۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

4.7
از 10 رای
آگهی الفبای سفر - جایگاه K - دسکتاپ
به نفعتان است در این کشورها بیشتر مراقب رفتارتان باشید!
17 آذر 1397 09:00
0

شاید قابل باور نباشد که برخی کارها و حرکات روزمره‌ای که در شهر یا کشور خود انجام می‌دهید در کشور دیگر، نوعی بی‌احترامی و کار زشت محسوب می‌شود. تفاوت‌های زیاد فرهنگی و مذهبی بین مناطق مختلف دنیا باعث می‌شود تا انجام حرکتی که به نوعی دوستی و صمیمیت را نشان می‌دهد در منطقه‌ی دیگری به معنی توهین باشد. برخی از این دست حرکات معمول اجتماعی، خنده‌دار و عجیب هستند پس بهتر است قبل از سفر به کشوری که با فرهنگ آن آشنا نیستید کمی تحقیق کنید تا به دلیل ناآگاهی دچار مشکل نشوید. ما در این مطلب ۲۰ مورد از این تفاوت‌‌ها را مرور می‌کنیم که برای شما هم جالب و کاربردی است.

نکته: در برخی کشورها امکان دارد فقط منطقه یا شهرهای خاصی این فرهنگ‌ها را داشته باشند و اشاره به یک کشور به معنی تعمیم آن به کل شهرها یا اهالی آن نیست.

۱. اشاره یا دراز کردن پا به سمت افراد؛ جنوب شرق آسیا

اشاره کردن به سمت فردی با پا یا دراز کردن پا به سمت کسی، یک حرکت معمول نیست اما به صورت اتفاقی امکان دارد کسی این کار را بکند. در برخی مناطق کشورهایی مثل تایلند و لائوس، پا به عنوان پست‌ترین و کثیف‌ترین عضو بدن شناخته می‌شود و اگر کسی پاهایش را به سمت فرد دیگری نشانه بگیرد معنی خیلی بدی دارد.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

۲. نوازش بالای سر؛ شرق آسیا

وقتی که در شرق آسیا هستید روی سر مردم بومی را نوازش یا لمس نکنید چون در فرهنگ برخی ادیان شرقی، سر به عنوان عضو مقدس بدن شناخته می‌شود و با انجام این کار معلوم نیست طرف مقابل چه واکنشی نشان خواهد داد.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

۳. دست دادن سفت و طولانی؛ فیجی

وقتی در فیجی می‌خواهید با فردی دست دهید، آماده باشید! چون این کار در فیجی با استانداردهای دیگر کشورها متفاوت است. اهالی فیجی وقتی می‌خواهند با کسی دست بدهند، به ویژه اگر تازه با آن آشنا می‌شوند، بعد از یک حرکت بالا و پایین بردن سریع دست، دست‌های هم را رها نمی‌کنند و برای مدت طولانی در حین صحبت دست‌های هم را به همان شکل نگه می‌دارند.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

۴. دست ندادن در آستانه در؛ روسیه

در برخی از مناطق روسیه اگر بخواهید با یک روسی در آستانه‌ی خانه دست بدهید، امکان دارد با شما دست ندهد. در کل، انجام هرگونه تعامل در آستانه‌ی در خانه از نظر آنها بدشانسی می‌آورد و باید در داخل خانه یا حداقل بیرون از خانه این کار انجام شود نه در آستانه‌ی در ورودی.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

۵. نشان دادن زبان برای تمجید؛ هند

هند یکی از کشورها با بیشترین تنوع فرهنگی و مذهبی در دنیا است که حتی گاهی خود هندی‌ها هم در فهمیدن این که چه کاری درست است و چه کاری نیست، گیج می‌شوند. یکی از این مواردی که برای افراد تازه‌وارد شاید عجیب به نظر برسد، طریقه‌ی خوشامد‌گویی و تمجید از طرف مقابل است. در برخی مناطق، مردم وقتی می‌خواهند به کسی خوشامد بگویند و از زیبایی وی تعریف و تمجید کنند زبانشان را بین دندان‌ها می‌گیرند و سرشان را تکان می‌دهند.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

۶. نشان دادن علامت صلح و پیروزی ( V)؛ بریتانیا و برخی کشورهای دیگر

علامت دو انگشت یا همان علامت V که در بیشتر کشورهای دنیا به عنوان نماد پیروزی و صلح شناخته می‌شود در میان اهالی بریتانیا و برخی کشورهای دیگر مثل استرالیا، ایرلند، نیوزیلند و آفریقای جنوبی نوعی فحش و اهانت شناخته می‌‌شود. البته یادتان باشد که اگر کف دست به سمت شخص اشاره کننده و پشت دست به سمت ناظر باشد این نوعی توهین آشکار است اما حالت برعکس آن همان نماد پیروزی معنی می‌شود.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

۷. احوال‌پرسی طولانی؛ مراکش

در مراکش اگر با آشنایی مواجه شوید و فقط سلام دهید و پس از آن، راه خود را ادامه دهید، مرتکب یک بی‌احترامی شده‌اید. اهالی مراکش وقتی دوستی را در راه می‌بینند، سوالاتی پشت سر هم درباره‌ی خانواده، فرزندان و سلامتی از هم می‌پرسند و جالب این که هر دو طرف منتظر شنیدن پاسخ طرف مقابل نمی‌مانند و به پرسیدن سوالات خود ادامه می‌دهند. شاید بتوان گفت که مشابه این رفتار در ایران هم انجام می‌شود و توجه نکردن به آن، نوعی بی‌احترامی تلقی می‌شود.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

۸. بالا و پایین تکان دادن سر به معنی «بله»؛ بلغارستان

این تفاوت فرهنگی امکان دارد شما را حسابی گیج کند! وقتی به بلغارستان سفر می‌کنید، یادتان باشد که بله یعنی خیر و خیر یعنی بله! برای مثال اگر میزبان شما در هنگام غذا خوردن از شما پرسید که غذا خوب است؟ شما برای این که بگویید بله باید سر خود را به چپ و راست حرکت دهید! این به معنی بله است و اگر سرتان را بالا و پایین تکان دهید یعنی خیر. در مناطق دیگر دنیا همانطور که می‌دانید این اشاره کاملاً برعکس است.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

۹. دست دادن با دست چپ؛ هند و خاورمیانه

از آنجایی که در فرهنگ کشورهای مسلمان و همینطور شبه‌قاره هند، دست چپ دست ناپاک فرض می‌شود، بهتر است که در هر حالتی از دست چپ برای سلام و احوال‌پرسی استفاده نکنید. البته انجام این کار واکنش منفی در پی نخواهد داشت ولی شاید طرف مقابل با اکراه حاضر به این کار شود.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

۱۰. دست دادن مرد و زن؛ خاورمیانه

از آنجایی که در کشورهای مسلمان مرد و زن نسبت به هم نامحرم محسوب می‌شوند، دست دادن زن و مرد یک معمای پیچیده است. اما در برخی کشورهای مسلمان دست دادن عادی است و در برخی یک گناه نابخشودنی. هیچ قانون دقیقی برای این که بدانید در کدام کشور یا شهر می‌توانید با جنس مخالف خود دست دهید یا نه وجود ندارد، مگر اینکه آن ناحیه را به طور کامل بشناسید.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

۱۱. حلقه کردن انگشتان به معنی اوکی؛ برزیل

در بسیاری از کشورها وقتی کسی بخواهد روی کامل بودن، عالی بودن یا زیبا بودن چیزی تاکید کند انگشتانش را حلقه می‌کند و با لبخندی رضایت خود را نشان می‌دهد اما در برزیل همین اشاره یک توهین به فرد مقابل است.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

۱۲. نشان دادن کف دست؛ یونان

با این که نشان دادن کف دست یک حرکت معمولی در کشورهای مختلف است، اما در یونان اگر کف دست خود را با انگشتان باز به سمت کسی بگیرید، معادل فحش دادن به شخص مقابل است. یونانی‌ها به این حرکت، موتزا (Mountza) می‌گویند و بدتر از آن، موتزای دوتایی است؛ درست حدس زدید یعنی کف دو دست را به سمت کسی گرفتن! یادتان باشد اگر به یونان سفر کردید و خواستید عدد ۵ را به فروشنده یا خدمت‌کاران هتل نشان دهید کف دست را به سمت خود بگیرید.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

۱۳. گذاشتن چاپستیک در سمت راست ظرف؛ شرق آسیا

در شرق آسیا و به ویژه ژاپن، خرده‌ فرهنگ‌های ظریف و جالبی دیده می‌شود که شاید هیچ کس به آن توجه نکند. یکی از موارد جالب، رها کردن چاپستیک یا همان چوب‌های غذا‌خوری در سمت راست ظرف است. این کار توصیه نمی‌شود چون در مراسم‌های بودایی‌ها وقتی می‌خواهند ظرف غذا را در یادبود مردگانشان به معبد‌ها ببرند چاپستیک را در سمت راست ظرف می‌گذارند و انجام این کار در هنگام سرو غذا در خانه یا رستوران پسندیده نیست.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

۱۴. ممنوعیت جویدن آدامس؛ سنگاپور

شاید قابل باور نباشد اما این یک قانون با مجازات مشخص است. ممنوعیت جویدن آدامس در سنگاپور در سال ۱۹۹۲ تصویب شد و در ۲۰۰۴ و ۲۰۱۰ مورد تجدیدنظر قرار گرفت. این قانون واردات و فروش آدامس در سنگاپور را ممنوع می‌کند. از سال ۲۰۰۴، پس از موافقت‌نامه تجارت آزاد، واردات آدامس به سنگاپور فقط با اهداف درمانی، مجاز اعلام شد.

دلیل این قانون این بود که مردم با چسباندن آدامس روی صندلی‌ها، آسانسورها و قطارها موجب آلودگی و اختلال در عملکرد وسایل می‌شدند. بر اساس این قانون، وارد کردن آدامس به صورت انبوه به جز موارد درمانی ممنوع شد. البته ناگفته نماند که همین قانون باعث رونق گرفتن قاچاق آدامس شده است.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

۱۵. توهین کردن به پادشاه؛ تایلند

این که در هر کشوری باید به حکومت و قوانین آن احترام گذاشت، کاملاً بدیهی است اما در تایلند این قانون به شکلی جدی‌تر اجرا می‌شود و عواقب بدی برای فرد توهین کننده دارد. اگر به تایلند سفر کردید عاقلانه‌ترین کار این است که به هیچ وجه درباره‌ی خانواده پادشاه صحبتی نکنید. حتی مواردی گزارش شده است که برخی افراد خارجی مقیم یا سفر کرده به تایلند به دلیل لایک زدن یک پست ضد خانواده‌ی پادشاهی محاکمه شده‌اند.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

۱۶. جواب دادن به موبایل در میان صحبت؛ برزیل

شاید در بقیه‌ی دنیا این یک فرهنگ باشد که وقتی با کسی رو در رو صحبت می‌کنید، نباید به موبایل خود جواب دهید یا حداقل با معذرت‌خواهی و کسب اجازه این کار را انجام دهید اما در برزیل از دیدن این که فردی چندین بار میان صحبت به تلفن جواب دهد نباید تعجب کنید. در برخی از مناطق، این کار که تلفن را قطع کنید یا جواب ندهید بی‌ادبانه‌تر از این است که وسط صحبت حضوری با شخصی به تلفن جواب دهید.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

۱۷. دست دادن با کل جمع؛ اتریش

همانطور که در موارد قبل گفته شد در برخی کشورها برای دست دادن یا ندادن باید به حدس و گمان تکیه کنید اما در اتریش خیالتان راحت باشد که وقتی به جمعی وارد شدید باید با همه دست بدهید. البته حواستان به تعداد افراد باشد تا مجبور نشوید با ده‌ها نفر دست بدهید.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

۱۸. هدیه دادن گل به تعداد زوج؛ روسیه

اگر در روسیه قرار شد به کسی گل هدیه دهید حواستان باشد تعداد گل‌ها عددی فرد باشد چون دسته گلی که تعداد گل‌هایش عدد زوج باشد مخصوص مراسم‌های تشییع جنازه و یادبود مردگان است.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

۱۹. تمام کردن غذا؛ مناطقی از آسیا

خوردن همه‌ی غذا یا باقی گذاشتن مقداری از آن شاید برای خیلی افراد مهم نباشد اما در هر کشوری با توجه به عرف جامعه امکان دارد شخصیت فرد را خوب یا بد نشان دهد. در بسیاری از کشورها وقتی مهمان غذا را تمام کند، یعنی از آن لذت برده است اما در برخی مناطق شرق آسیا اگر غذا را تمام کنید و چیزی باقی نگذارید یعنی میزبان به شما غذای کافی نداده است و هنوز گرسنه هستید. البته در جوامع مدرن که هدر ندادن غذا یک فرهنگ مثبت شناخته می‌شود این فرهنگ غلط در حال از بین رفتن است.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

۲۰. آروغ زدن بعد از غذا؛ بخش‌هایی از آسیا

همانطور که در مورد قبلی گفته شد در جوامع سنتی شرق آسیا باقی نگذاشتن غذا نشانه خوبی برای میزبان نیست اما جالب است که در همین جوامع اگر بعد از غذا آروغ بزنید یعنی از غذا لذت برده‌اید و از میزبان تمجید کرده‌اید.

۲۰ تفاوت فرهنگی جالب و عجیب در کشورها

به غیر از دست دادن که در ایران صحت داشت و نامحرم‌ها نباید باهم دست بدهند، شما چه خرده فرهنگ دیگری را در محل زندگی‌تان می‌شناسید که با رعایت نکردنش، ممکن است به شما بی‌احترامی شود؟ برای ما از خرده فرهنگ‌های جالب محل زندگی‌تان بگویید تا بتوانیم با کمک شما، مطالب پربارتری را در اختیارتان قرار دهیم. منتظر نظرات شما خوبان هستیم.

منبع: list25.com