای فانوس های قرمز و زرد از این زاویه جذاب تر است. عکاسی در این تراس را فراموش نکنید.

تصویر 31: نمایی که از بالای تراس معبد تیان هو قابل مشاهده است.

 

از آن جا که Thean Hou یک مکان محبوب برای عروسی در میان افراد محلی چینی در کوآلالامپور است، اگر خوش شانس باشید می توانید شاهد یک عروسی در این معبد باشید. در طبقه 2 یک دفتر ثبت ازدواج که سالانه به بیش از 5 هزار زوج خدمت رسانی می کند و در بیرون تنه های درختی که بر روی آن ها قلب نقاشی شده است وجود دارد.

باغ گیاهان دارویی چینی، استخر لاک پشت ها به همراه چاه آرزوها و یک درخت مقدس در بیرون از دیگر جاذبه های این معبد است.

تصویر 32 و 33: بخش های پشتی معبد تیان هو

 

 

معبد Thean Hou محیطی زیبا و آرام است. جزئیات این معبد باورنکردنیست. یک سوال؟ آیا تونستم شما را برای دیدن این معبد به اندازه کافی قانع کنم؟!

 

--- نکاتی که در بازدید از معبد Thean Hou باید به آنها توجه کرد:

  • ساعات بازدید از معبد همه روزه از 9 صبح تا 6 عصر است.
  • بازدید از معبد رایگان است.
  • هیچ گونه محدودیت پوششی برای بازدید از معبد وجود ندارد.
  • در طول جشنواره های چینی مانند جشنواره Wesak day و Mooncake و روزهای تولد خدایان معابد هزاران نفر به بازدید از این معبد پرداخته، بنابراین بازدید در چنین روزهایی پیشنهاد نمی گردد.
  • این معبد مکان بسیار زیبایی برای عکاسی است، از این لوکیشن رایگان لذت ببرید!
  • معبد بزرگ است، زمان خود را برای بازدید تنظیم کنید تا بتوانید تمام بخش های آن را ببینید.

<<< راه های دسترسی به معبد:

  • از آن جا که با هیچ کدام از خط های LRT و MRT مستقیما به این معبد نمی توان رفت و برای سهولت در دسترسی، در صورتی که بر روی گشت رایگان شهری تور خود برنامه بازید از این مکان وجود دارد، پیشنهاد می کنم که از آن استفاده کرده تا با تور به راحتی به معبد بروید.
  • برای افرادی که با تور سفر نکرده و یا تمایلی به استفاده از گشت شهری ندارند، دو راه وجود دارد: رفتن با تاکسی و استفاده از Grab که برای گروه های چند نفره مقرون به صرفه و سریع است و یا رفتن به ایستگاه KL Sentral (هزینه بستگی به مبدا بین 1 تا 4 رینگت برای هر نفر متفاوت است) و پس از آن یک پیاده روی 30 تا 40 دقیقه ای تا معبد.

پس از بازدید از معبد تیان هو، اتوبوس راهی کارخانه شکلات سازی شد. در اینجا که بیشتر مکانی برای فروش شکلات بود، انواع شکلات ها در طعم های مختلف برای خرید موجود بود. با توجه به اطلاع قبلی فقط به امتحان کردن طعم ها بسنده کرده که از میان آنها شکلات با طعم فلفل جالب ترینشان بود. قیمت ها در این فر,شگاه نسبتا بالا بود و خرید توصیه نمی شود.

در بیرون از خانم دست فروشی میوه های استوایی خرید کردیم و از کارخانه شکلات سازی به یک فروشگاه صنایع دستی و نمایشگاه چاپ باتیک رفتیم که در آنجا نیز خریدی نداشتیم. در آخر سوار اتوبوس گشت شده و افرادی که تور پوتراجایا را خریداری کرده بودند همراه لیدر جدا شده و بقیه مسافران در جلوی پاساژ Sungei Wang Plaza چاره ای جز پیاده شدن نداشتند و حتی خبری از ناهار گشت هم نبود. با اصرار مسافران برای برگرداندن آنها به هتل موافقتی نشد و همگی برای خرید سری به پاساژ زدیم. این مرکز خرید به نسبت مابقی مراکز اجناس ارزان قیمت و مناسب تری داشت و با گشتن می توان، اجناس خوبی پیدا کرد. در این جا خبری از برندها یا اجناس لوکس و درجه یک نیست و درست در نزدیکی ایستگاه Imbi قرار دارد. پس از کمی خرید، به سمت مرکز خرید Berjaya Times Square که 5 دقیقه با Sungei Wang Plaza فاصله داشت رفته تا بلیط دهکده فرانسوی ها را خریداری کنیم. کمی در برجایا تایمز اسکویر که هتلی به همین نام در کنار آن قرار دارد، گشتیم. پس از خوردن ناهار و کمی خرید به طبقه هشتم برج رفته و از یک آژانس گردشگری بلیط دهکده فرانسوی را به قیمت 60 رینگت برای هر نفر خریداری کردیم.

*** نکته: برای انتخاب مکان مناسب برای خرید، بهتر است به سایت هر مرکز خرید مراجعه کنید، تا از فروشگاه ها، برندها و اجناس آن مطلع شده و طبق سلیقه و نیاز خود به آنجا مراجعه کنید.

 

+ مرکز خرید Suria KLCC: خرید لوکس در پایین برج های پتروناس

امروز روز گشت زدن در مراکز خرید بود. از برجایا به سمت سریا آمدیم. مرکز خرید Suria KLCC یک مرکز خرید بزرگ 6 طبقه در پایین برج های پتروناس است که با فروشگاه های بزرگ، برند های لوکس، رستوران ها و کافه، سینما و یک سوپرمارکت بزرگ برای خرید و تفریح کافیست. Suria یادآور مراکز خرید اروپایی با کف مرر سفید همراه با اشکال هندسی و صفحات شیشه ای است. قیمت اجناس در سریا بالا بود و برای خرید از نظر ما مناسب نبود. با این حال ندیده رهایش نکردیم. دیدن هایپر مارکت طبقه پایین سریا خالی از لطف نبود. از سریا برای دیدن دنیای زیر آب به سمت آکواریوم رفتیم.

تصویر 34: مرکز خرید سریا در پایین برج های دوقلوی پتروناس

 

 

Aquria KLCC +: دنیای زیر آب در قلب مثلث طلایی شهر

برنامه بازدید از دنیای زیر آب را داشتیم. Aquria KLCC سفری است به دنیای زیر آب، از آب های مالزی گرفته تا آمازون و صخره های مرجانی و اقیانوس های آزاد. یکی از بزرگترین آکواریوم های جنوب شرقی آسیا با بیش از 150 گونه و 5000 موجود دریایی در مساحتی برابر با 5000 فوت مربع که در طبقه زیرین مرکز همایش های کوآلالامپور واقع شده است. این آکواریوم مجهز با تونل بزرگ 90 متری که سفره ماهی ها، کوسه ها، ماهی های رنگین کمانی، لاک پشت های بزرگ و ماهی های کوچک و بزرگ در اطراف و بالای سرمان شنا می کردند، بسیار دیدنی بود. فضاسازی های مختلف آکواریوم در سطوح مختلف آن جذاب بود. در ساعات مختلف روز برنامه های غذادهی به ماهی ها تنظیم شده است که غذا دادن به کوسه ها جذاب ترین آنهاست.

تصویر 35: برنامه غذادهی در آکواریوم Aquria KLCC

 

 

--- نکاتی که در بازدید از Aquaria KLCC باید به آنها توجه کرد:

  • هزینه ورودی برای بزرگسالان 69 رینگت و برای کودکان 3 تا 12 سال 59 رینگت و برای کودکان زیر 2 سال رایگان است.
  • ساعات بازدید از آکواریوم 10 صبح تا 8 شب است.
  • آخرین پذیرش 1 ساعت قبل از بسته شدن درها در هر روز است.
  • محدودیت زمانی برای بازدید وجود ندارد، اما برای لذت بردن از این آکواریوم تقریبا 1 ساعت و 45 دقیقه زمان لازم است.
  • بازدید از این مکان برای افرادی که به همراه کودکان و نوجوانان خود به مالزی سفر می کنند، پیشنهاد می شود.

تصویر 36: تونل بزرگ آبی در آکواریوم Aquaria KLCC

 

تصویر 37: لاک پشت غول پیکر در حال شنا در تونل آکواریوم Aquaria KLCC

 

 

>>> راه های دسترسی به Aquaria KLCC:

  • با یک پیاده روی 5 تا 10 دقیقه ای از طریق یک تونل زیرزمینی از Suria KLCC.
  • اتوبوس های KL HOP-ON,HOP-OFF روبروی مرکز همایش های کوآلالامپور ایستاده و در ورودی آکواریوم از دور مشخص است.
  • استفاده از مترو:

3-1: با کمک rapid KL در ایستگاه KLCC پیاده شده و با یک پیاده روی 5 دقیقه خود را بهAquaria برسانید.

3-2: با کمک MRT در ایستگاه Bukit Bintang پیاده شده و با گذشتن از مرکز تجاری Pavilion و یک پیاده روی 15 دقیقه ای در پیاده روی سر پوشیده دیدنی به مرکز همایش ها خواهید رسید.

3-3: با کمک Monorail و پیاده شدن در ایستگاه RAJA CHULAN پس از 10 دقیقه می توانید مرکز همایش ها را ببینید.

  • استفاده از تاکسی یا نرم افزار .Grab

 

+  KLCC Park: میراثی از فضای سبز گرمسیری در ادغام با آفرینش انسان

از آکواریوم خیلی سریع خود را به دریاچه جلوی سریا در پایین برج های دوقلو رساندیم. روی پله های ورودی سریا در پارک KLCC نشستیم. پارک KLCC یک باغ بزرگ است که با هدف لمس فضای سبز اطراف برج های پتروناس طراحی شده است. یک دریاچه دست ساز که به دریاچه سمفونیک معروف است و یک پل بزرگ 42 متری که از آن عبور می کند، مهم ترین بخش های پارک هستند. نمایش دریاچه سمفونی با فواره های بلندی که آب را ده ها متر به بالا پرتاب می کند، رقص آب و نور هماهنگ با موسیقی است که در ساعت 8، 9 و 10 شب اجرا می شود. پارک های بازی، زمین هایی برای دویدن، نیمکت ها، استخرهای عمومی برای کودکان زیر 12 سال از دیگر بخش های پارک هستند.

تصویر 38: رقص نور و آب همراه با موسیقی در دریاچه سمفونیک پارک KLCC

 

چندین بار به پارک سر زدیم. پیاده روها را قدم زدیم، تماشای ورزشکارانی که در حال دویدن گروهی بودند، درختان و گیاهان گرمسیری، پرندگان در حال آواز و آسمانی پوشیده شده با آسمان خراش ها و مسجمه های که در پارک بودند، برای گذراندن اوقات در این پارک کافی بود.

 

+ بوکیت بینتانگ (Buting Bintang): خرید، غذا و مردم

برای برقراری ارتباط کامل با افراد محلی در کوآلالامپور در دو سرگرمی محبوب مردم یعنی خرید و غذا با آنها پیوند خوردیم و برای این کار کجا بهتر از بوکیت بینتانگ، نام آشنا ترین خیابان کوآلالاکپور. خیابانی زنده که در شب پر از توریست و مردم محلی است که برای خرید، تفریح و غذا به اینجا آمده اند. موسیقی زنده در جلوی مک دونالد و کی اف سی، هنرهای خیابانی، مراکز خرید با برندهای لوکس اروپایی، هتل های پنج ستاره، رستوران هایی برای تمام سلایق و بودجه ها، کلوپ های شبانه، دست فروشان و گردهمایی محلی ها و توریست ها Bukit Bintang را به یکی از نمادهای جذاب کوآلالامپور تبدیل کرده است.Plaza Low Yat بزرگترین مرکز خرید IT در مالزی، Lot10، Sungei Wang Plaza با اجناس ارزان و در نهایت پاویلیون با برندهای لوکس اروپایی، بوتیک های بزرگ با اجناس با کیفیت و اصلی و یک فودکورت بزرگ در پایین ترین طبقه آن، همگی در خیابان بوکیت بینتانگ برای خرید اجناس مختلف با بودجه ها و سلایق مختلف فراهم شده است. ما در طول اقامتون در کوآلالامپور تقریبا هر شب به بوکیت بینتانگ، پاویلیون، Changkat، آلور و رستوران ها و کافه های این خیابان سر زدیم و برای گشت و گذار شبانه چون تا دیر وقت هم باز هستند مکان مناسبی هستند.

تصویر39 و 40: نمای 360 درجه از بخش هایی از خیابان بوکیت بینتانگ

 

 

تصویر 41 و 42: ورودی مرکز خرید پاویلیون و محوطه اطراف آن

 

 

*** چند پیشنهاد خوشمزه: رستوران طربوش (TARBUSH)، رستوران Al Sultan و ROYAL DREAM هر سه رستوران های لبنانی با کیفیت با منوی متنوع در بوکیت بینتانگ هستند که ما چند باری امتحانشون کردیم و از نظر مزه و کیفیت رضایت بخش بودند. فود کورتی که در طبقه زیرین پاویلیون قرار دارد، با وجود غذاهایی که اصلا با سلیقه ما جور نبود و تنها تماشایی بودند؛ شیرینی ها، دسرها و نوشیدنی های خوشمزه ای داشت، که ارزش امتحان کردن را داشتند.

 

>>> راه های دسترسی به بوکیت بینتانگ:

  • اتوبوس شهری GO KL: خط سبز و بنفش در بوکیت بینتانگ ایستگاه دارند.
  • KL Monorail: کافیست در یکی از ایستگاه های imbi، Bukit Bintang یا Raja Chulan پیاده شده و با چند دقیقه کوتاه پیاده روی به بوکیت بینتانگ برسید. برای مثال هزینه یک طرفه مترو از ایستگاه KL Sentral تا بوکیت بینتانگ تنها 1/2 رینگت برای هر نفر است.
  • از هتل پسفیک اکسپرس، سنترال مارکت و محله چینی ها تا بوکیت بینتانگ کمتر از 30 دقیقه پیاده روی راه است.

------------------------------------------------------------